ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Ο Πρόεδρος της ΕΣΠΕΠ στο ilia.news: «Με  συνεννόηση Πολιτείας, ΕΟΠΕ, Ενώσεων και ομάδων θα βρεθούν λύσεις»

  • 32
    Shares

Εκτός από το ποδόσφαιρο και το μπάσκετ, σε αναστολή τελεί και ένα ακόμα ομαδικό και δημοφιλές άθλημα, όπως το βόλεϊ. Μάλιστα για την Ηλεία, υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον από την πλευρά του Κοροίβου, ο οποίος διεκδικεί την άνοδό του στην Α2 Εθνική. Έχει εξασφαλίσει και μαθηματικά την πρώτη θέση στον όμιλο και περιμένει τα Πλέι Οφ, από τα οποία θα μάθει αν θα πάρει την άνοδο.

 

To ilia.news, μίλησε με τον Πρόεδρο της ΕΣΠΕΠ, Θεόδωρο Κανελλόπουλο, ο οποίος με τη διοίκησή του, έχουν από τη μέρα ανάληψης των καθηκόντων τους, δώσει νέα πνοή στο άθλημα σε επίπεδο Πελοποννήσου. Ο κ. Κανελλόπουλος, παρά το lockdown, δεν έχει σταματήσει να εργάζεται και μαζί με τους συνεργάτες του, να αναζητούν λύσεις για την ολοκλήρωση των πρωταθλημάτων Ανδρών και Γυναικών, αλλά και για την εξεύρεση των πιο πρόσφορων λύσεων.

Ο Θεόδωρος Κανελλόπουλος, ανέφερε τα εξής: «Δεν έχουμε ακόμα εικόνα για την πορεία των πραγματων. Πρέπει να περιμένουμε πότε θα μπορέσει ξανά να παιχτεί βόλεϊ, αλλά τις κατευθύνσεις από την Ομοσπονδία. Οι προκηρύξεις δεν μπορούν να αλλαχθούν με πρωτοβουλία της ΕΣΠΕΠ. Εκτός κι αν υπάρξει νομοθετική πρωτοβουλία της Κυβέρνησης. Απ΄ ό,τι γνωρίζω, η ΕΟΠΕ έχει κάνει συζήτηση με τον Υφυπουργό και ζητάει ειδική νομοθετική παρέμβαση για τροποποίηση των Προκηρύξεων. Για να επιτρέπεται να γίνει αλλαγή μετά την έναρξη των Πρωταθλημάτων. Καταλαβαίνετε ότι ζούμε πρωτόγνωρες καταστάσεις, καθώς οι σημερινές προκηρύξεις, έχουν πάει περίπατο.  Δεν μπορείς ας πούμε να τιμωρήσεις κάποιες ομάδες επειδή δεν πήγαν να παίξουν».

 

Ο Θεόδωρος Κανελλόπουλος, έγινε και πιο συγκεκριμένος σε αυτά τα οποία σκέφτεται η ΕΣΠΕΠ στην παρούσα φάση:

«Υπό κανονικές συνθήκες, μετά την ολοκλήρωση των δυο ομίλων, θα ακολουθούσε ένα μίνι Πρωτάθλημα, τεσσάρων αγωνιστικών ημερών. Τέσσερις ομάδες, με ματς εντός κι εκτός έδρας, με αντιπάλους τις ομάδες του απέναντι ομίλου και μεταφορά των αποτελεσμάτων της κανονικής περιόδου με τις ομάδες του ίδιου ομίλου. Η ολοκλήρωση θα έπρεπε να γίνει μέχρι τις 15 Απριλίου. Αυτό δεν είναι τούτη τη στιγμή εφικτό.  Γι’ αυτό λέμε ότι πρέπει να υπάρξει αλλαγή όλων των προκηρύξεων με νομοθετική ρύθμιση. Εξετάζουμε το περιθώριο να τελειώσουμε και τον Ιούνιο. Είναι πιθανό να ολοκληρωθούν όλα μέχρι τέλος Ιουνίου».

Αυτή τη στιγμή, το Πρωτάθλημα Ανδρών, περιλαμβάνει μια κατηγορία με δυο ομίλους. Οπότε δεν υπάρχει το άγχος του υποβιβασμού. Στον πρώτο όμιλο, έχει ολοκληρωθεί η κανονική περίοδος. Συγκεκριμένα στον Β΄ όμιλο έχει ολοκληρωθεί το Πρωτάθλημα και έχουν αναδειχθεί οι δυο πρώτοι, Κιάτο και Σπαρτιατικός, οι οποίοι περιμένουν τα Πλέι Οφ.

Στον πρώτο όμιλο, τον όμιλο του Κοροίβου, απομένουν δυο αγωνιστικές. Η ομάδα της Ηλείας έχει βγει πρώτη και μαθηματικά και από εκεί και πέρα, δεύτερος είναι ο Θησέας, με τρίτο τον Ερμή.

Ο Θεόδωρος Κανελλόπουλος, κάνει λόγο για συνεννόηση και με τις ομάδες, με τις οποίες η Ένωση από κοινού θα βρει τις πιο κατάλληλες λύσεις, αν χρεοαστεί να γίνει τροποποίηση της προκήρυξης, χωρίς να αδικείται κανένας: «Δεν ξέρουμε όταν θα καταστεί δυνατό να επαναρχίσουν τα Πρωταθλήματα, ποιες ομάδες θα ενδιαφέρονται ή θα μπορούν να αγωνιστούν. Θα ακούσουμε τις απόψεις τους και θα βρούμε τις πιο κατάλληλες λύσεις. Στόχος μας είναι η ολοκλήρωση των Πρωταθλημάτων, χωρίς να αδικηθεί καμία ομάδα. Πιστεύω ότι με συνεργασία Πολιτείας, ΕΟΠΕ, Ενώσεων και Σωματείων, θα καταστεί αυτό εφικτό».


  • 32
    Shares