ΗΛΕΙΑ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

 Πάτρα – Ολυμπία – Πάτρα  για Πολιτισμό και Τουρισμό!


ΑΕΙΚΙΝΗΤΟΣ Ο ΝΙΚΟΣ ΚΟΡΟΒΕΣΗΣ ΕΔΩΣΕ ΠΑΝΤΟΥ ΔΥΝΑΜΙΚΟ ΠΑΡΩΝ

 Πάτρα – Ολυμπία – Πάτρα  για Πολιτισμό και Τουρισμό!

  Η ΟΜΙΛΙΑ ΣΤΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΠΟΥ ΚΕΡΔΙΣΕ ΣΕ ΟΥΣΙΑ ΚΑΙ ΕΝΤΥΠΩΣΕΙΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΗΣ ΜΕΝΔΩΝΗ

  Η ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ  ΜΕ ΥΠΟΥΡΓΟ ΚΑΙ ΥΦ. ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ΓΙΑ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΑΝΑΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗΣ ΚΑΙ ΠΡΟΒΟΛΗΣ

Τουρισμός και Πολιτισμός βρέθηκαν στο επίκεντρο τις τελευταίες μέρες, με αφορμή τις δραστηριότητες που αναπτύχθηκαν τόσο στην Περιφέρεια, όσο και στην Ηλεία.

Κατόπιν τούτου βρέθηκε σε εγρήγορση ο αρμόδιος Αντιπεριφερειάρχης Νίκος Κοροβέσης, ο οποίος παρά το «φορτωμένο» πρόγραμμα και τις δυσκολίες για να μπορέσει να ανταποκριθεί ταυτόχρονα σε όλες τις εκδηλώσεις, κατάφερε τελικά να δώσει το παρών και να συμμετάσχει τόσο στην Πάτρα, όσο και στην Ολυμπία.

Ο κ. Κοροβέσης πραγματοποίησε μία από τις πιό ενδιαφέρουσες και σημαντικές ομιλίες στο 8ο REGIONAL GROWTH CONFERENCE, Συνέδριο που έδωσε ξεχωριστή αναφορά σε ΝΕΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ και πάνω σε αυτό ο Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού και Πολιτισμού είχε να πει αρκετά πράγματα για τις Πρωτοβουλίες και τις Δράσεις της Περιφέρειας που έρχεται σε πραγματικές διαστάσεις ως αρωγός στην ανάδειξη της πολιτιστικής μας κληρονομιάς, με στρατηγικό σχεδιασμό αξιοποίησης των δυνατοτήτων και του πολιτιστικού αποθέματος της Ηλείας και των υπόλοιπων δύο Νομών της Δυτ. Ελλάδας.

Παρουσία της Υπουργού Πολιτισμού κας Μενδώνη ο κ. Κοροβέσης αναφέρθηκε αναλυτικά στη σύνδεση πολιτισμού και τουρισμού και στις κινήσεις που έχουν γίνει για δημιουργία δικτύου πολιτισμού, στήριξη των πολιτιστικών συλλόγων μας, και για ένταξη της Περιφέρειας στην αξιοποίηση μεγάλων Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων Πολιτισμού.

Η ομιλία του Αντιπεριφερειάρχη μάλιστα χαρακτηρίσθηκε ουσιαστική δίνοντας το στίγμα της Περιφέρειας συνοπτικά, ιεραρχώντας όλες τις παρεμβάσεις που ήδη γίνονται και τους στόχους που μπαίνουν από εδώ και στο εξής για να αναδειχθεί η Δυτ. Ελλάδα πρωταγωνίστρια στον Πολιτιστικό Χάρτη.

 

ΚΟΝΤΑ ΣΤΟΝ ΥΦ. ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ

Αμέσως μετά ο κ. Κοροβέσης βρέθηκε από την Πάτρα στην Αρχ. Ολυμπία προκειμένου να είναι κοντά στον Υφ. Τουρισμού Μάνο Κόνσολα, συζητώντας αρκετά μαζί του για τα προβλήματα που έχουν προκύψει μετά την πανδημία, κάνοντας χρήσιμες και εύστοχες παρεμβάσεις όπου χρειάζονταν.

Ο ίδιος σημείωσε ότι έμεινε ικανοποιημένος από τις δηλώσεις του Υφυπουργού για τη στήριξη της Αρχ. Ολυμπίας, τόσο με τη δημιουργία Γραφείου Τουριστικών Υπηρεσιών, όσο και Εκπαιδευτικής Δομής σε συνεργασία με το Ελεύθερο Ανοιχτό Πανεπιστήμιο. Μακάρι να γίνουν γρήγορα ανέφερε χαρακτηριστικά…

 

ΚΑΙ ΜΕ ΘΕΟΧΑΡΗ ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΑ

 

Άμεση έξ’ άλλου ήταν και η επιστροφή στις Συνεδριακές διαδικασίες της Πάτρας, καθώς ο κ. Κοροβέσης παρευρέθηκε και στην ομιλία του Υπουργού Τουρισμού Χάρη Θεοχάρη, με τον οποίο είχε στη συνέχεια συνεργασία για θέματα που με σχετικό υπόμνημά του είχε αναπτύξει στον κυβερνητικό παράγοντα και για τα οποία βρήκε θετική ανταπόκριση.

Κάνουμε ότι μπορούμε και θα συνεχίσουμε με αυτή την έντονη δραστηριότητα, και τις διαδοχικές μας επαφές για την Ηλεία και την Περιφέρειά μας. Οφείλουμε απέναντι στον λαό που μας εμπιστεύθηκε να εκμεταλλευθούμε και το τελευταίο λεπτό για να δημιουργήσουμε προϋπόθεση ανάπτυξης και εξέλιξης στον τόπο μας, είπε ο Αντιπεριφερειάρχης.