ΑΘΛΗΤΙΚΑ

ΠΑΚ Ηλείας: «Ανυπόστατη η ανακοίνωση της ΕΠΣΗ για επανάληψη εκλογών των σωματείων»


Ανακοίνωση με την οποία ενημερώνει τα σωματεία της ΕΠΣ Ηλείας, ότι δεν είναι απαραίτητη η επανάληψη αρχαιρεσιών τους, καθώς δεν υφίσταται τέτοιο θέμα, έκανε η ΠΑΚ Ηλείας.

Το θέμα το οποίο από προχθές το βράδυ έφερε στο προσκήνιο το ilia.news, επιβεβαιώνεται και από νομικούς κύκλους, όπως για παράδειγμα από το νομικό επιτελείο της ΠΑΚ Ηλείας.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Όπως πριν από δύο μήνες περίπου, (συγκεκριμένα στις 5-4-2020) με μία επείγουσα ανακοίνωση όπως την χαρακτήριζε η ΕΠΣΗ καλούσε τα σωματεία της δύναμής της, να τρέξουν να πάρουν οικονομική ενίσχυση
από την πολιτεία λόγω Κορονοϊού (KOVID 19)  έτσι και τώρα με νέα ανυπόστατη και ψευδή ανακοίνωση προτρέπει τα σωματεία που διεξήγαγαν αρχαιρεσίες μετά την 14η Μαρτίου 2019 χωρίς παρουσία δικαστικού αντιπροσώπου οφείλουν να τις επαναλάβουν σε εφαρμογή του Ν.4603/14-3-2019 όπως τροποποιήθηκε με τον Ν. 4639(άρθρο 7 παρ.3)

 

Δηλαδή να ξανακάνουν εκλογές με δικαστικό αντιπρόσωπο.

Αυτό είναι ανυπόστατο και ψευδές.

 

Ο κ. Πρόεδρος της ΕΠΣΗ δεν γνωρίζει δυστυχώς πως ο Νόμος αυτός έχει ανασταλεί στις 22-11-2019 με το άρθρο έβδομο του Ν. 4639/2019,  επίσης με την ερμηνευτική εγκύκλιο του Υφυπουργού Αθλητισμού κ. Βασιλειάδη στις 15-4-2019 που αναφέρει ρητά «η σύγκληση, συγκρότηση και λειτουργία των γενικών συνελεύσεων των ενώσεων ποδοσφαιρικών σωματείων, καθώς και των ποδοσφαιρικών σωματείων, συμπεριλαμβανομένης της διεξαγωγής αρχαιρεσιών για την εκλογή οργάνων και την εκλογή αντιπροσώπων, διέπεται αποκλειστικά από τις διατάξεις του καταστατικού τους, ακόμη και αν παρεκκλίνουν των διατάξεων του  Ν.2725/1999 όπως ισχύει»

Επίσης η ΕΠΟ με έγγραφο της στις 15-4-2019 ενημέρωσε όλες τις
ενώσεις για το συγκεκριμένο θέμα.

Εσείς κ. Κουλούρη που είσαστε όταν εγίνοντο όλα αυτά;

Ίσως ασχολείστε μόνο με τις επερχόμενες εκλογές για τι μόνο αυτό σας
ενδιαφέρει και σας καίει. Θα έρθει όμως και η ώρα αυτή και τότε θα
λογοδοτήσετε στα σωματεία ( όσα τέλος πάντων θα έχουν απομείνει)
για τα έργα σας και τα κατορθώματα σας.

Η ΠΑΚ Ηλείας ενημερώνει τα σωματεία ότι διαθέτει δύο δικηγόρους
στην Αθήνα γνώστες των αθλητικών θεμάτων και μπορεί να βοηθήσει
σε οποιοδήποτε θέμα ή πρόβλημα παρουσιαστεί.

Ο Πρόεδρος της ΠΑΚ

Πέτρος Μπηλιώνης».

 

Δείτε εδώ πώς την ίδια κιόλας μέρα της ανακοίνωσης της ΕΠΣΗ, το ilia.news ενημέρωσε τα σωματεία ότι δεν είναι υποχρεωμένα να επαναλάβουν τις αρχαιρεσίες τους και οι διοικήσεις τους είναι νόμιμες:

Υποχρέωση για δικαστικό στα σωματεία που ανακοίνωσε η ΕΠΣΗ, στην παρούσα φάση (μάλλον) δεν υφίσταται