ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Πέντε μετάλλια για τον Φιλαθλητικό στα Πανελλήνια U15 και U19

  • 7
    Shares

Θετικός ο απολογισμός του πρώτου μεγάλου Πανελληνίου (U15 και U19 ) για τον Φιλαθλητικό στο Μπάντμιντον. Η ομάδα του Πύργου, επέστρεψε από το Λαύριο όπου διεξήχθη το διήμερο τουρνουά με πέντε μετάλλια στις αποσκευές του.

 

Η πιο πολυπληθής αποστολή του τουρνουά ξεκίνησε από Πύργο το μεσημέρι της Παρασκευής αποτελούμενη από 18 αθλητές που από το Σάββατο το πρωί έως την Κυριακή το απόγευμα έδωσαν τον καλύτερο εαυτό τους που απέφερε αυτά τα πέντε μετάλλια ενώ είχαμε και κάποιες παρουσίες στην οκτάδα και την 16αδα του ταμπλώ.

Την πιο μεγάλη διάκριση και επιτυχία ήρθε από τις δίδυμες Παυλίνα και Αντωνία Βλαχαντώνη που ανέβηκαν στο πιο ψηλό σκαλί του βάθρου κερδίζοντας στον τελικό ίσως το καλύτερο γυναικείο διπλό στον ελληνικό χώρο αποτελούμενο από την Πρωταθλήτρια Ματίνα Σωτηρίου και την Θεοδώρα Λαμπριανίδου όντας μικρότερες ηλικιακά. (είναι μια κατηγορία πιο κάτω, δηλαδή  U17).

Η Παυλίνα Βλαχαντώνη παράλληλα είχε μια ακόμη παρουσία σε τελικό αγωνιζόμενη με την Σωτηρίου, που σημειωτέον διεκδικεί την συμμετοχή της στην Ολυμπιάδα του Τόκιο, όμως ένα πρόβλημα στην μέση της δεν της επέτρεψε να είναι ιδιαίτερα ανταγωνιστική όπως στο ΟΠΕΝ του Βόλου όπου είχαν ξανασυναντηθεί οι δύο κοπέλες. Παρόλα αυτά το ασημένιο μετάλλιο σε μια άκρως δύσκολη κατηγορία είναι μεγάλη επιτυχία για την Παυλίνα που σίγουρα δείχνει την σταθερή πορεία της πρός τα πάνω.

Ενα ακόμη ασημένιο μετάλλιο ήρθε επίσης από την οικογένεια Βλαχαντώνη αφού η μικρότερη αδερφή τους, η Χαρούλα Βλαχαντώνη αγωνιζόμενη εξαιρετικά ώριμα για την ηλικία της και αποκλείοντας δυνατές αντιπάλους, ανάμεσα και το Νο 1 του ταμπλώ, κάταφερε μετα από ένα φοβερό τελικό να ηττηθεί τελικά στις λεπτομέρειες από την Θωμαΐδα Παυλίδη μία από τις κοπέλες που μας εκπροσώπησαν στο πανευρωπαϊκό της Γαλλίας πριν λίγες μέρες, δείχνοντας με τον πιο εμφαντικό τρόπο ότι άξιζε μια θέση και αυτή στην Εθνική ομάδα  των U15.

Μεγάλη διάκριση αποτελεί και το χάλκινο μετάλλιο που κατάφεραν να πάρουν στα U15  στο διπλό οι Τζίνα Παναγιωτακοπούλου με την Κωνσταντίνα Θάνου, οι οποίες αγωνιζόμενες αρχικά με άγχος και τρακ στο κρισιμό ματς κατάφεραν να ανατρέψουν με πάθος και συγκέντρωση το εις βάρος τους αρχικά αποτέλεσμα και να  πάρουν την πολυπόθητη νίκη που τις ανέβασε στο βάθρο.

Κάτι ανάλογο κατάφεραν και οι Κυριάκος Κατσιαδράμης με τον Πλάτωνα Άγκο που παρά τα προβλήματα που είχε λόγω ασθενείας ο Κυριακος ξεπέρασαν τα εμπόδια και χάρηκαν και αυτοί με την άνοδό τους στο βάθρο των νικητών. Την επόμενη μέρα όμως είχαμε και συνέχεια όπου την Δευτέρα το πρωί η Βασιλική Τόλια συνεργαζόμενη με την Παυλίνα Βλαχαντώνη έφτασαν ως το χάλκινο μετάλλιο στο σχολικό πρωτάθλημα που διεξήχθη στο κλειστό της Πεύκης, και με αυτήν την επιτυχία κατοχύρωσαν το δικαίωμα του μπόνους σε ποσοστό που δίνει η Πολιτεία στους μαθητές αθλητές που καταφέρνουν πανελλήνια διάκριση κάτι που ισχύει και για όσα παιδιά πήραν μετάλλιο και αγωνίστηκαν στα U19.


  • 7
    Shares