Τετάρτη, 18 Μαΐου, 2022
22.8 C
Pýrgos

Πέρασε με… μόλις 8 ψήφους ο προϋπολογισμός του δήμου Ήλιδας!

spot_img

Με τα… «νομοθετικά τερτίπια» πέρασε τελικά ο προϋπολογισμός του δήμου Ήλιδας καθώς, έλαβε μόλις 8 θετικές ψήφους από την παράταξη Λυμπέρη, ένα παρών από τον Δημοτικό Σύμβουλο της αντιπολίτευσης κ. Αντώνη Πατρινό και 16 «ΌΧΙ» από την παράταξη του κ. Χριστοδουλόπουλου, τη «Λαϊκή Συσπείρωση», την παράταξη Κράλλη και τον ανεξάρτητο Δημοτικό Σύμβουλο Χρήστο Νικολόπουλο.

«Οδηγείτε τους δημότες στην απελπισία καθώς επιλέξατε μέσα στην πανδημία και την οικονομική δυσπραγία να φορτώσετε τα νοικοκυριά με ένα ακόμα βάρος» τόνισε μεταξύ άλλων ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης κ. Χρήστος Χριστοδουλόπουλος, ο οποίος έκανε ιδιαίτερα σκληρή κριτική στην Δημοτική Αρχή.

Φυσικά το «ξέσπασμα» Λυμπέρη δεν άργησε, με την παράταξη ωστόσο του κ. Χριστοδουλόπουλου να επιλέγει να μην ρίξει και άλλο «λάδι στη φωτιά».

«Ο προϋπολογισμός δεν ανταποκρίνεται σε καμία από τις λαϊκές ανάγκες» ανέφερε ο δημοτικός σύμβουλος της «Λαϊκής Συσπείρωσης» κ. Νίκος Λοχοβίτης.

Τέλος, ο επικεφαλής της ελάσσονος αντιπολίτευσης κ. Δημήτρης Κράλλης τόνισε ότι η ψήφιση του προϋπολογισμού αντικατοπτρίζει την εικόνα της παράταξη Λυμπέρη «που αν και έχει χάσει τη δεδηλωμένη, τις αποφάσεις όλες τις παίρνει η Οικονομική Επιτροπή που σύστησε η κυβέρνηση».

Για το Περιστέρι

Οι μοναστηριακές διεκδικήσεις και στην Κοινότητα του Περιστερίου απασχόλησαν την τακτική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, όπου αποφασίστηκε ο δήμος να εκδώσει σχετικό ψήφισμα, ο κ. Πατρινός δεσμεύτηκε ότι το γραφείο του θα προσφέρει νομική κάλυψη στους κατοίκους της περιοχής, ενώ ο δήμος θα συμμετέχει και στην επιτροπή διεκδίκησης που έχει συσταθεί με τη συμμετοχή του δήμου Πύργου και των υπόλοιπων Κοινοτήτων.

Την βοήθεια του Δημοτικού Συμβουλίου και των φορέων του δήμου ζήτησε και ο πρόεδρος της Κοινότητας Περιστερίου αλλά και μέλος της επιτροπής που μίλησαν στην συνεδρίαση, ενώ σύντομη παρέμβαση έκανε και ο δικηγόρος Θεόδωρος Βλαγκούλης, ο οποίος μεταξύ άλλων τόνισε ότι πρέπει να υπάρξει πολιτική λύση και νομοθετική ρύθμιση.

Ακολουθήστε το Ilia.News στο  και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ηλεία...τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ilia.News
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Δημοφιλέστερα