17.3 C
Pýrgos
Σάββατο, 16 Οκτωβρίου, 2021

Πέτρος Μίχος: «Η διοίκηση έχει κάνει πρωταθλητισμό. Τώρα εμείς…»

spot_img

Προτεινόμενα

Χείμαρρος ήταν ο τεχνικός του Αστέρα Πέτρος Μίχος, στην παρουσίασή του στα ΜΜΕ μαζί με το επιτελείο των συνεργατών του. Και βέβαια, όπως πάντα, αναλυτικός, επικοινωνιακός, με ξεκάθαρες σκέψεις και απόψεις, όπως πρέπει να συμβαίνει με τον προπονητή μιας μεγάλης ομάδας. Ξεκάθαροι στόχοι, ξεκάθαρη φιλοσοφία, αλλά και αυτονόητα πράγματα για μια επαγγελματική ομάδα. Πειθαρχία, δουλειά και σοβαρότητα, το απαραίτητο τρίπτυχο σε μια επαγγελματική ομάδα, σε μια ομάδα όπως ο Αστέρας, ο οποίος αλλάζει επίπεδο και αυτό το δείχνει πλέον μέσα και έξω από τον αγωνιστικό χώρο.

Αρχικά ο Πέτρος Μίχος, παρουσίασε τους συνεργάτες του, Νίκο Γκίνο και Βασίλη Κλιάφα, λέγοντας μερικά λόγια για τον καθένα: «Ο Νίκος ήταν ένας εξαίρετος αθλητής, τον οποίο γνώρισα όταν έκανα τα πρώτα μου προπονητικά βήματα και σήμερα είναι εξαίρετος στην προπονητική του δουλειά. Και βέβαια ο Βασίλης Κλιάφας, ένας καταξιωμένος τερματοφύλακας και ένας πλέον καταξιωμένος στη δουλειά του προπονητής τερματοφυλάκων με τη δική του σχολή, η παρουσία του οποίου μας τιμά. Αυτό που αποκόμισα από τους δυο, τους οποίους είχα ως ποδοσφαιριστές, θα αποκομίσω και τώρα εις διπλούν. Γιατί να ξέρετε ότι όπως οι παίκτες σε κάνουν προπονητή καλό, έτσι και οι συνεργάτες είναι εκείνοι οι οποίοι θα σου καλύψουν τα όποια κενά παρουσιάσεις. Τους καλωσορίζω, τους εύχομαι δύναμη και υπομονή και πιστεύω ότι θα συνθέσουμε ένα καλό τιμ, το οποίο θα προσφέρει στον Αστέρα».

Στη συνέχεια ο Πέτρος Μίχος έδωσε τον λόγο στον Νίκο Γκίνο, ο οποίος ανέφερε:

«Καλωσορίζω τον Πέτρο Μίχο, καθώς και τον Βασίλη Κλιάφα. Είναι παλιοί γνώριμοι τόσο στο ποδόσφαιρο όσο και ως άνθρωποι. Τους εύχομαι καλή επιτυχία και να έχουν πάνω απ’ όλα υγεία. Ευχαριστώ τον Πέτρο για την εμπιστοσύνη που έδειξε στο πρόσωπό μου».

Ο Βασίλης Κλιάφας, με τη σειρά του πήρε τον λόγο και ανέφερε:

«Έρχομαι έχοντας μεγάλα όνειρα και είμαι σίγουρος ότι μπορούμε να πετύχουμε. Πρέπει να ευχαριστήσω τη διοίκηση της ομάδας. Με πολλή δουλειά θα καταφέρουμε να φτάσουμε τον Αστέρα αρκετά ψηλά».

Αφού ο Πέτρος Μίχος ολοκλήρωσε την παρουσίαση των συνεργατών του, πήρε τον λόγο:

«Υπήρχε ένα φλερτ από πέρυσι, το οποίο ήρθε να επιβεβαιωθεί αυτό το καλοκαίρι. Ευχαριστώ τους κ.κ. Παπαγεωργίου, Νικολόπουλο, καθώς και τη διοίκηση. Υπήρχε μια εκτίμηση στο πρόσωπό μου, όσον αφορά στη δουλειά μου. Τους ευχαριστώ πολύ για την εμπιστοσύνη, καθώς εμείς οι προπονητές ζούμε από τέτοια πράγματα. Οπότε τους ευχαριστώ πάρα πολύ για την εμπιστοσύνη που μου έδειξαν ώστε να καταφέρουμε να φτιάξουμε μια ομάδα όπως την οραματίζονται.

Η δουλειά μέσα στο γήπεδο είναι βέβαιη. Η πειθαρχία και η σοβαρότητα είναι και αυτές βέβαιες.

Οι πρώτες μου σκέψεις και η συζήτηση που έχω κάνει με τη διοίκηση, έχει τέσσερις πόλους.

Ο πρώτος πόλος και κυρίαρχος, είναι να καταφέρουμε να φτιάξουμε μια ομάδα πολύ δυνατή. Μια ομάδα η οποία δεν θα στηρίζεται μόνο στις μονάδες, αλλά στο σύνολό της. Και μέσα από το σύνολο θα αναδεικνύονται οι μονάδες, τις οποίες λίγο-πολύ τις ξέρετε. Μέσα σε αυτό το ρόστερ θα προστεθούν βεβαίως και ένα-δυο κομμάτια ακόμα μέσα στην εβδομάδα. Και ασφαλώς μέσα από τα κομμάτια που μας λείπουν, θα προστεθούν και κάποιοι νεαροί ποδοσφαιριστές οι οποίοι θα δουλευτούν. Θέλουμε να πετύχουμε πέρα από την ενδυνάμωση του Αστέρα στο ποδοσφαιρικό τμήμα, τη βελτίωση και σε δυναμικό, ώστε να αποκτήσει μια στερεή βάση όσον αφορά στην ποδοσφαιρική του δομή.

Το δεύτερο στοιχείο είναι να καταφέρει αυτή η ομάδα να ξέρει πώς θα παίρνει πρώτα απ’ όλα, ένα αποτέλεσμα. Και με τον χρόνο και με τη δουλειά που θα κάνουμε όλοι μαζί και με το σίγουρο φορμάρισμα, θα προσπαθήσουμε να συντονίσουμε την ομάδα, ώστε πέρα από το αποτέλεσμα, να έχουμε και ένα καλό θέαμα, το οποίο θα ευχαριστεί τον κόσμο που θα έρχεται στο γήπεδο.

Το τρίτο κομμάτι που από μένα θα δείτε ότι θα το δουλέψω πάρα πολύ, θα είναι να σαρώσω την Ηλεία, όχι μόνο την Αμαλιάδα, την Ηλεία, ώστε και με τη βοήθεια των συνεργατών και με άλλους που θα καταφέρω να ενεργοποιήσω, να πείσουμε και να φέρουμε στην Αμαλιάδα, ό,τι καλό υπάρχει στην Ηλεία.

Και ο τέταρτος στόχος, εφόσον βάλουμε σε σωστή ροή τη μεγάλη ομάδα, θα είναι να συντονίσουμε τις Ακαδημίες. Κατόπιν συζήτησης με τη διοίκηση, πιστεύω ότι θα έχω ένα σημαντικό ρόλο όσον αφορά στην επάνδρωση της Ακαδημίας με προπονητές, την επιμόρφωση αυτών, αλλά και τη δική μου παρουσία στις προπονήσεις της Ακαδημίας. Η ομάδα έχει όλα τα εχέγγυα, πέρα από το να φέρνει κάθε Κυριακή τον κόσμο στο γήπεδο, τον οποίο και θέλουμε, να έχει δραστηριότητες όλη την εβδομάδα. Σε ένα τέτοιο αθλητικό κέντρο, μπορούν να γίνουν αρκετά πράγματα. Όπως καταλαβαίνετε, ο τρόπος σκέψης μας και η λειτουργία μας θα είναι κάθετη. Θα κοιτάζουμε και προς τα κάτω και όχι μόνο τη βιτρίνα».

Σε ερώτηση για το πώς εισπράττει αυτό που πολλοί θεωρούν για τον Αστέρα, ότι είναι το πρώτο φαβορί για τον τίτλο στον όμιλό του, ο Πέτρος Μίχος απάντησε:

«Στα χαρτιά και στις εντυπώσεις, μπορείς να είσαι πρωταθλητής. Ο πρωταθλητής όμως δεν κρίνεται από τα χαρτιά και τις εντυπώσεις, αλλά από αυτά που παρουσιάζει μέσα στο γήπεδο. Ασφαλώς η σκέψη μας είναι να δημιουργήσουμε μια ομάδα η οποία θα εκπαιδευτεί στον πρωταθλητισμό. Άλλο εκπαίδευση όμως και άλλο -παίρνω το πρωτάθλημα-. Πιστεύω ότι αν καταφέρουμε και συντονίσουμε το ρόστερ στη φυσική κατάσταση, διότι καταλαβαίνετε ότι έχουμε ανομοιόμορφα κομμάτια, καθώς από πέρυσι δεν έχουμε πολλούς παίκτες, να φέρουμε τους παίκτες σε ένα ομοιόμορφο επίπεδο, τότε θα έχουμε κάνει ένα βήμα. Μετά θα πρέπει να ενώσουμε τα παζλ, τόσο τα αμυντικά, όσο και τα επιθετικά, για να καταφέρουμε να λειτουργήσουμε μέσα στο γήπεδο. Να φορμάρουμε την ομάδα. Αυτό θα χρειαστεί και λίγο χρόνο. Τότε λοιπόν, θα μπορέσω να σας πω πόσο ψηλά μπορεί να πάει ο Αστέρας. Δεν έχω άγχος, γιατί έχω συνηθίσει να ζω με πίεση. Στο μυαλό μας είναι πραγματικά να είμαστε ψηλά, όσο κι αν μας αγχώσει αυτό. Πρώτη μας δουλειά, θα είναι να δείξουμε στην ομάδα πώς κερδίζεται ένα παιχνίδι, ακόμα κι αν δεν είναι καλή. Οπότε, μέχρι να φτάσουμε να είμαστε και καλοί αγωνιστικά, να δέσει δηλαδή το παζλ, θα πρέπει να παίρνουμε τα παιχνίδια. Έχουμε και τους παίκτες, θα βρούμε και τον τρόπο».

Όσον αφορά τις πιθανές ελλείψεις σε θέσεις, ο Πέτρος Μίχος απάντησε:

«Όσον αφορά στον καταρτισμό στο χαρτί, υπάρχουν ελλείψεις. Όσον αφορά στην προπονητική, μέσα στο γήπεδο, θα είμαι πιο σίγουρος εφόσον περάσει η πρώτη βδομάδα, οι πρώτες 8-10 μέρες. Ωστόσο οι δυο στόχοι που θέλουμε ακόμα, 1-2 στόχοι επιπέδου, είναι συγκεκριμένοι. Αυτό έχει μεταφερθεί στη διοίκηση και η διοίκηση έχει κάνει τον δικό της πρωταθλητισμό σε αυτό τον τομέα. Και τον οικονομικό και τον διοικητικό».

Ο Πέτρος Μίχος, έκλεισε την πρώτη του αυτή συνέντευξη ως τεχνικός του Αστέρα, με κάποιες ευχές:

«Δεν μου αρέσουν οι ευχές, αλλά θα ήθελα να τις κάνω. Ο κόσμος, η τοπική κοινωνία, οι άρχοντες και οι απλοί πολίτες, οι δημοσιογράφοι, τους οποίους θεωρώ σημαντικούς για την εικόνα που βγάζει η ομάδα προς τα έξω, τα παιδιά, η διοίκηση. Όλοι θα πρέπει να συντονιστούμε με μια σκέψη. Το πώς θα συσπειρώσουμε όλες αυτές τις δυνάμεις γύρω από την ομάδα και μέσα σε αυτή. Και με θετική σκέψη, σωστό προγραμματισμό και σωστή διοχέτευση όλης αυτής της δύναμης, νομίζω ο Αστέρας μπορεί να πετύχει πολύ καλά πράγματα. Δεν περισσεύει κανείς και δεν πρέπει κανείς να είναι απέναντι σε αυτή την προσπάθεια. Πρέπει όλοι μαζί να καταφέρουμε να ενώσουμε τις δυνάμεις μας, για να μπορεί ο Αστέρας να δει το μέλλον διαφορετικά».

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Δημοφιλέστερα