Πέμπτη, 26 Μαΐου, 2022
19.1 C
Pýrgos

Πανελλήνια Ένωση Νέων Αγροτών: Συνάντηση με Αυστριακούς παραγωγούς

spot_img

Συνάντηση με Αυστριακούς παραγωγούς και τη  μεγαλύτερη ασφαλιστική εταιρία στον αγροτικό τομέα στην Αυστρία, τη Hagelversicherung, είχε την περασμένη Παρασκευή 17 Νοεμβρίου η Πανελλήνια Ένωση Νέων Αγροτών (ΠΕΝΑ).

Ο Πρόεδρος Θ. Βασιλόπουλος, αφού καλωσόρισε τους Αυστριακούς αγρότες στη χώρα μας, εκφράζοντας τη βούληση της ΠΕΝΑ για συνεργασίες σε όλα τα επίπεδα,  τους προσκάλεσε να επισκεφτούν τις εκμεταλλεύσεις των νέων και να απολαύσουν την ελληνική φιλοξενία.

Ο ειδικός συνεργάτης της ΠΕΝΑ Σωτήρης  Κουτσομήτρος παρουσίασε την οργάνωση και τη δομή της Πανελλήνιας Ένωσης Νέων Αγροτών και έδωσε μια εποπτική εικόνα της ελληνικής γεωργίας, της παραγωγής, του εμπορίου και των άμεσων ενισχύσεων στην Ελλάδα.

Οι Αυστριακοί βρίσκονται στην Ελλάδα σε ταξίδι ενημέρωσης  και αναψυχής- δώρο από τον ασφαλιστικό φορέα προς τους αυστριακούς παραγωγούς. Στο πλαίσιο του ταξιδιού θα επισκεφτούν κάποιες μονάδες που σχετίζονται με τον αγροτικό τομέα στην Πελοπόννησο.

Στη συνάντηση παραβρέθηκαν εκτός της ΠΕΝΑ,  η Νέα ΠΑΣΕΓΕΣ (εκπροσωπούμενοι από τους κ.κ. Σατολιά και Ανέστη), καθώς και η κα Σούλιου από τον ΕΛΓΑ.

Αξίζει να επισημανθεί ότι στο διάλογο που ακολούθησε ενημερωθήκαμε ότι  στην Αυστρία οι γεωργοί δανείζονται με 1,5-2% επιτόκιο!

Επιπρόσθετα στην ασφάλιση των ζώων αποζημιώνονται όλοι οι θάνατοι ανεξαρτήτως αιτίας, οι ζημιές από καιρικά φαινόμενα, αλλά δεν αποζημιώνεται απώλεια παραγωγής λόγω ασθενειών. Ενδεικτικό κόστος ασφάλιστρου για 100 αγελάδες 6000ευρώ / έτος από τα οποία τα μισά πληρώνει το αυστριακό ΠΑΑ.

Την ίδια ημέρα η ΠΕΝΑ παραβρέθηκε στο forum αγροδιατροφής και τουρισμού που οργανώνει το υπουργείο Ανάπτυξης για τις συμπράξεις τουρισμού και γεωργίας. Η ΠΕΝΑ συμμετείχε στο διάλογο ενεργά και προώθησε την ιδέα της περιφερειακής – τοπικής διάρθρωσης ενός συστήματος logistics.

Ακολουθήστε το Ilia.News στο  και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ηλεία...τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ilia.News
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Δημοφιλέστερα