Δευτέρα, 18 Απριλίου, 2022
16.1 C
Pýrgos

Ο Σύλλογος εργαζομένων…ΟΤΑ Πρωτοδικείου Αμαλιάδας κοντά στους φοιτητές

spot_img

ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΟΤΑ ΠΡΩΤΟΔΙΚΕΙΟΥ ΑΜΑΛΙΑΔΑΣ

Ο Σύλλογος εργαζομένων…ΟΤΑ Πρωτοδικείου Αμαλιάδας συμμερίζεται την απογοήτευση, την αγωνία και αγανάκτηση των φοιτητών και φοιτητριών τού Τμήματος Γεωπονίας Αμαλιάδας για τον τρόπο με τον οποίο αντιμετωπίζονται από φορείς της Πολιτείας και υποστηρίζει τα αιτήματα και τους αγώνες τους.

Θεωρούμε απαράδεκτο το γεγονός ότι:

  • Οι φοιτητές υποχρεώνονται, πριν ολοκληρώσουν τις σπουδές τους στην Αμαλιάδα, να μετακομίσουν στο Μεσολόγγι, χωρίς καμία επιστημονική τεκμηρίωση.

  • Μοναδική έννοια της Πολιτείας, φαίνεται να είναι η μεταφορά τού υπάρχοντος εξοπλισμού τής σχολής τους, στο Μεσολόγγι, και η χρήση των εγκαταστάσεων από τη νέα ιδιότυπη Σύμπραξη Δημόσιου και Ιδιωτικού Τομέα, στα πρότυπα της Αμερικάνικης Γεωργικής σχολής.

  • Οι φοιτητές αντιμετωπίζονται από το Υπ. Παιδείας και το Πανεπιστήμιο Πατρών ως αναλώσιμοι και ως παράπλευρες απώλειες στη μάχη των εντυπώσεων, και με πλήρη αδιαφορία και αναλγησία για το παρόν και το μέλλον τους, ως επιστήμονες και ως άνθρωποι.

Ο Σύλλογός μας καταγγέλλει την γενικότερη κυβερνητική πολιτική στα θέματα παιδείας, η οποία δεν λαμβάνει υπόψιν της τις ουσιαστικές ανάγκες για μόρφωση την παιδιών των λαϊκών οικογενειών. Τα αποτελέσματα αυτής της πολιτικής υφίστανται οι φοιτητές του Τμήματος Γεωπονίας Αμαλιάδας, οι οικογένειές τους και η κοινωνία γενικότερα, καθώς η Κυβέρνηση δεν θα σταματήσει εδώ.

Καλεί τη δημοτική αρχή Ήλιδας, τους όμορους δήμους, τους φορείς, συλλόγους και οργανώσεις να πάρουν θέση απέναντι στην καταστροφική, για τους φοιτητές, για τον ίδιο τον δήμο, τον νομό μας και την κοινωνία γενικότερα, πολιτική

Ζητά από το Υπουργείο Παιδείας και το Πανεπιστήμιο Πατρών, να σταθμίσουν τα ζητήματα που θέτουν οι φοιτητές και να ανακαλέσουν άμεσα τις αποφάσεις τους.

Η Πρόεδρος                                                 Ο Γραμματέας

ΘΕΟΔΩΡΟΠΟΥΛΟΥ ΙΩΑΝΝΑ                 ΘΕΟΔΩΡΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΧΡΗΣΤΟΣ

Ακολουθήστε το Ilia.News στο  και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ηλεία...τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ilia.News
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Δημοφιλέστερα