ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Πανηλειακός: Χωρίς οργανωμένους στην Καλαμάτα, εκτίει δεύτερη ο Σωτηρόπουλος


Χωρίς τον Γιάννη Σωτηρόπουλο ετοιμάζεται ο Πανηλειακός για το ντέρμπι της Κυριακής στην Καλαμάτα, ενώ απών λόγω τιμωρίας θα είναι και ο Βουργουντζής, ο οποίος αποβλήθηκε στο παιχνίδι με τον Βλαχιώτη (ο Σωτηρόπουλος εκτίει τη δεύτερη αγωνιστική καθώς στη Βάρδα συμπλήρωσε εφτά κίτρινες). Στο μεταξύ, η διοίκηση του Πανηλειακού εξετάζει μια προσθαφαίρεση στο ρόστερ της ομάδας, πράγμα το οποίο θα ξεκαθαρίσει μετά το παιχνίδι στην Καλαμάτα.

Όπως έγινε γνωστό, στο παιχνίδι της Καλαμάτας δεν θα μπορέσουν να μεταβούν οργανωμένοι οπαδοί από την Ηλεία. Όσοι θέλουν να παρακολουθήσουν την αναμέτρηση, θα μπορούν να πάνε μεμονωμένα. Η διοίκηση της Καλαμάτας, αποφάσισε να προσφέρει 500 προσκλήσεις σε μαθητές από τη γύρω περιοχή, οι οποίοι θα πάνε να παρακολουθήσουν το παιχνίδι αυτό δωρεάν.

Με πίστη για θετικό αποτέλεσμα

Στο μεταξύ, ο Πανηλειακός προετοιμάζεται για το παιχνίδι της Κυριακής, με τον Γιώργο Κούτση να μην μπορεί όπως προαναφέραμε να υπολογίζει στις υπηρεσίες των Σωτηρόπουλου και Βουργουντζή. Ένα μυϊκό πρόβλημα που αντιμετωπίζει ο Νιφορόπουλος δεν εμπνέει ανησυχία και την Κυριακή λογικά θα είναι και αυτός παρών στο μεγάλο ντέρμπι του νότου, ένα ντέρμπι πάνω απ΄ όλα γοήτρου, αλλά και κάποιων από τις τελευταίες ελπίδες για κατάκτηση του τίτλου. Τέλος, σε απολογία κλήθηκε ο Τζούλιαν Σέχου και αναμένεται να δούμε ποια θα είναι η απόφαση της διοίκησης πάνω στο θέμα που προέκυψε με τον Αλβανό μέσο.

Ερωτηματικό η Καλαμάτα

Στο μεταξύ, η Καλαμάτα αποτελεί μεγάλο ερωτηματικό, για το πώς θα κατέβει. Μια σειρά από προβλήματα, απουσίες, αποχωρήσεις, έχουν δημιουργήσει μια ρευστή κατάσταση. Από την ομάδα αποχώρησαν οι Τσεμπερίδης και Γουερέ, απών θα είναι ο πολυσύνθετος μέσος Καμινιώτης, ενώ επιστρέφουν οι Τσουλάκος και Ρονκάτο. Στο μεταξύ η Καλαμάτα έχει ενισχυθεί με δυο Αργεντινούς με Ισπανικό διαβατήριο. Πρόκειται για τον 24χρονο μέσο Λούκα Βιγκιλάντε και τον 20χρονο επιθετικό Χαβιέ Άντρες Κασέιρο, προερχόμενοι από τις ακαδημίες  ομάδων του Μπουένος Άιρες. Ο πρώτος έχει περάσει από την Ισπανία (Δ΄Εθνική), ενώ ο δεύτερος βγαίνει πρώτη φορά από την Αργεντινή στην Ευρώπη.  Οι δυο παίκτες είχαν προταθεί το καλοκαίρι και στον Πανηλειακό.

Κλείνει σήμερα τα 70 χρόνια

Σαν σήμερα, 17 Ιανουαρίου του 1958, εγκρίθηκε το καταστατικό του Πανηλειακού Α.Ο. Πύργου, της ομάδας η οποία ήταν προϊόν τη συγχώνευσης τριών ομάδων του Πύργου. Του Ηρακλή Πύργου, του Εθνικού Πύργου και της ΑΕΚ Πύργου. Τρεις ομάδες οι οποίες αντιλήφθηκαν ότι θα έπρεπε να προκύψει μια ενιαία και ισχυρή ομάδα, μετά από μια καταστροφική σεζόν στο τοπικό τότε Πρωτάθλημα της ΕΠΣ Πατρών.Και δημιούργησαν τον Πανηλειακό, ο οποίος έμελλε να γίνει η ηλειακή ομάδα με τις μεγαλύτερες επιτυχίες.