ΗΛΕΙΑ ΕΛΛΑΔΑ

Πανελλαδική Φιλοζωική Περιβαλλοντική Ομοσπονδία: H μέχρι στιγμής αποτίμηση της κατάστασης σχετικά με τα ζώα και τον COVID 19


Πανελλαδική Φιλοζωική Περιβαλλοντική Ομοσπονδία

H μέχρι στιγμής αποτίμηση της κατάστασης σχετικά με τα ζώα και τον COVID 19

 

«Ακατανόητες αποφάσεις εις βάρος χιλιάδων πολιτών και χιλιάδων ζώων υποχρεώνουν τους πολίτες να παρανομούν για να μην πεθάνουν τα πάσης φύσεως ζώα τους.

Ακούσαμε χθες από τον αρμόδιο υφυπουργό για τα θέματα πολιτικής προστασίας κ. Χαρδαλιά  διευκρινίσεις όσον αφορά τον υποχρεωτικό κατ οίκον περιορισμό  και τις συνέπειες αυτού στα  ζώα

Διαπιστώνουμε για μια ακόμη φορά,  ότι τα ζώα για τις κυβερνήσεις είναι πλάσματα ενός κατώτερου θεού , των οποίων οι ζωές δεν υπολογίζονται.

Χιλιάδες ζώα κάθε είδους που οι χιλιάδες κηδεμόνες-ιδιόκτητες τους μένουν σε άλλο Δήμο από αυτόν που ζουν  αυτά θα βρίσκονται στο έλεος μιας συγκυρίας. Της συγκυρίας να βρεθεί κάποιος φιλόζωος , αυτός να μπορεί να ανταπεξέλθει σε αυτό, να υπάρχει φιλοζωικό  σωματείο, να συνεργάζεται ο Δήμος , να δίνει τροφές κοκ.

Δεύτερη διαπίστωση, ή ευχή καλύτερα , για όλους είναι  η καραντίνα να διαρκέσει λίγο διότι σε σχέση με τα ζώα  δυο τινά θα συμβούν ή  χιλιάδες από αυτά σε όλη την Ελλάδα , στην ύπαιθρο, στα χωριά , στα βουνά , στα χωράφια   θα πεθάνουν ή οι άνθρωποι τους θα επιβαρυνθούν με πρόστιμα γιατί δεν θα αντέξουν να μην πάνε να τα φροντίσουν.

Η πολύ απλή λύση να προστεθεί στην γνωστή φόρμα η προσθήκη για την σίτιση και την φροντίδα των ζώων αποκλείστηκε και επιλέχτηκε ένα αλαλούμ και “λύσεις” που δεν έχουν καμία σχέση με την πραγματικότητα, είναι ανεφάρμοστες.

Οι πολίτες που έχουν τον πολιτισμό να φροντίζουν αδύναμα πλάσματα δεν είναι αυτοί που θα εκμεταλλευτούν την άδεια σίτισης των ζώων και θα σπάσουν την καραντίνα. Μην φοβάστε κύριοι της Κυβέρνησης. Εξάλλου τα πρόστιμα που πέφτουν βροχή  αφορούν όλους αυτούς που παραβιάζουν την φόρμα των 6 σημείων. Οι φιλόζωοι και τα ζώα θα έκαναν τη διαφορά;

Η ΠΦΠΟ θα αγωνιστεί , όπως πάντα κάνει, να είναι όσο το δυνατό λιγότερες οι συνέπειες του covid 19  και στα ζώα.

Εξάλλου είναι ο μοναδικός δευτεροβάθμιος φορέας που αγωνίστηκε, μόχθησε, πέτυχε και αυτή τη φορά πράγματα .

Τα απαριθμούμε για τους λίγους κακόπιστους.

16/03 επιστολή στον υφυπουργό πολιτικής προστασίας

16/03 επιστολή  στον Αρχηγό και Επιτελάρχη της ΕΛ.ΑΣ

όπου ζητάμε απολύτως έγκαιρα στον σχεδιασμό τους σε περίπτωση κατ οίκον περιορισμού να συμπεριλάβουν τα θέματα των ζώων και των φιλόζωων πολιτών .

17/03 επιστολή στον Υφυπουργό Εσωτερικών Θ.Λιβάνιο όπου ζητάμε:

α. να στείλει επιστολή στους Δήμους, που  όντως εστάλη  χάρη των προσπαθειών μας   αλλά και της ευαισθησίας του Υπουργού. Η επιστολή αυτή άνοιξε τις πόρτες πολλών Δήμων, που άρχισαν πλέον  να χορηγούν τροφές

β. να ληφθεί πρόνοια για τα αδέσποτα που παρέμειναν έγκλειστα σε χώρους δημόσιους που έκλεισαν λόγω των μέτρων κατά  του ιού, πχ πλαζ Αλίμου

γ. να ληφθεί πρόνοια για τα ζώα και τους πολίτες σε περίπτωση καραντίνας στο σπίτι των πολιτών.

Με τηλεφωνική μας επικοινωνία με τον Καθηγητή ιολογίας της Κτηνιατρικής Σχολής του ΑΠΘ ζητάμε την γνωμοδότησή του για ο αν τα κατοικίδια μολύνουν και μολύνονται από τον ιό.

Έτσι βγαίνει για πρώτη φορά στην δημοσιότητα η επιστημονική άποψη για το θέμα αυτό οι δε δηλώσεις του κ. Κρήτα προς την ΠΦΠΟ αναδημοσιεύονται σε πολλά μέσα με αποτέλεσμα έγκαιρα να ενημερωθεί ο κόσμος και να περιοριστεί κατά πολύ η εγκατάλειψη των κατοικίδιων, που δυστυχώς τώρα και  μετά τις χθεσινές εξαγγελίες θα επιδεινωθεί.

Νέες επιστολές προς τους Δήμους και τις Αστυνομικές Διευθύνσεις για διευκόλυνση των φιλόζωων πολιτών που φροντίζουν ζώα.

Συνεχή δελτία τύπου και συνεντεύξεις σε ΜΜΕ των στελεχών της ΠΦΠΟ ενημερωτικού χαρακτήρα . Τα δελτία μας αναπαράγονται από πολλά ΜΜΕ.

Κλείνουμε αυτό το δελτίο με την υπόσχεση, ότι θα συνεχίσουμε με κάθε νόμιμο τρόπο να προσπαθούμε για την άμβλυνση των συνεπειών εκ του κορωνοιού σε ζώα και ανθρώπους

 

ΒΑΛΤΕ ΤΩΡΑ ΣΤΗ ΦΟΡΜΑ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΗΣ ΤΗΝ ΣΙΤΙΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΖΩΩΝ

ΔΕΝ ΚΙΝΔΙΝΕΥΕΙ Η ΚΑΡΑΝΤΙΝΑ ΑΠΟ ΕΜΑΣ

 

Πανελλαδική Φιλοζωικη Περιβαλλοντική Ομοσπονδία».