Τετάρτη, 25 Μαΐου, 2022
19.4 C
Pýrgos

Παναγιώτης Θεοδωρακόπουλος: Νέα ανεξάρτητη δημοτική κίνηση

spot_img

Νέα ανεξάρτητη δημοτική κίνηση

ΔΗΜΟΣ ΠΗΝΕΙΟΥ – ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ

Μαζί  για την «επανάσταση του αυτονόητου»

Οι αυτοδιοικητικές εκλογές του 2019 αποτελούν  ορόσημο για τις τοπικές κοινωνίες που καλούνται να αναδείξουν δημοτικές Αρχές που θα τους οδηγήσουν σε νέα εποχή. Μια εποχή ανασυγκρότησης της χώρας, των Δήμων, των Κοινοτήτων.

O Δήμος, ο εγγύτερος στον πολίτη θεσμός, καλείται, μέσα σε ένα ιδιαίτερα ανταγωνιστικό περιβάλλον, να διεκδικήσει πόρους και προγράμματα που θα επενδυθούν, για την τοπική ανάπτυξη και τις ανάγκες της νέας εποχής. Ο Δήμος καλείται να σταθεί στο πλευρό του πολίτη, με θέληση αποφασιστικότητα, για την «επανάσταση του αυτονόητου».

Σαν νέα δημοτική κίνηση στο Δήμο Πηνειού έχουμε ως πρωταρχικό μας μέλημα να αναγνωρίσουμε την πραγματικότητα και να ασχοληθούμε επίμονα με τα καθημερινά προβλήματα για να κάνουμε την περιοχή μας λειτουργική, ελκυστική, φιλική για τους δημότες και τους επισκέπτες της.

Σαν νέα δημοτική κίνηση θέτουμε ως βασικό μας στόχο την ανάδειξη και την ανάπτυξη του πρωτογενούς τομέα στην περιοχή μας. Σαν αναπόσπαστο μέρος του ηλειακού Κάμπου, ο Δήμος Πηνειού οφείλει να στέκεται δίπλα στον αγρότη και τον κτηνοτρόφο που πλήττονται από θεομηνίες και συνεχή μείωση των εισοδημάτων τους.

Σαν νέα δημοτική κίνηση οραματιζόμαστε έναν Δήμο Πηνειού πρωτοπόρο στις βιομηχανικές και βιοτεχνικές δομές της Ηλείας. Οραματιζόμαστε έναν Δήμο Πηνειού παράδειγμα προς μίμηση στην ανάδειξη του φυσικού του πλούτου και στην προσέλκυση τουριστών. Έναν Δήμο Πηνειού που παρέχει όλα τα εχέγγυα προκειμένου να δημιουργηθούν νέες θέσεις εργασίας. Έναν Δήμο Πηνειού που εκμεταλλεύεται την στρατηγική του θέση και κυριαρχεί στην οικονομική ανάπτυξη του Νομού μας.

Διατυπώνοντας με σαφήνεια πριν από τις εκλογές τι ακριβώς θα κάνουμε για την καθαριότητα, τον βιολογικό καθαρισμό, το νερό που πληρώνουμε αλλά δεν πίνουμε, την εκμετάλλευση του παραλιακού μετώπου, την οδοποιία, τις κοινωνικές δομές, την πρόνοια και τον αθλητισμό, θα είμαστε ξεκάθαροι απέναντι στους πολίτες , ώστε να γνωρίζουν οι γιατί θα επιλέξουν ή δεν θα επιλέξουν την παράταξή μας.

Η απλή λογική και λιγότερο η απλή αναλογική επιβάλλει τον διάλογο, τις ευρύτερες πολιτικές συναινέσεις και συνεργασίες, ανάμεσα σε παρατάξεις και κινήσεις πολιτών οι οποίες λειτουργούν συλλογικά, δημοκρατικά, με διαφάνεια και δημόσια λογοδοσία.

Οι πόρτες μας είναι ανοιχτές σε κάθε έναν και κάθε μία που συμμερίζεται τις ιδρυτικές θέσεις και τους στόχους μας, όπως καταγράφονται σε αυτή τη διακήρυξη, και που αποφασίζει να συμμετάσχει σε αυτόν τον αγώνα.

Με αυτές τις εισαγωγικές σκέψεις ανακοινώνουμε την αμετάκλητη απόφασή μας για την ίδρυση νέας αυτοδιοικητικής παράταξης, στην οποία θα μπορούν να συμμετέχουν ισότιμα όλοι όσοι αποδέχονται την ιδρυτική διακήρυξη και το όραμά μας για έναν νέο Δήμο Πηνειού, έτοιμο να αντιμετωπίσει τις προκλήσεις της νέας εποχής.

Παναγιώτης Θεοδωρακόπουλος

Υποψήφιος Δήμαρχος Πηνειού

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΟ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ

Ακολουθήστε το Ilia.News στο  και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ηλεία...τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ilia.News
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Δημοφιλέστερα