ΗΛΕΙΑ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ ΥΓΕΙΑ

Ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Ηλείας επιστολή στον Ko Αντιπεριφεριάρχη    


Προς :    Ko Αντιπεριφεριάρχη

Κε Αντιπεριφεριάρχα

Την Πέμπτη 05/03 οργανώσατε – πολύ ορθά – σύσκεψη για τον συντονισμό  των ενεργειών αντιμετώπισης του κορωνοϊού και της πιθανής πανδημίας.

 

Στη σύσκεψη αυτή συμμετείχαν όλοι οι φορείς και οι Υπηρεσίες του Νομού μας.

 

Δεν κρίθηκε όμως σκόπιμο να κληθεί και να συμμετέχει ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Ηλείας, ο οποίος σημειωτέον είναι ΝΠΔΔ,  παρόλο που παγκοσμίως τα φαρμακεία είναι εκ των πραγμάτων στην πρώτη γραμμή άμυνας και φυσικά αυτό ισχύει κι εδώ.

Είναι γνωστό ότι πριν καν κάποιος ασθενής αποτανθεί στον ιατρό του θα έλθει στο φαρμακείο να πάρει τουλάχιστον ένα αντιπυρετικό και να συμβουλευτεί τι θα πρέπει να κάνει στην συνέχεια.

Αυτό αν μη τι άλλο μας κάνει και υποψηφίους να μολυνθούμε από τους πρώτους μετά το οικογενειακό περιβάλλον του ασθενούς

Πλέον τούτου στο φαρμακείο έρχονται οι συμπολίτες μας για οδηγίες σχετικά με τους τρόπους προφύλαξης και αντιμετώπισης του κορωνοιου.

Εμείς και κάνεις άλλος εκ των πραγμάτων διαχειριστήκαμε την πολύ δύσκολη κατάσταση που πρόεκυψε από τον πανικό που εξαφάνισε από την αγορά αντισηπτικά και μάσκες

Το ότι δεν κληθήκαμε στην εν λόγω σύσκεψη δεν σημαίνει σε καμιά περίπτωση ότι εμείς δεν θα κάνουμε αυτό που κάναμε και αυτό που εκ της θέσης μας οφείλουμε να κάνουμε ακόμη και στην απευκταία περίπτωση πανδημίας

Ακόμα κι αν δε μας θέλετε συντονισμένους εμείς θα συνεργαστούμε με όλους του τρόπους και με όλους τους φορείς για να υπάρξουν τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα σε αυτήν την κρίση που αντιμετωπίζουμε σαν Χώρα και ειδικότερα σαν Νομός.

Αυτό θέλουμε να σας δηλώσουμε με αυτήν μας την παρέμβαση

Δεν επιζητούμε κάποια εξήγηση από την πλευρά σας περί της μη πρόσκλησης μας στην σύσκεψη του οργανώσατε

Είμαστε πεπεισμένοι ότι σε αυτές τις περιπτώσεις οι εξηγήσεις χειροτερεύουν τα πράγματα….

ΥΓ Παραφράζοντας τη ρήση των αδερφών Μαρξ θα λέγαμε :

¨Αυτοί είναι οι εκπρόσωποί μας κι αν δε σας αρέσουν μπορούμε να τους αλλάξουμε¨, αλλά ειλικρινά πιστεύετε ότι είναι ώρα τώρα να ασχολούμαστε μ’ αυτά;

 

Για το Δ.Σ.

Ο Πρόεδρος                                                                          Ο Γραμματέας

Θεοδωρόπουλος Δημήτριος                          Μυλωνόπουλος Παναγιώτης