34.7 C
Pýrgos
Τετάρτη, 28 Ιουλίου, 2021

Παλούκι ώρα μηδέν! – Σαν να μην πέρασε μια μέρα!

spot_img

Προτείνουμε να Δείτε

Κι όμως 19 χρόνια μετά, 19 Αυγούστου 2001- 16 Ιουλίου 2020, το απόλυτο τίποτα για την αναβάθμιση στο Παλούκι… Η αδικημένη και ξεχασμένη περιοχή του Δήμου μας

Σε δημοσίευμα της εφημερίδας ΠΑΤΡΙΣ την Κυριακή 19 Αυγούστου 2001, είχα τοποθετηθεί επισημαίνοντας την επικινδυνότητα του δρόμου που οδηγεί στο λιμανάκι του Παλουκίου, χωρίς πεζόδρομο και φωτισμό, καυτηριάζοντας την αδιαφορία και την εγκατάλειψη από την τότε δημοτική αρχή, προτρέποντας μάλιστα να δείξει το απαιτούμενο ενδιαφέρον για αυτό το γραφικό σημείο του Δήμου μας.

Σήμερα διαβαίνοντας το δρόμο προς το Παλούκι από την Πύργου- Πατρών, αντικρύζεις ακριβώς την ίδια εικόνα. Διανύοντας σήμερα το 2020, σε μια εποχή που δυστυχώς δεν υπάρχουν πολυτέλειες για επιπλέον καθυστερήσεις, αδιαφορία και εφησυχασμούς, θέλω να πιστεύω και καλώ τον Δήμαρχο κ. Γιάννη Λυμπέρη, να προχωρήσει ένα βήμα παρακάτω και να δώσει λύσεις με σχέδιο και μελέτες, με έργα και πράξεις ουσίας και όχι με δηλώσεις, ανακοινώσεις και υποσχέσεις, και να κατασκευαστεί ο δρόμος από τη διασταύρωση της Πατρών- Πύργου έως το λιμανάκι, με πεζόδρομο και φωτισμό.

Επίσης καλώ τον Δήμαρχο να προχωρήσει σε μελέτη για την οριστική λύση με την πρόσχωση του καταφυγίου, καθώς γνωρίζει πολύ καλά, ότι το αρχικό σχέδιο κατασκευής του καταφυγίου και η θέση του διαύλου εισόδου- εξόδου προς την θάλασσα ήταν  λάθος, αφού δεν είχαν εξεταστεί τα θαλάσσια ρεύματα του νερού, που η φορά τους οδηγεί την άμμο εντός του καταφυγίου, με αποτέλεσμα κάθε χρόνο το καταφύγιο να καλύπτεται με άμμο, να τίθεται εκτός λειτουργίας και να απαιτείται συνεχής καθαρισμός, με ότι αυτό συνεπάγεται για την αγωνία και αγανάκτηση των ψαράδων αλλά και το μόνιμο ετήσιο κόστος επιβάρυνσης.

Αν θέλουμε να μιλάμε για ενδιαφέρον,

Αν θέλουμε να μιλάμε για ανάπτυξη,

Αν θέλουμε να μιλάμε για τουρισμό,

Αν θέλουμε να μιλάμε για το μέλλον,

Αν θέλουμε να μιλάμε για ποιότητα ζωής κύριε Δήμαρχε, αναβαθμίζουμε και προβάλλουμε τις ομορφιές του τόπου μας και συνολικά όλου του Δήμου μας.

Το Παλούκι, μετά την Κουρούτα, αποτελούσε και αποτελεί σημείο αναφοράς και πόλο έλξης για τους πολίτες και τους παραθεριστές, αλλά δυστυχώς, όπως φαίνεται από τα αποτελέσματα και τη σημερινή εικόνα, για όλες τις δημοτικές αρχές που πέρασαν από το Δήμο αυτά 19 χρόνια, να μην έχουν δείξει την απαιτούμενη ευαισθησία, σχέδιο και ενδιαφέρον για την αναβάθμιση της περιοχής.

Ακόμη και το γραφικό αλιευτικό καταφύγιο, το λιμανάκι, που βρίσκουν χώρο οι ψαράδες, αλλά και οι πολίτες που διαθέτουν σκάφος, το χρόνιο πρόβλημα με την πρόσχωση από την άμμο του διαύλου, να μην έχει βρει την οριστική λύση του.

Κάποτε σε μια διένεξή μου για την κατασκευή και την οριστική λύση κάποιου έργου, μου είχε επισημανθεί από υπεύθυνους του έργου με στόμφο και με ύφος: «Κωνσταντόπουλε μας δημιουργείς πρόβλημα, που παρεμβαίνεις για την οριστική λύση του προβλήματος. Αν το λύσουμε οριστικά και το έργο περατωθεί, τότε του χρόνου πως θα ζητήσουμε και άλλα χρήματα για το έργο;».

Κάτι τέτοιο φαίνεται να γίνεται και με το αλιευτικό καταφύγιο στο Παλούκι.

Και ο νοών νοήτω!

Προσωπικά το τονίζω, το επιθυμώ και το απαιτώ, ως πολίτης σήμερα, αλλά και ως θεσμικός που ήμουν στο παρελθόν είτε όπως προκύψει και στο μέλλον, τα έργα να ολοκληρώνονται οριστικά και να παραδίδονται προς λειτουργία για το όφελος των πολιτών και όλης της κοινωνίας. Και αυτή η θέση μου είναι αδιαπραγμάτευτη!

Κύριε Δήμαρχε, σίγουρα η έγκριση της χρηματοδότησης και η ένταξη στο πρόγραμμα ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ, της μελέτης  «Βελτίωση Λιμενικών Υποδομών Αλιευτικού Καταφυγίου Παλουκίου» με το ποσό των 367.600 ευρώ, είναι μια αρχή, και μάλιστα θα πω μια καλή αρχή. Αλλά, όπως γνωρίζετε και εσείς ως παλιός και έμπειρος στα δημοτικά δρώμενα του Δήμου μας, αλλά και εγώ προσωπικά ως γνώστης των διαχειρίσεων διαχρονικά στο Δήμο μας, θα σας καλέσω να αναλάβετε την πλήρη ευθύνη, τουλάχιστον, για την περάτωση σε πρώτη φάση, μιας άρτιας και ολοκληρωμένης μελέτης.

Με απλά λόγια, να γίνει μελέτη ουσίας, που θα δώσει οριστική λύση λειτουργίας στο μέλλον του καταφυγίου μας στο Παλούκι, και όχι μια «αρπαχτή» μελέτη, για να πάρει κάποιο μελετητικό γραφείο μια ακόμη εργασία…

Η θέση μου δεν έχει αντιπολιτευτικό χαρακτήρα. Είναι μια θέση, μια άποψη και επισήμανση, αλλά και μια έκκληση ενδιαφέροντος και αγάπης για το τόπο μας.

Αναμένω το ανάλογο ενδιαφέρον.

Προσωπικά παρακολουθώ πάντα και ενημερώνομαι με ακρίβεια για τα τεκταινόμενα στο Δήμο μας, και θα είμαι όχι μόνο σε εγρήγορση, αλλά και θα παρεμβαίνω επί της ουσίας, με μοναδικό στόχο το καλό του τόπου μας.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Δημοφιλέστερα