ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Πανηλειακός: Ανασφαλής στον… «Πύργο» του!

  • 22
    Shares

Και ξαφνικά ο Πανηλειακός όχι απλά δεν μπορεί να σκεφτεί ένα καλό πλασάρισμα στις πρώτες θέσεις του βαθμολογικού πίνακα, αλλά σε κάθε περίπτωση πρέπει να φύγει τη Κυριακή από την Κάτω Αχαγιά με ένα θετικό αποτέλεσμα, καθώς σε διαφορετική περίπτωση κινδυνεύει να εμπλακεί σε σενάρια υποβιβασμού, ειδικά αν κερδίσουν ο Αχαρναϊκός και η Νίκη Τραγανού.

Αναζητώντας τις απώλειες βαθμών, βρήκαμε ότι ο φετινός Πανηλειακός πληρώνει την ισχνή του συγκομιδή στα εντός Πύργου παιχνίδια. Παιχνίδια στα οποία δεν έχει καταφέρει να αποκομίσει πλεονέκτημα από την έδρα, μετρώντας σε εννέα ματς, τρεις νίκες, τρεις ισοπαλίες, τρεις ήττες. Δηλαδή απόλυτη ισορροπία. Όσο για τις απώλειες; Από τους 27 διαθέσιμους βαθμούς, κατάφερε να πάρει μόνο τους 12 και να “πετάξει” τους υπόλοιπους 15!

Και όλα αυτά ενώ η συγκομιδή του εκτός έδρας παρουσιάζει θετικό πρόσημο, με τρεις νίκες, τρεις ισοπαλίες και δυο ήττες σε οκτώ παιχνίδια. Με μια εκτός έδρας συγκομιδή η οποία τον κατατάσσει στην πρώτη τετράδα, έρχεται στον Πύργο να «γκρεμίσει» όλα αυτά, ευρισκόμενος κάτω από τη νοητή ζώνη της ειδικής βαθμολογίας των εντός έδρας παιχνιδιών, ισοβαθμώντας μόλις με Νίκη Τραγανού και Πανμοβριακό Ριόλου, ομάδες οι οποίες βρίσκονται και κάτω από την πραγματική ζώνη της βαθμολογίας.

Τα αίτια της εντός έδρας αναποτελεσματικότητας

Τα αίτια της εντός έδρας αναποτελεσματικότητας (ή έστω αποτελεσματικότητας δυσανάλογης των προσδοκιών), έχουν να κάνουν με τη φυσιογνωμία των παιχνιδιών. Παιχνίδια στα οποία οι χώροι είναι περιορισμένοι και ο αντίπαλοι «περιμένουν» τον Πανηλειακό, σε αντίθεση με τα εκτός έδρας παιχνίδια στα οποία και οι χώροι είναι πιο μεγάλοι. Η ταχύτητα των Μπαρμπαρούση και Σταθάτου στα εκτός έδρας παιχνίδια αξιοποιείται καλύτερα, αντίθετα με τα παιχνίδια του Πύργου, όπου ο Πανηλειακός καλείται να κάνει παιχνίδι πρωτοβουλίας και προφανώς αυτοί οι παίκτες δεν έχουν ελεύθερο πεδίο δράσης, ταυτόχρονα με το πόσο πιο ευάλωτη γίνεται η άμυνα. Πρόβλημα το οποίο οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στην περιορισμένη ενίσχυσή του και στη μεσαία γραμμή και ειδικά στον άξονα του γηπέδου. Οι αριθμοί και πάλι επιβεβαιώνουν όλα τα παραπάνω, καθώς οι «Πυρσοί» εκτός έδρας έχουν σημειώσει δεκατρία τέρματα, ενώ στον Πύργο οκτώ,  έχοντας μάλιστα παίξει και ένα παιχνίδι περισσότερο στον Πύργο (!!), δηλαδή εννέα, έναντι οκτώ μακριά από αυτόν.


  • 22
    Shares