23.6 C
Pýrgos
Παρασκευή, 24 Σεπτεμβρίου, 2021

«Πίστευε και μη ερεύνα», το δόγμα στον Ηρακλή

spot_img

Προτεινόμενα

 

«Πίστευε και μη ερεύνα» είναι το δόγμα που επικρατεί στον Ηρακλή. Και πώς αλλιώς θα μπορούσε να είναι, από τη στιγμή που ο «Ημίθεος», πρακτικά είναι αδύνατον να ανέβει στη Football League και τις τελευταίες μέρες, στήνει ένα πολιτικό σκηνικό, επικαλούμενος πιθανές αδικίες που έχουν συμβεί σε βάρος του τα τελευταία χρόνια, αλλά και το γεγονός ότι η Κυβέρνηση μοιάζει στριμωγμένη, ενόψει εκλογών, οπότε και θα ήθελε να βγει προς τα έξω με τον μανδύα της χείρας βοηθείας προς τη λαοφιλή ομάδα της Θεσσαλονίκης.

Είναι χαρακτηριστικό και άκρως «κατατοπιστικό» το άρθρο της ιστοσελίδας Bluarena.gr, το οποίο ζητάει από τον κόσμο του Ηρακλή να μην ζητάει να μάθει λεπτομέρειες για τα όσα συζητούνται ανάμεσα στη διοίκηση του «Ημίθεου» και τον Υφυπουργό Αθλητισμού Γιώργο Βασιλειάδη.

Θυμίζουμε, ότι ο Ηρακλής βάσει Κανονισμών δεν έχει αυτή τη δικαίωμα να ανέβει στη Football League και τη θέση του (πάντα βάσει Κανονισμών), λαμβάνει ο Αστέρας Αμαλιάδας.

Το άρθρο αναφέρει:

«Μόνο κακό μπορεί να κάνει, στην παρούσα, φάση η αδημονία των Ηρακλειδέων για λεπτομερή πληροφόρηση γύρω από τις επαφές των ποδοσφαιρικών διοικούντων με τους πολιτειακούς παράγοντες…

Τις τελευταίες μέρες, εκείνες δηλαδή που ακολούθησαν της συνάντησης Βασιλειάδη – διοικούντων, τα κοινωνικά δίκτυα «πλημμύρισαν» από τοποθετήσεις φίλων του Ηρακλή, οι οποίοι «απαιτούν» λεπτομέρειες σχετικά με το ποια είναι η «φόρμουλα» συμφωνίας των δύο πλευρών, όσον αφορά στο τεράστιο θέμα της διαχείρισης των χρεών, ενόψει της προοπτικής σύστασης της νέας ΠΑΕ.

Ανάλογα «αιτήματα» συρρέουν στο ηλεκτρονικό ταχυδρομείο της BlueArena, ζητώντας από την ιστοσελίδα μας να ενημερώσει σε επίπεδο λεπτομερειών τον κόσμο για το συγκεκριμένο θέμα.

Μάλιστα, ορισμένοι πιο… «αδημονούντες» και πιο δύσπιστοι, οι οποίοι δεν είχαν την ευχέρεια να παραστούν στη συγκέντρωση ενημέρωσης του Κατσανείου, μας… έψεξαν, διότι θεώρησαν ότι κρύβουμε τις λεπτομέρειες της συνάντησης, τις οποίες – υποτίθεται ότι – μετέφερε η διοίκηση στους παρευρεθέντες στη συγκέντρωση… Βεβαίως και σαφέστατα δεν συνέβη κάτι ανάλογο, απλούστατα διότι οι ίδιοι οι υπεύθυνοι της ομάδας γνωρίζουν ότι αυτό μόνο κακό μπορεί να κάνει στην – ήδη και εκ προοιμίου – δυσχερή προσπάθειά τους.

Θα πρέπει να αντιληφθούμε ότι η Πολιτεία, η κυβέρνηση, ο υφυπουργός αθλητισμού, άπαντες οι αρμόδιοι, διατηρούν ενοχική στάση έναντι του Ηρακλή, καθώς ουδέποτε παρενέβησαν για να αποτρέψουν τη κατά συρροή επιχείρηση εξόντωσής του. Και αυτή η ενοχική στάση επιτείνεται από το τεράστιο δέλεαρ, το οποίο συνιστά για κάθε πολιτικό παράγοντα, το εργαλείο της εκλογικής διαδικασίας, που βρίσκεται μπροστά μας, στο προσεχές μέλλον…

Συνεπώς, ας αφήσουμε τα πράγματα να τρέξουν χωρίς κοινολόγηση λεπτομερειών, των οποίων η διασπορά μόνο κακό μπορεί να κάνει στη δεδομένη φάση, την ώρα κατά την οποία άλλες ομάδες έχουν ωφεληθεί επανειλημμένως – από ανάλογες ή άλλες διαδικασίες – εξαιρετικά κραυγαλέα, αλλά χωρίς να κοινολογηθεί το παραμικρό…

Είναι βέβαιο ότι κανείς δεν πρόκειται να απαλλαγεί από τις ευθύνες του σχετικά με τα όσα υπέστη και εξακολουθεί να υφίσταται ο Ηρακλής και ότι η όλη επιχείρηση αφορά σε αυτό, που επιτυχημένα  εκφράζει η λαϊκή θυμοσοφία μέσω της παροιμίας «να σε κάψω Γιάννη, να σ’ αλείψω λάδι…».

Ωστόσο, ας αφήσουμε τους ανθρώπους, οι οποίοι τρέχουν το project της επανεκκίνησης και έχουν την ευθύνη για αυτό, να διαχειριστούν την κατάσταση, πετυχαίνοντας το μέγιστο δυνατό προς όφελος των συμφερόντων της νέας ΠΑΕ, χωρίς να απαιτούμε λεπτομερή αναφορά των – όποιων – κυβερνητικών δεσμεύσεων.

Άλλωστε, η ώρα που – πράγματι –  θα πρέπει όλη η «κυανόλευκη» κοινωνία να απαιτήσει λεπτομέρειες, με… «αποδείξεις και ονόματα» πλησιάζει και θα είναι η ώρα της επιλογής του νέου ιδιοκτησιακού καθεστώτος. Και τότε, ο κάθε Ηρακλειδέας, όχι μόνο θα μπορέσει, αλλά θα πρέπει να πάρει από ένα κόσκινο ανά χείρας, για να… κοσκινίζει λεπτομέρειες επί λεπτομερειών, στην προσπάθεια, που θα καταβάλλει ολόκληρος ο Ηρακλής, με σκοπό να αποφύγει τα τραγικά λάθη του πρόσφατου παρελθόντος σε αυτόν τον καθοριστικό για την προοπτική της ομάδας τομέα…».

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Δημοφιλέστερα