ΗΛΕΙΑ ΗΛΙΔΑΣ ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΥΓΕΙΑ

Ο Συλλογος εργαζομένων του Νοσοκομείο Αμαλιάδας «ΞΕΣΚΕΠΑΖΕΙ» τις ανακρίβειες Λυμπέρη και των υπολοίπων Λαθροσωτήρων

 • 30
  Shares

Ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΤΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΑΜΑΛΙΑΔΑΣ «ΞΕΣΚΕΠΑΖΕΙ» ΤΙΣ ΑΝΑΚΡΙΒΕΙΕΣ ΛΥΜΠΕΡΗ ΚΑΙ ΤΩΝ ΛΟΙΠΩΝ ΛΑΘΡΟΣΩΤΗΡΩΝ!

ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΚΟΙ ΧΕΙΡΙΣΜΟΙ ΣΕ ΤΟΣΟ ΣΟΒΑΡΑ ΘΕΜΑΤΑ, ΑΛΛΑ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΛΥΣΕΙΣ!

Ο Σύλλογος των Εργαζομένων  του Νοσοκομείου Αμαλιάδας, μέσω ανακοίνωσης που εξέδωσαν, έρχονται να διαψεύσουν τον Δήμαρχο Ήλιδας κ. Γιάννη Λυμπέρη σχετικά με το αντικείμενο της σύσκεψης στο Λαζαράκειο.

Όπως αναφέρουν χαρακτηριστικά, όχι μόνο δεν αλλάζει το εφημεριακό καθεστώς με τις δύο παθολόγους που έχουν μεταφερθεί λόγω COVID 19 στο Νοσοκομείο του Πύργου και τον επόμενο μήνα, αλλά ο Διοικητής της Νοσηλευτικής Μονάδας Ηλείας κ. Χριστόπουλος ζητάει με «εντέλλεσθε» να εφημερεύει πλέον στο Πύργο και ο διευθυντής της παθολογικής, όπου είναι και ο τελευταίος γιατρός για να λειτουργεί η κλινική!

Παράλληλα, ζητούν την ενεργοποίηση της επιτροπής διάσωσης του Νοσοκομείου, που με μεγάλη δημοσιότητα και τις «ευλογίες» Λυμπέρη δημιουργήθηκε, όμως ξαφνικά εξαφανίστηκε, όπως και του Συλλόγου Φίλων Νοσοκομείου Αμαλιάδας (ΣΦΙΝΑ) που ξαφνικά αφού δημιουργήθηκε με την οικονομική συνεισφορά και συνδρομή όλης της Αμαλιάδας, ως διά μαγείας σιώπησε και αναζητούνται τα ίχνη του

Ειδικότερα, όπως αναφέρουν στην ανακοίνωσή τους οι εργαζόμενοι:

«Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμέναμε  τις εξελίξεις σχετικά με την πολυσυζητημένη επιστροφή των μετακινημένων ιατρών παθολόγων από το Νοσοκομείο Πύργου στην μονάδα διορισμού τους, στην Αμαλιάδα. Ανακοινώσεις σωματείων, κόμματων, δηλώσεις  αυτοδιοικητικών, δημοσιεύματα με πηχυαίους  τίτλους, αντεγκλήσεις πολιτικών, συνθέτουν την επικαιρότητα στην τοπική μας κοινωνία.

Το υπουργείο υγείας  με σημερινή απόφαση του γενικού γραμματέα κάνει γνωστό σε όλους τους ενδιαφερομένους και.. ανησυχούντες ότι παραμένουν στον Πύργο οι ιατροί και όλος ο σχεδιασμός για  εναλλάξ εφημέρευση των νοσηλευτικών μονάδων πέφτει στο κενό.

Σε μια εποχή, με έκδηλη την ανησυχία  σχετικά με τις εξελίξεις του κορονοϊού ,η πληρέστερη  θωράκιση  όλων των νοσηλευτικών μονάδων και όχι της μιας,  αποτελεί επιτακτικό καθήκον της πολιτείας.

Παράλληλα είναι οξύμωρο και άδικο στη χρονική συγκύρια, όταν  αξιοποιούνται στο  έπακρο δωρεές και χορηγίες, καθώς εξοπλίζεται το νοσοκομείο μας με υπερσύχρονα ιατρικά διαγνωστικά μηχανήματα  και  ενισχύεται  με γενναία χρηματοδότηση από την περιφέρεια, να παραμένει στην αφάνεια με περιορισμένο το ρόλο του, ως κύριο τροφοδότη ιατρικού και λοιπού προσωπικού για το νοσοκομείο του  Πύργου.

Για άλλη μια φορά η νοσηλευτική μας μονάδα βαδίζει στα γνωστά μονοπάτια της απαξίωσης και υποστελέχωσης. Ο στρατηγικός σχεδιασμός για την επομένη μέρα στην δημόσια υγεία απαιτεί το νοσοκομείο μας, να υπερβεί τα εμπόδια και τις αγκυλώσεις του παρελθόντος που δυστυχώς  επαναλαμβάνονται  και να πρωταγωνιστήσει σε παροχές υγείας υψηλού επίπεδου με δημόσια δωρεάν υγεία για όλο το λαό με ασφάλεια και υπευθυνότητα.

Οι εργαζόμενοι μένουμε αταλάντευτοι στις θέσεις μας και ζητάμε  να υλοποιηθούν τα δίκαια αιτήματα μας:

 • Να ανακαλέσει το υπουργείο την μετακίνηση των ιατρών προς Πύργο.
 • Να δοθούν κίνητρα σε νέους ιατρούς παθολόγους κυρίως για άμεσα μόνιμο  διορισμό στις νοσηλευτικές μας μονάδες.
 • Αξιοποίηση των πέντε ειδικευμένων παθολόγων  που υπηρετούν στον νομό Ηλείας καθώς και των ιατρών παθολογικών ειδικοτήτων για λειτουργία και των δυο παθολογικών κλινικών στο νομό μας.
 • Να ανακληθούν «τα εντέλλεσθε» για εφημέρευση στον Πύργο του διευθυντή παθολόγου.
 • Να διευκρινιστεί με όλες τις λεπτομέρειες, ο ρόλος της νοσηλευτικής μας μονάδας.
 • Να δοθεί ένα πλάνο εφημέρευσης που να υποστηρίζει την βιωσιμότητα του νοσοκομείου μας και να τηρηθεί χωρίς παρεκκλίσεις.
 • Να ενεργοποιηθεί η επιτροπή διάσωσης του Νοσοκομείου Αμαλιάδας, μαζί με τον Σ.ΦΙ.Ν.Α., τους δήμους της βόρειας Ηλείας, βουλευτές, συλλογικότητες και κάθε ενεργό πολίτη.»

Σύλλογος Εργαζομένων   Νοσηλευτικής  Μονάδας  Αμαλιάδας          

 

Τον έχουν για Καρπαζοεισπράκτορα ; – Το πρωί το χτίζει με ψέμματα και το βράδυ του το γκρεμίζουν με αλήθειες ;


 • 30
  Shares