25.8 C
Pýrgos
Πέμπτη, 23 Σεπτεμβρίου, 2021

Πάτρα – Πύργος: Και το τρίτο κομμάτι στην Ιntrakat

  • 8
    Shares
spot_img

Προτεινόμενα

Στην Ιntrakat οδεύει με απόφαση του υπουργού Υποδομών Χρίστου Σπίρτζη και το τρίτο τμήμα του τεμαχισμένου οδικού έργου Πάτρα – Πύργος, απόφαση η οποία εκτιμάται ότι θα οδηγήσει σε νέο γύρο δικαστικών προσφυγών.

Την προσφυγή της στο ΣτΕ έχει προαναγγείλει η αντίπαλη κοινοπραξία, η Ιταλική GD Infrastrutture δεύτερος μειοδότης στο έργο, η οποία υποστηρίζεται από τον κ. Πρόδρομο Εμφιετζόγλου.

Στην αγορά εκτιμούν ότι με το αποτέλεσμα αυτό, το υπουργείο, το οποίο έχει αναθέσει και το δεύτερο τμήμα του έργου στην Ιntrakat (Αμαλιάδα-Δουνέικα ύψους 32,2 εκ. ευρώ), ανάβει το φυτίλι στην σκληρή και πολύχρονη διαμάχη στα δημόσια έργα, μεταξύ του κ. Εμφιετζόγλου και του πρώην ισχυρού παράγοντα του ομίλου Ελλάκτωρ και νυν μετόχου της Ιntrakat κ. Δημήτρη Κούτρα.

Ο κ. Εμφιετζόγλου μέσω της συμμετοχής του στο διαγωνισμό του Πάτρα-Πύργος έχει κερδίσει δύο τμήματα του έργου (το έκτο και το όγδοο), ωστόσο βρίσκεται σε μετωπική σύγκρουση με το υπουργείο Υποδομών, το οποίο απορρίπτει τη μία μετά την άλλη τις προσφυγές του.

Χθες με απόφαση που αναρτήθηκε στην Διαύγεια, ο υπουργός Υποδομών απέρριψε τις διευκρινίσεις που έδωσε η τεχνική εταιρεία κατά την αιτιολόγηση της προσφοράς της για το τμήμα «Αμαλιάδα-Κυλλήνη» ύψους 53,5 εκ. ευρώ. Το υπουργείο είχε απευθύνει πρόσκληση στην Ιταλική εταιρεία μετά την αδυναμία της κοινοπραξίας Τοξότης -Ομάδα Κατασκευών συμφερόντων Καλογρίτσα, η οποία ήταν ο αρχικός μειοδότης, να αιτιολογήσει επίσης την δική της προσφορά.

Ωστόσο οι διευκρινίσεις που δόθηκαν, θεωρήθηκε από το υπουργείο ότι εμφανίζουν ελλείψεις και λάθη και ότι οι απαιτούμενες διορθώσεις, ανεβάζουν σημαντικά το κόστος του έργου. Επιπλέον, ο φάκελος της εταιρείας διαπιστώνεται ότι περιλαμβάνει νομικά ανίσχυρες και ανεπαρκείς βεβαιώσεις προμηθευτών για υλικά και μηχανήματα αλλά και σοβαρές ελλείψεις στα στοιχεία που κρίνονται αναγκαία για να πληροί μια τεχνική εταιρεία, τις προϋποθέσεις συμμετοχής της στο έργο.

Όπως αναφέρεται, η GD Infrastutture ως εταιρεία 8ης τάξης, μπορεί να συμμετέχει σε διαγωνισμούς για έργα οδοποιίας άνω των 15,4 εκ. ευρώ και έως 20,6 εκ. ενώ για την συμμετοχή σε μεγαλύτερα έργα θα πρέπει να αποδεικνύει ότι την τελευταία πενταετία -πριν την προκήρυξη του έργου- ο κύκλος εργασιών είναι τουλάχιστον 2,5 φορές πάνω από τον προϋπολογισμό του δημοπρατούμενου έργου. Τα στοιχεία αυτά δεν έχουν προσκομιστεί από την εταιρεία.

Κατόπιν αυτών, το υπουργείο κάλεσε την Ιntrakat που ήταν η τρίτη κατά σειρά εταιρεία που μειοδότησε στο έργο (με έκπτωση 45,54%), η προσφορά της οποίας κρίθηκε επαρκώς τεκμηριωμένη.

Εάν η Ιταλική εταιρεία υλοποιήσει τις απειλές της για προσφυγή στο ΣτΕ θεωρώντας ότι αδικήθηκε από το αποτέλεσμα του διαγωνισμού, τότε είναι φανερό ότι θα ανοίξει ένας νέος κύκλος καθυστερήσεων για το στοιχειωμένο έργο. Ο κ Σπίρτζης είχε δηλώσει πριν τις γιορτές ότι μέσα στον Γενάρη οι έξι από τις οκτώ εργολαβίες, θα πάνε προς ψήφιση στη βουλή, θέλοντας να τελειώσει ένα πολύχρονο σήριαλ που αποτελεί και προσωπικό του στοίχημα.

Οι εξελίξεις όμως στο Πάτρα-Πύργος που κινδυνεύουν να ανοίξουν ένα νέο γύρο δικαστικών περιπετειών συνδέονται με το ρόλο της Ιntrakat στην μεγάλη εργολαβία. Στην GD Infrastrutture φαίνεται να εκτιμούν ότι η εταιρεία του ομίλου Κόκκαλη μπορεί τελικά να αναδειχτεί σε ρυθμιστή των τεσσάρων πρώτων εργολαβιών του πολύπαθου έργου οδοποϊίας.

Ο λόγος είναι η μεγάλη οικονομική αδυναμία του ομίλου Καλογρίτσα να ολοκληρώσει τις δύο εργολαβίες που του έχουν ανατεθεί (την πρώτη και την τέταρτη), με αποτέλεσμα λόγω και των δεσμών που τον συνδέουν με τον κ. Κούτρα, ο τελευταίος να εμφανίζεται έτοιμος να αναλάβει και τα τμήματα του έργου της Τοξότης-Ομάδας Κατασκευών.

Newmoney.gr

  • 8
    Shares
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Δημοφιλέστερα