24.4 C
Pýrgos
Κυριακή, 26 Σεπτεμβρίου, 2021

Πέταξε το «γάντι» ο Γ. Λυμπέρης στον Π. Αντωνακόπουλο για την Πατρών – Πύργου

spot_img

Προτεινόμενα

«Οι κινήσεις του δεν υπηρετούν την ολοκλήρωση του έργου του αυτοκινητόδρομου Πατρών – Πύργου».

«Τον προκαλώ, όπου θέλει και όποτε θέλει, «ενώπιος – ενωπίω» να τα κουβεντιάσουμε».

Το «γάντι πέταξε», ο Δήμαρχος Ήλιδας κ. Γιάννης Λυμπέρης στον συνάδελφό του Δήμαρχο Πύργου Παναγιώτη Αντωνακόπουλο, προκαλώντας τον «όπου θέλει και όποτε θέλει, ενώπιος – ενωπίω», να μιλήσουν για τον αυτοκινητόδρομο Πατρών – Πύργου.

Ο κ Λυμπέρης, αμφισβήτησε δημοσίως τους σκοπούς του κ Αντωνακόπουλου, αναφορικά με τις κινήσεις που ο τελευταίος έχει αναλάβει, με αποκορύφωμα τη δημιουργία του «μετώπου των αιρετών», λέγοντας πως «θα πρέπει να μας πει τι εκπροσωπεί και τι υπηρετεί. Γιατί την εξασφάλιση και την ολοκλήρωση του έργου δεν την υπηρετεί, και το λέω ευθαρσώς να το μάθουν όλοι οι Ηλείοι».

Στη συνέντευξη, που το μεσημέρι της Πέμπτης 14 Νοεμβρίου παραχώρησε στα μέσα μαζικής ενημέρωσης του νομού, ο κ Λυμπέρης, έκανε λόγο για επιχείρηση αυτοπροβολής εκ μέρους του Δημάρχου Πύργου, με τρόπο που βάζει σε κίνδυνο σοβαρά αναπτυξιακά ζητήματα του νομού. Αυτό που πρέπει να έχουμε ως στόχο όλοι, είναι να διασφαλιστεί η κατασκευή του αυτοκινητόδρομου, είπε. Τόνισε πως στην παρούσα φάση και με δεδομένη την απόφαση του Υπουργείου Υποδομών να υλοποιηθεί το έργο, όπως ανακοινώθηκε στους 6 Δημάρχους της Ηλείας κατά την συνάντηση τους με τον Κ. Καραμανλή, γίνονται ουσιαστικές κινήσεις. Κλείνοντας ο κ Λυμπέρης, απευθυνόμενος σε έντονο ύφος προς τον κ Αντωνακόπουλο, τόνισε χαρακτηριστικά :«Να σοβαρευτούμε, γιατί εγώ προσωπικά δεν αστειεύομαι. Δεν μπορώ να παίξω με την τύχη ενός έργου που θα σώσει ανθρώπινες ζωές».

 

«Δεν έχω τη λογική του Τάκη, που είναι «καπελώνω τους υπόλοιπους Δημάρχους»

 

Η κατασκευή του αυτοκινητόδρομου Πατρών – Πύργου, αποτελεί πρωταρχικό στόχο για τον κ Λυμπέρη. «Νομίζω ότι πάει πολύ, ο συνάδελφός μου ο κ. Αντωνακόπουλος να αναφέρεται σε εμένα και στις αποφάσεις του Δημοτικού μου Συμβουλίου. Από την πρώτη στιγμή, από την τελετή της ορκωμοσίας μου, αναφέρθηκα και τόνισα ειδικά το θέμα του αυτοκινητόδρομου Πάτρα – Πύργος, κάνοντας έκκληση σε όλους τους συναδέλφους μου Δημάρχους και τους παράγοντες της Ηλείας, να ενωθούμε και να απαιτήσουμε μέσα σε αυτή τη Δημοτική θητεία να παραδοθεί προς χρήση το έργο».

Δεν έχω, συμπλήρωσε « τη λογική του Τάκη, που είναι «καπελώνω τους υπόλοιπους Δημάρχους». Βρίσκομαι σε συνεργασία με τους άλλους Δημάρχους για τα σημαντικά ζητήματα. Απόδειξη η συνάντηση που είχαμε 6 Δήμαρχοι της Ηλείας με τον αρμόδιο Υπουργό κ Κ. Καραμανλή, όπου δόθηκαν δεσμεύσεις, τόσο για την υλοποίηση του έργου όσο και την τακτική επικοινωνία μας για ενημέρωση σχετικά με τις εξελίξεις. Δεν έχω καμιά ανάγκη να αποζητώ την προσωπική μου προβολή. Θεωρώ πως έχω αφήσει αποτύπωμα πίσω μου και δε χρειάζεται να «καπελώσω» κανένα. Ο κ Αντωνακόπουλος, συνέχισε ο Δήμαρχος Ήλιδας «λέει στη συνέντευξή του πως από τοπικούς παράγοντες κινδυνεύει η απρόσκοπτη κατασκευή του έργου. Ότι δεν εφαρμόζουν οι δήμαρχοι την απόφαση των Δημοτικών τους Συμβουλίων. Τι εννοεί; Το Δημοτικό Συμβουλιο Ήλιδας αποφάσισε πως πρέπει να κάνουμε τα αδύνατα δυνατά, ούτως ώστε μέσα στη θητεία μας να ολοκληρωθεί ο αυτοκινητόδρομος. Σε ό,τι μας αφορά κάνουμε ό,τι είναι δυνατόν: Είμαστε σε επαφή με την εταιρεία που κατασκευάζει το κομμάτι, εντός των ορίων του Δήμου μας και συνεργαζόμαστε ώστε να διευκολύνουμε τις εργασίες και να προετοιμάσουμε την είσοδο πόλης και όχι μόνο. Το ίδιο κάνουν και οι Δήμαρχοι της νότιας Ηλείας για την προετοιμασία του τμήματος Πύργος- Ολυμπία και Ολυμπία- Θάλασσα.

Συναντηθήκαμε με τον Υπουργό και συμφωνήσαμε να υπάρχει τακτική ανά μήνα ενημέρωση. Τι εννοεί λοιπόν ο κ. Αντωνακόπουλος;

Μήπως εννοεί κάποιον άλλο εργολάβο με τον οποίο είναι σε επαφή; Ας μας τον πει.

 

«Να αναρωτηθεί: Ωφελούν οι κινήσεις του το έργο ή προκαλούν προβλήματα;»

 

Αναφερόμενος στη συνάντηση που έγινε στο Υπ. Υποδομών και στην οποία δεν είχε κληθεί ο Δήμαρχος Πύργου, ο κ Λυμπέρης είπε «Το ποιους κάλεσε ο Υπουργός, για να εξηγήσει και να πληροφορήσει, που βρίσκεται και που πηγαίνει το έργο, είναι δικό του θέμα. Όμως, ο κ Αντωνακόπουλος ας αναρωτηθεί. Με τις κινήσεις του ωφελείται η υπόθεση του έργου ή προκαλούνται προβλήματα; Ή μήπως, ο στόχος του είναι να προβάλλεται;». Σήμερα, συνέχισε, «στον τύπο δημοσιεύτηκε ρεπορτάζ, που απεικονίζει την πραγματικότητα. Όπως ακριβώς μας είπε ο Υπουργός, γίνονται επαφές με την Ε.Ε. για να περάσει το έργο στην σύμβαση παραχώρησης της Ολυμπίας Οδού, προκειμένου ο αυτοκινητόδρομος της Ηλείας να παραδοθεί συντομότερα από το υφιστάμενο χρονοδιάγραμμα, να μην κινδυνεύει με απένταξη και η κατασκευή του να είναι, τεχνικά άψογη. Εάν ο Υπουργός δεν καταφέρει το έργο να περάσει στην παραχώρηση, τότε, οι εργολαβίες θα συμπτυχτούν, ώστε η κατασκευή του να γίνει από, όσο το δυνατό λιγότερες ,σοβαρές εταιρείες, που θα διασφαλίζουν την υλοποίησή του έως το 2023».

Πριν μερικές ημέρες, είπε ο κ Λυμπέρης, «ο κ Αντωνακόπουλος μας είπε πως θέλει το έργο να κατασκευαστεί από τις 8 εταιρείες. Και τον ρωτώ: Ποια εταιρεία θα κατασκευάσει το έργο στα όρια του Δήμου Πύργου; Αρχικά ήταν η εταιρεία Καλογρίτσα, η οποία κηρύχθηκε έκπτωτη. Τώρα ποια εταιρεία είναι; Το γνωρίζετε;»

 

«Να σοβαρευτούμε, για την τύχη ενός έργου που θα σώσει ανθρώπινες ζωές».

 

Σε έντονο ύφος ο κ Λυμπέρης στη συνέχεια τόνισε: «Λοιπόν, να σοβαρευτούμε. Δεν μπορούμε να παίζουμε με την τύχη ενός έργου που θα σώσει ανθρώπινες ζωές. Δεν μπορώ να παίξω με μέτωπα, με «καουμποϊλίκια» και οτιδήποτε άλλο νομίζει ο κ Αντωνακόπουλος. Τον προκαλώ, όπου θέλει και όποτε θέλει, «ενώπιος – ενωπίω» να τα κουβεντιάσουμε. Να μας πει τι εκπροσωπεί, τι υπηρετεί. Γιατί την εξασφάλιση του έργου και την ολοκλήρωσή του δεν την υπηρετεί, και το λέω ευθαρσώς να το μάθουν όλοι οι Ηλείοι. Οι ηγεμονισμοί είναι τακτικές του παρελθόντος και δε συμβάλλουν στην πρόοδο του τόπου».

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Δημοφιλέστερα