ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΥΡΓΟΥ

Πανελλαδική απεργία στο εμπόριο την Κυριακή 14 Ιανουαρίου-Συμμετοχή εμποροϋπαλλήλων Πύργου

Στην 24ωρη πανελλαδική απεργία στο εμπόριο που έχει προγραμματιστεί για την Κυριακή 14 Ιανουαρίου, θα συμμετέχει ο σύλλογος Εμποροϋπαλλήλων Πύργου.

Σε ανακοίνωση της διοίκησης του συλλόγου αναφέρεται ότι η απεργία θα γίνει την ημέρα όπου τα καταστήματα θα είναι ξανά ανοικτά σύμφωνα με το μνημονιακό θεσμικό πλαίσιο.

«Για μια ακόμα Κυριακή, οι εργαζόμενοι στο εμπόριο καλούνται να ξεχάσουν την ημέρα ανάπαυσής τους, να ξεχάσουν τις οικογένειές τους και τον ελεύθερο χρόνο τους και να προσέλθουν να εργαστούν, διότι έτσι έχουν αποφασίσει οι δανειστές, η Κυβέρνηση και οι μεγάλοι εργοδότες. Αυτή την Κυριακή 14.1.2018 και μετά από 3 συνεχόμενες Κυριακές το Δεκέμβρη, θα λειτουργήσουν ξανά όλα τα εμπορικά καταστήματα και οι αλυσίδες, λόγω των εκπτώσεων, όπως προβλέπει η μνημονιακή νομοθεσία του 2013 (Ν.4177/13), την οποία η κυβέρνηση άφησε άθικτη» αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Παράλληλα με την απεργία του κλάδου, έχουν προγραμματιστεί κατά τόπους απεργιακές συγκεντρώσεις των σωματείων  και των εργατικών κέντρων.