ΗΛΕΙΑ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ ΠΗΝΕΙΟΥ ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΠΥΡΓΟΥ

Ο Πρόεδρος του Λευκοχωρίου και ο πρώην πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Ηλείας μιλά στο Ilia.news

  • 106
    Shares

Τη συνέχιση της αστυνόμευσης του χωριού ζητά το Τοπικό Συμβούλιο του Λευκοχωρίου

Συνεδριάζει σήμερα (Σάββατο) το απόγευμα το Τοπικό Συμβούλιο του Λευκοχωρίου με τον πρόεδρό του, κ. Αθανάσιο Δρούλια, να φέρνει προς συζήτηση, όπως δήλωσε ο ίδιος στο Ilia.news, το θέμα της συνέχισης της αστυνόμευσης και της προστασίας τόσο της έννομης τάξης όσο και των περιουσιών των κατοίκων του Λευκοχωρίου.

«Εγώ ο ίδιος ζήτησα από τον Αστυνομικό Διευθυντή Ηλείας την αστυνόμευση του χωριού γιατί τα περιστατικά των κλοπών και των διαρρήξεων ήταν πάρα πολλά» είπε στο Ilia.news ο πρόεδρος του Λευκοχωρίου κ. Αθανάσιος Δρούλιας και συνέχισε: «Το Τοπικό Συμβούλιο όσο και το σύνολο του χωριού επιθυμεί τη συνέχιση της αστυνόμευσης του Λευκοχωρίου, προκειμένου να μην έχουμε και πάλι τα περιστατικά παραβατικότητας του παρελθόντος. Εγώ προσωπικά θέλω να ευχαριστήσω τον Αστυνομικό Διευθυντή Ηλείας που ανταποκρίθηκε άμεσα στο αίτημά μας. Στο προχθεσινό περιστατικό με τον 22χρονο συγχωριανό μας δεν ήμουν παρών. Θέλω να πιστεύω όμως ότι αυτό, δεν θα γίνει αφορμή για να επιστρέψει η ανομία στο χωριό μας».

Θέση στο περιστατικό έλαβε και ο πρώην πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Ηλείας κ. Ηλίας Παναγούλης  ο οποίος, σε ανακοίνωσή του στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης, αναφέρει:

«Με ταπεινότητα και σε μια προσπάθεια αποκατάστασης της αλήθειας και όχι σε κατεύθυνση αντιπαράθεσης καταθέτω δημόσια ακριβή γεγονότα. Η ΟΠΚΕ η οποία αποτελεί την ειδική ομάδα πρόληψης και καταστολής βαριάς εγκληματικότητας αιχμή του δόρατος στην καταπολέμηση της εγκληματικότητας κάθε διεύθυνσης είχε διαταχθεί στην αστυνόμευση συγκεκριμένων περιοχών. Οι συνάδελφοι μου αντιμετωπίζοντας εκτός των άλλων εχθρών και την απειλή του Ιού πιστοί στο καθήκον παραμένουν στις επάλξεις για την καταπολέμηση του κοινού εγκλήματος.

Στο Λευκοχώρι προηγούμενες μέρες από το επεισόδιο η τοπική κοινωνία ζήτησε δια μέσω των δημοτικών εκπροσώπων της πιο έντονη αστυνόμευση. Η Υπηρεσία ανταποκρινόμενη στο δίκαιο αίτημα τους το έπραξε. Είμαστε δίπλα όπου όποτε και σε οποιαδήποτε δυσκολία σας. Είμαστε ο Οργανισμός που έχει ως αποστολή την διαφύλαξη του αγαθού της ζωής και της περιουσίας σας. Οι ίδιοι αστυνομικοί είναι που συνέλαβαν με αυτοθυσία τον λεοφωρειοπειρατή και έσωσαν ζωές.

Με ευαισθησία και τηρώντας την αρχή προστασίας προσωπικών δεδομένων για τον νεαρό ΑΜΕΑ δεν θα αναφερθώ με λεπτομέρειες στο συμβάν. Το μόνο που θα πω είναι ότι οι συνάδελφοι μου είναι επαγγελματίες με ευαισθησίες και πρόκειται για ένα ατυχές συμβάν.

Τέλος θέλω να καταθέσω προβληματισμούς 1. Όλοι αυτοί που τοποθετήθηκαν δημόσια, πλην των δημοσιογράφων που κάνουν έρευνα νομιμοποιούνται ; Νομιμοποιούνται να εκθέτουν προσωπικά δεδομένα δημόσια; Εάν όχι ; Γιατί το έκαναν πού αποσκοπούσαν; Καλώ δημόσια την τοπική Κοινότητα , την τοπική κοινωνία η οποία γνωρίζει την αλήθεια να αποκαταστήσει τον Έλληνα Αστυνομικό. Εγώ πρώτος εάν διαπιστώσω ενέργειες αστυνομικής αυθαιρεσίας θα τις καταγγείλω».

Παράλληλα, μιλώντας στο «Ilia.news» ο κ. Παναγούλης είπε: «Το σωματείο θα πάρει θέση πρώτα από όλα για να διασφαλίσει το νεαρό αγόρι ΑΜΕΑ  το οποίο χρησιμοποιείται ως πεδίο αντιπαράθεσης.

Το σωματείο θα πάρει θέση για να διασφαλίσει τους δύο συναδέλφους οι οποίοι είναι οι ίδιοι αστυνομικοί που προστάτευσαν τους επιβάτες της λεοφωρειοπειρατείας.

Το σωματείο θα πάρει θέση για τους συναδέλφους του ΑΤ Γαστούνης στην πλάτη των οποίων γίνονται δημόσιες σχέσεις.

Το σωματείο θα πάρει θέση για όλες και όλους τους συναδέλφους που στοχοποιούνται».

Αστυνομική βία ή Παρεξήγηση η υπόθεση στο Λευκοχώρι ;


  • 106
    Shares