ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Πανηλειακός-Αίας 2-2: Φιλικό πλούσιο σε φάσεις και συμπεράσματα…


Ισόπαλοι 2-2 αναδείχθηκαν Πανηλειακός και Αίας, σε ένα φιλικό που διεξήχθη σήμερα, κεκλεισμένων των θυρών, ένα ματς προετοιμασίας, πλούσιο σε καλές φάσεις, αλλά και συμπεράσματα για τους δυο προπονητές.

Του Σοφοκλή Φραγκογιαννόπουλου

Ήταν ένα παιχνίδι στο οποίο τις δυο ομάδες στα χαρτιά χωρίζει μια κατηγορία, στην πράξη όμως πολύ λίγα πράγματα. Ίσως, η διαφορά κατηγορίας να έγκειται στον προσανατολισμό που έχει η κάθε ομάδα και στην αντιμετώπιση των παιχνιδιών και των αντιπάλων που θα συναντήσει. Για τον Πανηλειακό, ήταν ένα πολύ δυνατό τεστ, απέναντι σε μια ομάδα που είναι σαφές ότι δύσκολα θα συναντήσει στο δρόμο του. Η ομάδα του Ανδρέα Τρυφωνόπουλου, αν και δεν είχε στις τάξεις της τον τραυματία Πρέντι, παρουσίασε ένα σφιχτό και δεμένο σύνολο, πρεσάροντας και δείχνοντας ότι στόχος της θα είναι να «πνίγει» τους αντιπάλους και να δημιουργεί προϋποθέσεις. Τομέας στον οποίο πήρε πολύ καλό βαθμό, δείχνοντας από το πρώτο λεπτό επιθετικότητα και ορμή, αλλά και διάθεση να κυκλοφορήσει τη μπάλα. Με το χρόνο, έδειξε ότι μπορεί να βελτιωθεί ακόμα περισσότερο και να γίνει ακόμα πιο δημιουργική, κρατώντας και περισσότερη ώρα τη μπάλα στα πόδια. Από την άλλη πλευρά, ο Αίας, θα συναντήσει στο Πρωτάθλημα αρκετές ομάδες σαν τον Πανηλειακό και μάλιστα εκτός έδρας, όπου η πίεση θα είναι μεγάλη. Στα θετικά, είναι το γεγονός ότι σήμερα κράτησε περισσότερη ώρα τη μπάλα στα πόδια σε σχέση με το ματς κόντρα στη Θύελλα, ανέλαβε πρωτοβουλίες, έδειξε ότι οι πλευρές του και ειδικά η αριστερή δουλεύει πολύ καλά, ωστόσο διδάχθηκε ότι οι στιγμές αδράνειας, μπορεί να του στοιχίσουν αποτελέσματα και βαθμούς. Όπως επίσης αποτελέσματα στοιχίζει και όταν σπαταλούνται καλές ευκαιρίες. Τόσο στο πρώτο γκολ, όσο και στο δεύτερο, η λειτουργία της ομάδας δεν ήταν η απαιτούμενη. Το πρώτο γκολ, ήταν ένα «μπλακ-άουτ» που υπέστη σε μια στιγμή που έμεινε με δέκα παίκτες, στο οποίο θα μπορούσε μέσα σε τρία λεπτά να έχει δεχθεί και δεύτερο γκολ.

 

Από τον Πανηλειακό, έλλειπε ο Διονύσης Τζανέτος, ενώ από τον Αίαντα ο Λευτέρης Βατσής.

 

Το ματς καρέ-καρέ 

3′: Κόρνερ του Πολίτη κεφαλιά του Καράμπελα άουτ.
13′: Σουτ του Κουλούρη μέσα από την περιοχή, η μπάλα στο δοκάρι.
23′: Κάθετα ο Μπουρούκης στον Κουλούρη, σουτ στην κίνηση άουτ.
33′: Έκλεψε ο Καράμπελας από τον Μπαρδούση και έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα.
34′: Ο Γαλανόπουλος στην αντεπίθεση, έδιωξε ο Αντωνόπουλος, πλασέ του Διονυσόπουλου, έδιωξε πάνω στη γραμμή ο Μπαρδούσης.
37′: Έφυγε ο Σταθάτος στον κενό χώρο, πλασέ από καλή θέση άουτ.
39′: Φάουλ του Δούλου χαμηλά στο πρώτο δοκάρι, γυριστό του Πσπαχριστόπουλου, σε κόρνερ ο Καπετανάκης.
41: Σουτ του Βράπι, σε κόρνερ ο Καπετανάκης.
42′: Σέντρα του Χριστοφοράτου πλασέ του Κουλούρη άουτ.
45′: Φάουλ του Πολίτη, κεφαλιά του Τσαγκάρη άουτ.
53′: Φάουλ από καλή θέση του Πολίτη, μπλόκαρε ο Αντωνόπουλος.
55′: Μοναδικό τετ α τετ του Κουλούρη και πλασέ άουτ.
59′: Από κοντά ο Δούλος έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα.
63′: Πλασέ Μπατζακόπουλου σε τετ α τετ, ο Πλατής σε κόρνερ.
65′: Γύρισμα Βράπι με πλασέ ο Μπαρδούσης στα δίχτυα.
72′: Σουτ του Έλιοτ άουτ.
78′: Ατομική προσπάθεια και γύρισμα στο δεύτερο δοκάρι από τον Μπατζακόπουλο, ο Βράπι το πλασέ άουτ.
80′: Λάθος γύρισμα με το κεφάλι του Παπαχριστόπουλου αυτογκόλ.

Πανηλειακός: Καπετανάκης (50′ Πλατής), Γαλανόπουλος (56′ Παπαπέτρου), Κολόκας, Κωτσάκης (80′ Ρουμελιώτης), Κωστόπουλος (80′ ζΠαναγιωτακόπουλος), Πολίτης, Διονυσόπουλος, Κανάνι (47′ Έλιοτ), Καράμπελας (55′ Αρβανίτης), Τσαγκάρης (58′ Λεωνιδόπουλος), Πλαστουργός.

Αίας: Αντωνόπουλος (65′ Μανουσιάδης), Χριστοφοράτος, Βασιλικόπουλος, Παπαχριστόπουλος, Μπαρδούσης, Τσακοπιάκος, Δούλος (65′ Γκρίλλας), Μπουρούκης (52′ Μπουζούρας), Κουλούρης (57′ Μπατζακόπουλος), Σταθάτος (80′ Λαγανόπουλος), Βράπι (80′ Σαλίου).