ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΗΛΙΔΑΣ ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ

Ο προπονητής του Αργυρόπουλου, Νίκος Καστανάς, απαντά σε καίρια ερωτήματα σχετικά με το «πολύκροτο» σκάμμα

  • 347
    Shares

Γραπτή εισήγηση του Κοροίβου Αμαλιάδας προς τον «Ηλείο» ήταν η κατασκευή ενός νέου σκάμματος αλμάτων στο ΔΑΚ Ήλιδας, στο σημείο που κατασκευάστηκε. Ο λόγος ήταν ότι στα υπάρχοντα σκάμματα ήταν αδύνατη η προπόνηση αθλητών υψηλού επιπέδου όπως ο Αλέξης Αργυρόπουλος, ο οποίος προετοιμάζεται για το Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα ανοιχτού στίβου Κ20 στη Σουηδία το ερχόμενο καλοκαίρι.

Το στάδιο Αμαλιάδας όπου κατασκευάζεται το νέο σκάμμα και επάνω το “Γρηγόριος Λαμπράκης” της Καλλιθέας, όπου υπάρχει αντίστοιχα παρόμοιο σκάμμα, εξωτερικά των διαδρομών.

 

Ο λόγος για τον οποίο προτάθηκε να δημιουργηθεί εκεί ένα νέο σκάμμα, ήταν ότι έχει καταστραφεί ο διάδρομος στο παλιό. Με μια έρευνα που έγινε, το κόστος ήταν αρκετά μεγάλο (30.000€) να επισκευαστεί, άρα και αδύνατον  με τα υπάρχοντα δεδομένα να γίνει.

Κατόπιν αυτού, πρότειναν να λυθεί το πρόβλημα κατασκευάζοντας ένα νέο σκάμμα, επάνω σε έναν από τους ήδη υπάρχοντες διαδρόμους, οι οποίοι δεν έχουν υποστεί φθορές και μπορεί να προπονηθεί ένας top class αθλητής επιπέδου Αργυρόπουλου.

Ανατρέξαμε στην άποψη ενός ειδικού, όπως ο προπονητής του Ηλείου πρωταθλητή, ο Νίκος Καστανάς, ο οποίος επισήμανε ότι υπάρχουν πολλά στάδια ανά την Ελλάδα στα οποία τα σκάμματα έχουν κατασκευαστεί στο σημείο που κατασκευάστηκε και στην Αμαλιάδα, με τελευταίο το οποίο ο ίδιος είδε, εκείνο του πρόσφατα ανακαινισμένου σταδίου της Καλλιθέας, όπου πρόσφατα διεξήχθη διεθνές μίτινγκ και αγωνίστηκε εκεί η Σέρβα άλτρια Ιβάνα Σπάνοβιτς.

Ο Νίκος Καστανάς, ο οποίος έχει λόγω της ιδιότητάς του επισκεφθεί πάμπολλα στάδια ανά την Ελλάδα, ανέφερε:

«Δεν επηρεάζει σε τίποτα τα δρομικά αγωνίσματα, τα οποία απαιτούν οκτώ διαδρόμους. Οι οκτώ διάδρομοι υπάρχουν στην Αμαλιάδα. Πρόκειται για κάτι το οποίο δεν επηρεάζει σε τίποτα την πιθανή ανάληψη επίσημων αγώνων από το ΔΑΚ Ήλιδας στο μέλλον. Επιπλέον, το σκάμμα βρίσκεται σε ένα σημείο όπου το νερό που ποτίζει τον χλοοτάπητα δεν μπορεί να φτάσει εκεί, γιατί μέχρι τώρα συνέβαινε αυτό, με αποτέλεσμα η άμμος να είναι συνεχώς βρεγμένη και να γίνεται σκληρή σαν πέτρα, οπότε και να μην μπορούν να προσγειωθούν οι αθλητές».

Τέλος, στην κρίσιμη ερώτησή μας αν ένας αθλητής μπορεί να προπονηθεί εκεί και δεν διατρέχει κίνδυνο να χτυπήσει στο τσιμέντο που συγκρατεί τα κάγκελα, μας απάντησε κατηγορηματικά, αναφέροντας ότι οι διαστάσεις του σκάμματος, είναι οι προβλεπόμενες από τον ΣΕΓΑΣ και την IAAF: «Δεν υπάρχει καμία περίπτωση να χτυπήσει αθλητής. Οι διαστάσεις είναι τέτοιες που αποκλείουν ένα τέτοιο ενδεχόμενο. Θα σας αναφέρω μόνο, ότι και στο παλιό σκάμμα, πέριξ αυτού, υπήρξε κράσπεδο. Δεν χτύπησε κανένας αθλητής».

ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΕΔΩ


  • 347
    Shares