Πάνος Θεοδωρακόπουλος: «Ας κάνουμε τον Δήμο πρότυπο και στην διαχείριση των αδέσποτων ζώων!»

spot_img

Προτεινόμενα

Πάνος Θεοδωρακόπουλος: «Ας κάνουμε τον Δήμο πρότυπο και στην διαχείριση των αδέσποτων ζώων!»

Η ζωή για τα αδέσποτα δεν είναι αγγελικά πλασμένη. Τα αδέσποτα της Ελλάδας έχουν να αντιμετωπίσουν την πείνα, την δίψα, τις αρρώστιες, την κακοποίηση, την ανθρώπινη αδιαφορία. Δεν ήταν επιλογή τους να ζουν στον δρόμο. Για τα αδέσποτα ευθυνόμαστε εμείς. Και είναι στο χέρι μας να κάνουμε την ζωή τους λίγο καλύτερη!

Ο Δήμος είναι υποχρεωμένος βάσει Νόμου 4039/12, να δημιουργήσει σημεία παροχής νερού και τροφής, να εφαρμόσει πρόγραμμα στείρωσης, εμβολιασμού & σήμανσης για τα αδέσποτα, όπως ορίζει ο νόμος.

Δεσμευόμαστε για:

– Ειδική κατασκευή για τροφή και νερό. ( Ήδη έχουν χρησιμοποιηθεί σε ορισμένους δήμους όπως: Δήμος Σπάρτης, Δήμος Αγίου Νικολάου κ.α.)

– Αυτόματη ταΐστρα αδέσποτων ζώων, η οποία έχει ήδη αρχίσει να εγκαθίσταται σε άλλους Δήμους με άμεση και θετική ανταπόκριση από τους δημότες. Αποτελεί μια πρωτοποριακή συσκευή που συνδυάζει την παροχή φαγητού και νερού σε αδέσποτα ζώα αλλά ταυτόχρονα ενθαρρύνει και τους πολίτες, να κάνουν ανακύκλωση, αφού κάθε φορά που κάποιος ανακυκλώνει μια φιάλη (πλαστικά μπουκάλια, γυάλινες φιάλες κ.α.) απελευθερώνεται και μια δόση τροφής και βεβαίως νερό. Πλεονέκτημα της συγκεκριμένης συσκευής αποτελούν το ότι ενεργειακά είναι αυτόνομη αφού λειτουργεί με ένα μικρό φωτοβολταϊκό και ότι το κέρδος των ανακυκλώσιμων υλικών μπορεί να καλύψει τα έξοδα της τροφής των ζώων.

– Παραχώρηση δημοτικού ακινήτου για την κατασκευή καταφυγίου

– Ειδικό γραφείο υπεύθυνο για την φροντίδα αδέσποτων ζώων

– Συνεργασίες με κτηνιάτρους

-Συνεργασίες με σχολεία – φροντιστήρια

-Συνεργασίες με ιδιωτικές επιχειρήσεις και πολιτιστικούς συλλόγους

Είναι η ώρα να αλλάξουμε τα δεδομένα, να πάμε τον Δήμο μας μπροστά και να τον κάνουμε πρότυπο και στην διαχείριση των αδέσποτων!

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Δημοφιλέστερα