ΠΥΡΓΟΥ ΥΓΕΙΑ

Ο Σύλλογος Εργαζομένων Νοσοκομείου Πύργου για την μετακίνηση της παθολόγου


-Εκλογές για νέο ΔΣ και εκπροσώπους σε ΠΟΕΔΗΝ και ΑΔΕΔΥ, την Παρασκευή 20 Οκτωβρίου

Ο Σύλλογος Εργαζομένων Νοσοκομείου Πύργου, πήρε θέση για τις  εξελίξεις που έχουν συμβεί τις τελευταίες ημέρες και ειδικότερα για την μετακίνηση μιας Παθολόγου από τον Νοσοκομείο Αμαλιάδας προς το Νοσοκομείο Πύργου.

Ο Πρόεδρος του Συλλόγου, κ. Κώστας Μαχαίρας, ανέφερε πως προτεραιότητα αποτελεί η διατήρηση και ενίσχυση και των τριών Νοσηλευτικών Μονάδων και βασικό μέλημα παραμένει η διασφάλιση της σωστής κα ασφαλούς νοσηλείας και ιατρικής φροντίδας των Ηλείων.

Συγκεκριμένα, ο κ. Μαχαίρας, τόνισε πως η Νοσηλευτική Μονάδα Πύργου, είναι αυτή που σηκώνει το μεγαλύτερο βάρος παροχής δευτεροβάθμιων υπηρεσιών Υγείας στο Νομό Ηλείας. Οι ελλείψεις σε προσωπικό, ιατρικό , νοσηλευτικό, διοικητικό είναι δεδομένες εδώ και αρκετά χρόνια. Η Διοίκηση προσπαθεί να λειτουργεί όλα τα Τμήματα και τις Κλινικές, ενεργοποιώντας και άλλους τομείς, με το ίδιο προσωπικό και με πολύ μικρή ενίσχυση και το προσωπικό έχει ξεπεράσει τα βιολογικά του  όρια.

Ακόμα, ο κ. Μαχαίρας επεσήμανε πως για το καλό του τόπου και των συμπολιτών , όλοι βάζουμε πλάτη και βοηθάμε για το καλύτερο, ενώ όσο αφορά για το θέμα που έχει προκύψει με τη μετακίνηση της παθολόγου από τον Νοσοκομείο Αμαλιάδας, στο Νοσοκομείο Πύργου, ανέφερε ότι ” θεωρώ πως κακώς έχει λάβει τέτοιες διαστάσεις το θέμα της μετακίνησης ενός παθολόγου. Γιατί αν δε γίνει αυτή η μετακίνηση θα φτάσουμε στο σημείο της μη ασφαλούς λειτουργίας του Παθολογικού Τομέα του Νοσοκομείου Πύργου” και επιπλέον υπογράμμισε πως η Κλινική αντιμετωπίζει καθημερινά εκατοντάδες περιστατικά στο ΤΕΠ και σηκώνει μεγαλύτερο βάρος έχοντας τρεις μόνιμους γιατρούς και η Αμαλιάδα έχει τέσσερις γιατρούς για την κάλυψη πολύ μικρότερων αναγκών.

Τέλος, ο κ. Μαχαίρας, δήλωσε πως με τα σημερινά δεδομένα πρέπει να δημιουργηθούν οι συνθήκες για την ασφαλή λειτουργία των εφημεριών των Τμημάτων στα οποία υπάρχει ανάγκη και πρέπει να γίνει μέσα από συνεννόηση και καλή συνεργασία, χωρίς κόντρες.

-Στις κάλπες για νέο Διοικητικό Συμβούλιο

Εκλογές για την ανάδειξη του νέου Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου Εργαζομένων του Νοσοκομείου Πύργου, θα πραγματοποιηθούν την Παρασκευή 20 Οκτωβρίου.

Ακόμα, θα γίνουν εκλογές για τους εκπροσώπους στην ΠΟΕΔΗΝ και στο Νομαρχιακό Τμήμα της ΑΔΕΔΥ. Οι εκλογές θα γίνουν στο αμφιθέατρο του Νοσοκομείου, από τις 8 το πρωί μέχρι της 5 το απόγευμα.

Οι υποψηφιότητες, τόσο για το ΔΣ όσο και για την ΠΟΕΔΗΝ και ΑΔΕΔΥ, μπορούν να κατατεθούν από τους ενδιαφερόμενους στα μέλη της Εφορευτικής Επιτροπής, ( Αγ. Σπαή, Ευ Γεωργακοπούλου, Καλ. Πλέσσα), μέχρι την Τρίτη 10 Οκτωβρίου