Δευτέρα, 18 Απριλίου, 2022
16.1 C
Pýrgos

Ο Π. Καρράς στο ilia.news: «Το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο βρίσκεται μεταξύ δυο θαλασσών…»

spot_img

Θεωρείται ένας από τους πιο δραστήριους Προέδρους Ενώσεων. Οι επιτυχίες των ομάδων του και η άνοδος του λακωνικού ποδοσφαίρου, πιστώνεται και στον Παναγιώτη Καρρά, ο οποίος μιλάει σήμερα αποκλειστικά στο ilia.news, απαντώντας σε μερικά κρίσιμα ερωτήματα για το μέλλον των διοργανώσεων και το «κενό» που έχει δημιουργηθεί λόγω των περιοριστικών μέτρων.

 

Του Σοφοκλή Φραγκογιαννόπουλου

Ο Παναγιώτης Καρράς, αποκάλυψε ότι έχει στείλει επιστολή, τόσο προς τον κ. Αυγενάκη, όσο και ως προς την Ομοσπονδία, χωρίς ωστόσο να θελήσει να αποκαλύψει το περιεχόμενό τους. Ο κ.Καρράς, τάσσεται υπέρ της ολοκλήρωσης των Πρωταθλημάτων, εάν αυτό είναι εφικτό και υπάρχουν οι υγειονομικές προϋποθέσεις. Σε διαφορετική περίπτωση, η σεζόν πρέπει κατ’ αυτόν να ακυρωθεί.

«Η άποψή μου, χωρίς να εκφράζω τη διοίκηση της ΕΠΣ Λακωνίας, είναι ότι η σεζόν πρέπει να ολοκληρωθεί,  πάντα με την ασφάλεια της υγείας των ανθρώπων που εμπλέκονται. Αυτός που μπορεί να το διασφαλίσει είναι μόνο η Πολιτεία. Θα πρέπει λοιπόν να δοθούν οι εγγυήσεις από το Υπουργείο Υγείας, το Υφυπουργείο Αθλητισμού και βεβαίως τους Δήμους. Εάν αυτές οι προϋποθέσεις υπάρχουν, η ΕΠΟ μπορεί να προχωρήσει. Εάν δεν υπάρχουν, δεν μπορούμε να μπούμε σε ένα γήπεδο και να μην ξέρουμε τι θα μας ξημερώσει στην πλάτη μας. Μην ξεχνάμε ότι οι ομάδες μετακινούνται. Αν βρεθεί τρόπος να διασφαλιστεί η υγεία καλώς έχει. Κατά τη γνώμη μου όλοι οι εμπλεκόμενοι πρέπει να περνούν από έλεγχο και αυτό να το εξετάζει ο διαιτητής, προκειμένου να επιτρέπει τη συμμετοχή ή την είσοδο στον αγωνιστικό χώρο. Δεν μπορώ φυσικά να φανταστώ αθλητή με μάσκα να παίζει μπάλα, γιατί ακούσαμε και αυτό. Όπως θεσπίσαμε την κάρτα υγείας, θα πρέπει να διασφαλιστεί ένα πρωτόκολλο υγείας των αθλητών και στο ερασιτεχνικό. Δεν μπορούμε να κάνουμε ό,τι θέλουμε».

 

-Τις σκέψεις του για τα τρέχοντα πρωταθλήματα, περιγράφει πιο κάτω:

«Στη Γ΄ Εθνική, πέντε ομάδες έχουν εξασφαλίσει και μαθηματικά την άνοδο. Αυτοί μπορούν να ανέβουν. Θα είναι άδικο να μην ανέβουν και οι υπόλοιποι, οι οποίοι παλεύουν για να ανέβουν, να μην ανέβουν. Υπάρχει ένα μαθηματικό πρόβλημα με κάποιες ομάδες. Κάτι πρέπει να γίνει με αυτές.  Θεωρώ ότι οι τρεις αγωνιστικές, μπορούν να ολοκληρωθούν και μέσα στον Ιούνιο και τον Ιούλιο. Θα ήταν ιδανικό να αποφύγουμε τα μπαράζ στη συνέχεια μεταξύ των οκτώ πρωταθλητών. Μπορεί να δοθεί μια μικρή παράταση. Αυτό είναι καθαρά τεχνικό και λύνεται. Όπως και για τη μετεγγραφική περίοδο. Το επόμενο κομμάτι, το οποίο είναι αλυσίδα, είναι τα τοπικά. Κάθε Ένωση έχει το δικό της σύστημα διοργάνωσης. Στα τοπικά, μιλάμε για ένα δίμηνο χωρίς εμβόλιμες ημερομηνίες. Εδώ υπάρχει ένα δίλημμα ηθικής τάξης. Δεν μπορεί να ανακοινώσεις σε κάποιον ότι συμπτωματικά σταματάμε, επειδή δεν μπορούμε να παίξουμε και σε ανακηρύξουμε πρωταθλητή. Δυστυχώς, αυτή τη στιγμή, ο καθένας προσπαθεί να ικανοποιήσει τις ομάδες της τοπικής του ΕΠΣ. Εγώ πώς θα αποφασίσω ποιον θα προβιβάσω και ποιον θα υποβιβάσω; Έχουμε και τα γυναικεία πρωταθλήματα. Εμείς έχουμε τις Καρυάτιδες Σπάρτης. Εσείς έχετε στην Ηλεία τη Νίκη Τραγανού. Από εκεί και πέρα, καλύτερα αυτή η παράταση να φτάσει τον Αύγουστο, παρά να μπλέξουμε μεταξύ δυο ποδοσφαιρικών περιόδων. Θεωρώ ότι ο Ιούνιος θα είναι ένας καθαρός μήνας και μπορούμε, αν συρρικνώσουμε τις αγωνιστικές μας υποχρεώσεις, ας είναι και Τετάρτη-Κυριακή. Δεν μπορείς να υποχρεώσεις έναν παίκτη που θέλει να πάει στην πατρίδα του, κάτσε μέχρι τέλος Αυγούστου. Σε διαφορετική περίπτωση, αν δεν θα ήταν αυτό εφικτό από υγειονομικής πλευράς, θεωρώ ότι πρέπει να έχουμε ακύρωση της σεζόν».

-Πιο κάτω, μιλώντας και για τη νέα αγωνιστική περίοδο, εκφράζει μαζί με τους συνολικούς προβληματισμούς, ακόμα έναν, ο οποίος αφορά στο διοικητικό κομμάτι:

«Η νέα αγωνιστική περίοδος, χρειάζεται πολλή μελέτη, κατάλληλη οργάνωση. Υπάρχει και ένα πολύ σημαντικό στοιχείο που μένει σε εκκρεμότητα. Είναι οι εκλογές της Ομοσπονδίας, είναι οι αποφάσεις της Γενικής Συνέλευσης, οι Κανονισμοί, μια σειρά δηλαδή διοικητικών και οργανωτικών πράξεων, οι οποίες είναι απαραίτητες. Με κλειστή την ΕΠΟ και τις Ενώσεις αυτή τη στιγμή, πώς θα σχεδιαστεί η νέα σεζόν; Τα προβλήματα είναι πολλά και πολυεπίπεδα. Δυστυχώς, το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο αυτή τη στιγμή, βρίσκεται μεταξύ δυο θαλασσών…».

Ακολουθήστε το Ilia.News στο  και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ηλεία...τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ilia.News
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Δημοφιλέστερα