«Πάσα» Αυγενάκη σε ΕΠΟ, Ενώσεις για αλλαγές σε Κανονισμούς και Προκηρύξεις

spot_img

Προτεινόμενα

Πώς θα σας φαινόταν η Α1 κατηγορία Ηλείας να τελείωνε χωρίς να διεξαχθούν Πλέι Οφ; Ή πώς θα σας φαινόταν να τελείωνε εδώ με Πρωταθλητή τον Αίαντα;  Ή να μην τελείωνε καθόλου και να μην ανέβαινε καμία ομάδα στη Γ΄ Εθνική. Πώς θα σας φαινόταν στο μπάσκετ ο ΑΣΣ Αμαλιάδας να κερδίσει χωρίς άλλους αγώνες την άνοδο στη Γ΄ Εθνική; Ο Κόροιβος να ανέβει χωρίς άλλο ματς στην Α2 του βόλεϊ και να μην υποβιβαστεί στο μπάσκετ. 

 

Τέτοια και άλλα σενάρια κάνουν τη εμφάνισή τους σε εποχή κορωνοϊού. Για την ακρίβεια,το Υφυπουργείο Αθλητισμού, ετοιμάζει νόμο, ο οποίος θα επιτρέπει την τροποποίηση των προκηρύξεων, των Κανονισμών, της οργάνωσης και της διάρθρωσης των πρωταθλημάτων, λόγω της έκτακτης κατάστασης. Με άλλα λόγια, δίνει «πάσα» στις Ομοσπονδίες, να αποφασίσουν αυτές για το μέλλον των πρωταθλημάτων τους.

Και μπορεί το ποδόσφαιρο να είναι μια ιδιαίτερη περίπτωση, τα άλλα σπορ όμως, είναι πολύ πιθανό να προχωρήσουν σε τέτοιου είδους αποφάσεις, με μεγαλύτερη ευκολία, αφού οι ίδιες οι Ομοσπονδίες το έχουν ζητήσει.

Φυσικά αυτό εφόσον γίνει, θα αφαιρεί και το δικαίωμα προσφυγής των ομάδων σε περίπτωση που δεν συμφωνούν με κάποια απόφαση που θα παρθεί.

Όπως και να έχει, η ουσία είναι ότι σε ενημέρωσή της η Γενική Γραμματεία Αθλητισμού σήμερα, επισημαίνει πως:

«Ο Υφυπουργός Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης, έχει δηλώσει κατ’ επανάληψη ότι κάθε απόφαση σχετική με το αν, πότε και πώς θα ολοκληρωθούν τα πάσης φύσεως πρωταθλήματα στη χώρα, δεν μπορεί να είναι μονομερής, αλλά απόφαση συναινετική και συλλογική όλων των εμπλεκομένων φορέων σε αυτά (Ομοσπονδίες, Λίγκες, Σύνδεσμοι αθλητών). Φυσικά, σε άμεση συνάρτηση με την εξέλιξη του αγώνα ενάντια στον κορωνοϊό και σε πλήρη συμμόρφωση προς τις γενικότερες σχετικές οδηγίες των ειδικών επιστημόνων.

Σε κάθε περίπτωση, το Υφυπουργείο έχει ετοιμάσει για να «περάσει» νομοθετική διάταξη, η οποία θα επιτρέπει την τροποποίηση των κανονισμών διάρθρωσης, οργάνωσης και διεξαγωγής των πρωταθλημάτων, όλων των αθλημάτων (ομαδικών και ατομικών), καθώς και των προκηρύξεων αυτών, με άμεση ισχύ από την τρέχουσα αγωνιστική περίοδο, κατ’ εξαίρεση και κατά παρέκκλιση κάθε άλλης ισχύουσας απαγορευτικής διάταξης.

Αυτές οι τροποποιήσεις των κανονισμών διάρθρωσης, οργάνωσης και διεξαγωγής των πρωταθλημάτων αποφασίζονται, κατά περίπτωση, από την εκάστοτε διοργανώτρια αρχή κάθε πρωταθλήματος.Με σεβασμό στα όργανα, με πραγματική διάθεση συνεργασίας και σε πνεύμα αλληλεγγύης, όπως μας επιβάλλει η περίοδος που διανύουμε»

».

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Δημοφιλέστερα