ΑΘΛΗΤΙΚΑ

«Πάσα» στον Ζαγοράκη η μπάλα των τοπικών που «καίει»

  • 24
    Shares

Σε επόμενη συνεδρίαση της Ε.Ε. της ΕΠΟ θα συζητηθεί η τύχη των τοπικών πρωταθλημάτων. Αυτών για τα οποία δεν υπάρχει κανένα χρονοδιάγραμμα επιστροφής στη δράση, τουλάχιστον για την τρέχουσα αγωνιστική περίοδο. Για να μην πούμε και για την επόμενη. Διότι κανείς αυτή τη στιγμή δεν μπορεί να βγει επίσημα και με βεβαιότητα να πει ότι θα καλυφθεί το τεράστιο κόστος των τεστ για τους χιλιάδες ποδοσφαιριστές, ούτε ότι θα αρθεί η προϋπόθεση εβδομαδιαίου ελέγχου, ακόμα και τη νέα αγωνιστική περίοδο.

Είναι προφανές ότι εδώ μιλάμε για τον ορισμό του «βλέποντας και κάνοντας», όπως ακριβώς δηλαδή ξεκίνησε η φετινή αγωνιστική περίοδος. Χωρίς προγραμματισμό και πυξίδα, χωρίς η περσινή περιπέτεια να έχει διδάξει. Αυτό το οποίο ξεκίνησε χωρίς σχέδιο και μέσα σε ένα κλίμα ψυχροπολεμικό ανάμεσα σε ΕΠΟ και Πολιτεία,  τείνει να εξελιχθεί σε μια καυτή πατάτα, την οποία σε καμία περίπτωση δεν θα ήθελε κανένας να κρατήσει στα χέρια του.

Είναι προφανές λοιπόν ότι αυτό για το οποίο όλοι συνομολογούν στην τωρινή διοίκηση της ΕΠΟ, δηλαδή ότι δεν μπορούν να ολοκληρωθούν τα τοπικά πρωταθλήματα, δεν βγαίνει κανένας να το παραδεχθεί. Και μεταθέτουν «εις τας καλένδας» το θέμα, πρακτικά πετάνε τη μπάλα στην επόμενη διοίκηση. Και μπορεί ο Θοδωρής Ζαγοράκης να ήταν πολύ καλός ποδοσφαιριστής και να γνώριζε τί να την κάνει τη μπάλα, εδώ όμως θα βρεθεί πραγματικά με μια πολύ δύσκολη εξίσωση μπροστά του.

Αναμφίβολα δεν είναι η ΕΠΟ εκείνη η οποία αποφασίζει για το πότε θα αρθούν τα μέτρα. Η Κυβέρνηση είναι εκείνη η οποία ανοίγει και κλείνει τον αθλητισμό. Και η ΕΠΟ είναι εκείνη η οποία ακολουθεί. Όταν όμως γνωρίζεις πώς έχουν τα πράγματα και πώς μπορεί τελικά να εξελιχθούν, υπάρχουν κι άλλοι τρόποι να οδηγήσεις τα πράγματα εκεί που θέλεις. Και σε καμία περίπτωση με το να κάθεσαι τρεις μήνες και να περιμένεις πότε ο Τσιόδρας και η Παγώνη θα αποφασίσουν να ανοίξουν τα ερασιτεχνικά πρωταθλήματα.

Μιλάμε για ένα plan b, ένα εναλλακτικό σχέδιο, το οποίο φαίνεται ότι δεν υπήρξε. Όπως αποδείχθηκε ότι υπήρξε για τη Γ΄ Εθνική, αυτό του ενός γύρου, με βάση το οποίο και θα ολοκληρωθεί το Πρωτάθλημα. Ένα εναλλακτικό σχέδιο, το οποίο θα προέβλεπε αγώνες Πλέι Οφ ανόδου για τις πρωτοπόρους ομάδες των τοπικών κατηγοριών, πάντα με βάση τα πρωτόκολλα της Γ΄ Εθνικής, όποτε ευνοήσουν οι περιστάσεις, ακόμα και πριν την κανονική έναρξη της νέας αγωνιστικής περιόδου (θυμίζουμε ότι ο περσινός τελικός του Κυπέλλου Ισπανίας διεξάγεται φέτος).

 

Και κάπως έτσι, αντί να φτάσουμε σήμερα και οι ομάδες, οι παράγοντες, αλλά και οι χιλιάδες ποδοσφαιριστές τους, να έχουν μια ξεκάθαρη εικόνα, ώστε να προγραμματίσουν τις κινήσεις τους, τα οικονομικά τους, τις μεταγραφές τους, υπό το βάρος των αφόρητων πιέσεων, μια απόφαση που ήταν να ληφθεί σήμερα, πήρε αναβολή για την επόμενη φορά. Δηλαδή από τον Νοέμβριο, να φτάσουμε στον Μάρτιο και τον Απρίλιο και ακόμα να μην γνωρίζουμε τί πρέπει να γίνει.


  • 24
    Shares