Παναγιώτης Σάκκος:«Ο Κόροιβος συντηρεί το κλειστό και ο “Ηλείος” μας ζητάει από πάνω και χρήματα» (βίντεο)

spot_img

Προτεινόμενα

 

Στη σημερινή συνέντευξη Τύπου με αφορμή την έναρξη της σεζόν στον Κόροιβο βόλεϊ, μίλησε και ο έφορος του τμήματος βόλεϊ, Παναγιώτης Σάκκος, ο οποίος αφού ανέλυσε τους στόχους της ομάδας και περιέγραψε τη φιλοσοφία της, ανέδειξε ένα σημαντικό θέμα, που είναι η έλλειψη ωρών για προπονήσεις, αλλά και τα χρήματα που ζητάει ο Δήμος για τη χρήση του κλειστού γηπέδου.

Ας δούμε αναλυτικά τα όσα ανέφερε ο Παναγιώτης Σάκκος:

«Αρχίζει η νέα σεζόν για το τμήμα βόλεϊ του Κοροίβου και είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι επειδή επιστρέφουμε στην Α2 Εθνική κατηγορία. Η άνοδος αυτή έχει ιδιαίτερης σημασία καθώς η ομάδα στηρίχθηκε στις δικές της δυνάμεις. Και κατάφερε με δυο μπαράζ, να ανέβει. Οι ευθύνες αυτή τη στιγμή μεγαλώνουν. Και η ομάδα χρειάζεται μεγαλύτερη στήριξη για να αντεπεξέλθει. Φυσικά θα στηριχθούμε και πάλι στα δικά μας παιδιά. Έχουμε ήδη κάνει δυο προσθήκες και θα βάλουμε φέτος σαν στόχο να παίξουμε πάρα πολύ καλό βόλεϊ, να στηριχτούμε στην ομοιογένεια της ομάδας και να μείνουμε στην κατηγορία.

Θα καλέσω όλο τον φίλαθλο κόσμο να συμπαρασταθεί στην ομάδα, γιατί φέτος έχουμε μεγαλύτερη ανάγκη. Θα παρακαλέσουμε τους φιλάθλους να στηρίξουν την ομάδα με χορηγίες. Ήδη υπάρχουν σε κυκλοφορία τα εισιτήρια διαρκείας, ενώ ήδη έχουμε αρκετούς χορηγούς οι οποίοι έχουν εκφράσει ενδιαφέρουν γα την ομάδα.

Βεβαίως υπάρχουν και μεγάλα προβλήματα, τα οποία προστίθενται στα πάγια προβλήματα των ομάδων. Έχουμε σημαντικό πρόβλημα με το γήπεδο. Το γήπεδο, το διαχειρίζεται ο Ηλείος τα τελευταία χρόνια. Ο οποίος δεν έχει δώσει τη απαιτούμενη προσοχή, δεν έχει βάλει κανόνες στη λειτουργία του, με αποτέλεσμα να υπάρχουν σημαντικά προβλήματα.

Θα υπενθυμίσω ότι το γήπεδο και όλες οι εγκαταστάσεις, έχουν γίνει γιατί η πόλη έχει ιδιαίτερες απαιτήσεις από τον αθλητισμό. Υπήρχε ένα σωματείο, το οποίο υπάρχει ακόμα και λέγεται Κόροιβος. Το οποίο ξεκίνησε όλη αυτή τη διαδικασία με διάφορα τμήματα και έφερε τον κόσμο στο γήπεδο. Το ένα φέρνει το άλλο. Το γήπεδο δεν είναι μόνο δημιούργημα του Δήμου, αλλά και κάποιων ανθρώπων οι οποίοι έχουν βάλει βαθιά το χέρι στη τσέπη και έχουν ξοδέψει ώρες. Ο εξοπλισμός το γηπέδου βασικά, ανήκει στον Κόροιβο. Όλες οι επιδιορθώσεις, γίνονται από τον Κόροιβο. Όλη η συντήρηση γίνεται από τον Κόροιβο. Τα προστατευτικά στο φιλέ, οι στύλοι, ακόμα και το γυμναστήριο κάτω, είναι δωρεά από τον Κόροιβο. Μέλη μας κάνουν και τις καθαρίστριες ακόμα. Για να λειτουργήσει κανονικά το γήπεδο. Πρέπει λοιπόν ο Ηλείος να ασχοληθεί πολύ σοβαρά. Να δώσει την απαιτούμενη προσοχή. Να κουβεντιάσει με ανθρώπους που έχουν σχέση με τα χώρο, που έχουν καταθέσει την ψυχή τους εδώ μέσα. Και να λύσει το θέμα του γηπέδου. Η πόλη μας αυτή τη στιγμή έχει δυο ομάδες οι οποίες αγωνίζονται στην Α2 Εθνική. Το μπάσκετ και το βόλεϊ. Οι ομάδες αυτές πρέπει ν βρουν τις απαιτούμενες ώρες να κάνουν προπονήσεις. Γίνονται έξοδα. Δεν είναι αστεία. Δεν έρχεται κανένας τσάμπα στην Αμαλιάδα. Δεν κάνουμε μετακινήσεις τσάμπα. Τις μετακινήσεις τις πληρώνουν τα σωματεία. Από τα μέλη και τους χορηγούς. Καώ λοιπόν τον Ηλείο να καθίσει κάτω να κουβεντιάσει και να θέσει κανόνες για τη λειτουργία του.

Η απουσία του Ηλείου είναι παντελής. Δυο μήνες παλεύουμε να πάρουμε την άδεια παραχώρησης του γηπέδου για να κατέβουμε στην Α2 και δεν την έχουμε πάρει ακόμα. Με κίνδυνο αύριο η ομάδα μας να μην μπορεί να κατέβει στην κατηγορία. Και αν θα γίνει κάτι τέτοιο, να δούμε ποιος θα είναι ο υπεύθυνος. Δεν μπορεί να ζητάμε από τα σωματεία χρήματα για να χρησιμοποιήσουν δημοτικούς χώρους που δεν μπορούν να τους διαχειριστούν. Μείς πέρυσι είχαμε έξι ώρες τη βδομάδα, γιατί είμαστε στη Β΄ Εθνική, υποδεέστερη κατηγορία από το μπάσκετ.  Αυτό το σεβαστήκαμε και κάναμε μαζί με την ενόργανη. Έρχεται λοιπόν ο Ηλείος και μας ζητάει χρήματα. Για έξι ώρες που χρησιμοποιήσαμε τις λάμπες. Αν είναι δυνατόν. Τι γραμμές τις φτιάχναμε μόνοι μας, το γήπεδο το συντηρούσαμε μόνοι μας και έρχονται και μας ζητούν και χρήματα. Να βάλουν είσοδο και στο δημοτικό μέγαρο. Όποιος θέλει να χρησιμοποιήσει το δημοτικό μέγαρο, να πληρώνει είσοδο. Αυτή είναι η κατάντια μας».

 

Ο Παναγιώτης Σάκκος, σε διευκρινιστική ερώτηση για το ποια είναι η θέση του Κοροίβου πάνω σε αυτό το θέμα, απάντησε:

«Πρέπει να καθίσει ο Ηλείος και όλοι οι εμπλεκόμενοι να συζητήσουμε. Να τεθούν κανόνες στη χρήση και τις ώρες που διατίθεται το γήπεδο. Για παράδειγμα θα μπορούσαν να μας πουν να νοικιάζουμε το γήπεδο. Να πληρώνουμε ανάλογα με τις ώρες που θα το χρησιμοποιούμε. Θα το δεχόμασταν με την προϋπόθεση όμως ότι το γήπεδο θα ήταν πλήρες, θα είχε τα απαιτούμενα όργανα και φυσικά δεν θα είχαμε εμείς καμία ευθύνη για τη συντήρησή τους».

Σε ερώτηση για το αν η ΚΑΕ Κόροιβος, η οποία κάνει χρήση του κλειστού ως επί το πλείστον, έχει αυτά τα τέσσερα χρόνια της λειτουργίας της αποδώσει τα προβλεπόμενα από τον νόμο ποσοστά στον ΑΣΑ Κόροιβος, δεν απάντησε: «Είναι κάτι το οποίο δεν το γνωρίζω. Αυτό το θέμα μπορεί να απαντηθεί σε κάποια Γενική Συνέλευση του σωματείου. Είναι όμως και εσωτερικό θέμα του Κοροίβου αυτό, δεν έχει σχέση με το πρόβλημα που αντιμετωπίζουμε αυτή τη στιγμή με το γήπεδο».

Δείτε εδώ βίντεο με αποσπάσματα από τη σημερινή συνέντευξη Τύπου

 

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Δημοφιλέστερα