ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Πακέτο στήριξης στα ερασιτεχνικά σωματεία


Οικονομικό πακέτο στήριξης στα ερασιτεχνικά σωματεία έρχεται από την Κυβέρνηση, σύμφωνα με δήλωση του Υφυπουργού Αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη, στο «Delphi Economic Forum».  

Μεταξύ άλλων, ο κ. Αυγενάκης ανέφερε:

«Για πρώτη φορά, η τακτική επιχορήγηση προς τις Ομοσπονδίες της Ελλάδας μοιράστηκε με κανόνες, με βάση μετρήσιμα στοιχεία, με βάση αντικειμενικά κριτήρια, που είναι στη διάθεση όλων. Οι επιχορηγήσεις, ύψους 17.5 εκ. ευρώ, κατανεμήθηκαν έγκαιρα και ορθά. Μέσα στις επόμενες ημέρες προγραμματίζουμε πως θα είμαστε σε θέση να προσφέρουμε ένα ξεχωριστό πακέτο στήριξης προς τα ερασιτεχνικά σωματεία, που έχουν ήδη εγγραφεί στο Μητρώο Αθλητικών Φορέων.

Ακόμα, τα σωματεία διευκολύνθηκαν κατά την περίοδο της καραντίνας, γιατί δεν είχαν καμία οικονομική υποχρέωση προς το Κράτος. Παράλληλα, θα γίνει γενναία μείωση των οικονομικών απαιτήσεων του Κράτους από εκείνα.

Προτεραιότητά μας είναι οι αθλητές και ο ερασιτεχνικός αθλητισμός. Κάθε κριτική είναι καλοδεχούμενη, όμως δεν πρόκειται να αλλάξουμε τον προσανατολισμό μας. Απαιτούνται νοικοκύρεμα και διαφάνεια παντού».