ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΥΡΓΟΥ

Ο Σταύρος Θεοδωράκης χθες στον Πύργο-Επανέλαβε τις δεσμεύσεις του


Στον Πύργο βρέθηκε χθες ο υποψήφιος αρχηγός του νέου φορέα της Κεντροαριστεράς, Σταύρος Θεοδωράκης.

Μιλώντας σε ένα πολυπληθές ακροατήριο, στο Επιμελητήριο Ηλείας ο κ. Θεοδωράκης τόνισε, εκτός των άλλων,  ότι, «ένας άνθρωπος μπορεί να εγγυηθεί την ενότητα του νέου φορέα, ένας μόνο, κι αυτός είναι ο πολίτης».

 Ο ίδιος, για ακόμη μια φορά επανέλαβε τη δέσμευσή του να παραμείνει στο νέο κόμμα έστω και ως στρατιώτης, ζήτησε όμως την ίδια δέσμευση και από τους συνυποψήφιούς του. «Κάναμε το πρώτο βήμα, η κυρία Γεννηματά κι εγώ, που ηγούμαστε των δυο κοινοβουλευτικών κομμάτων που θα αποτελέσουν τη βάση για τη συγκρότηση του νέου κόμματος. Ξεκαθάρισα ότι μπορώ να είμαι αρχηγός αλλά μπορώ να είμαι και στρατιώτης. Περιμένω κι από την άλλη πλευρά να κάνει το ίδιο, περιμένω απ’ όλους τους συνυποψήφιους να κάνουν το ίδιο. Να σιγουρευτεί ο κόσμος ότι δεν μένουμε σε γενικόλογες κουβέντες περί ενότητας. Η εντιμότητα του προοδευτικού κινήματος επιτάσσει μια συμφωνία κυρίων. Όποιος κι αν κερδίσει, οι άλλοι πρέπει να συνταχθούν πίσω του».

Ο Σταύρος Θεοδωράκης επανέλαβε πάγιες θέσεις του, όπως ο χωρισμός κράτους εκκλησίας και η ίδρυση μη κρατικών πανεπιστημίων και υπενθύμισε (απαντώντας σε σχετικές με την αγροτική παραγωγή ερωτήσεις) ότι από χρόνια υποστηρίζει τη θέση ότι «τη χώρα δε θα σώσουν τα μνημόνια αλλά η γη, ο ήλιος και η θάλασσα. Δηλαδή η αγροτική παραγωγή με προϊόντα υψηλής ποιότητας, ο τουρισμός φροντίζοντας να μετατρέψουμε τη χώρα μας σε “τουριστική υπερδύναμη” και η θάλασσα ως δίαυλος μεταφοράς για όλη την Ευρώπη».