6.2 C
Pýrgos
Τετάρτη, 19 Ιανουαρίου, 2022

Πανστρατιά για την αγορά ακινήτου με σκοπό τη δημιουργία πλατείας στην Ώλενα

spot_img

Πανστρατιά γίνεται από τον πολιτιστικό σύλλογο Ώλενας,  για την αγορά ακινήτου στο κέντρο του χωριού, για τη δημιουργία πλατείας που δεν υπάρχει στην τοπική κοινότητα του δήμου Πύργου.

Η κινητοποίηση γίνεται μέχρι τις 27 Δεκεμβρίου που έχει οριστεί ως καταληκτήρια ημερομηνία για την αγορά του ακινήτου, μετά και την αδιαφορία που υπάρχει εκ μέρους των εμπλεκόμενων τοπικών φορέων.

Σε ανακοίνωσή του ο Π.Σ. Ώλενας επισημαίνει τα εξής για το θέμα αυτό:

«Η επιτροπή αγώνα που έχει αναλάβει την ευθύνη της δημιουργίας πλατείας στην Ώλενα Ν. Ηλείας , μετά από προσπάθεια τριών ετών 2014-2017 και με μια σειρά πρωτοβουλιών (ανέδειξε το θέμα και κατάφερε, το αίτημα να έλθει στο Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Πύργου τον Μάρτιο του 2014 και να ψηφισθεί ομόφωνα. Από τότε μέχρι και σήμερα , παρ’ όλες τις προσπάθειες , δυστυχώς δεν υπάρχει καμία ένδειξη από τους θεσμικούς παράγοντες του τόπου μας , ώστε να μας προτρέπει να αισιοδοξούμε για την αγορά του ακινήτου του Γεωργίου Λ. Ντινάκη που βρίσκεται στο κέντρο του χωριού και έχει χαρακτηριστεί το ιδανικότερο σημείο για την δημιουργία πλατείας.
Φίλες και φίλοι , μετά από συζήτηση και περίσκεψη αρκετών ημερών πήραμε την μεγάλη απόφαση!! Σε αυτή την απόφαση σας θέλουμε όλους δίπλα μας. Η δημιουργία πλατείας στο χωριό μας δεν είναι θέμα μόνο λίγων ανθρώπων… είναι θέμα ΟΛΩΝ ΜΑΣ . Στους δύσκολους καιρούς που διανύουμε που όλα κρίνονται και ταυτόχρονα αμφισβητούνται, εμείς κάνουμε το μεγάλο βήμα προς τα εμπρός!!! Η ΠΛΑΤΕΙΑ για κάθε πόλη , για κάθε χωριό είναι ΣΥΜΒΟΛΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΕΝΟΤΗΤΑΣ. Είναι σημείο έκφρασης των ανθρώπων, είναι σημείο αγώνων των ανθρώπων, είναι σημείο ελευθερίας των ανθρώπων, είναι σημείο αγάπης και αλληλεγγύης των ανθρώπων. Είναι αδιανόητο η ΩΛΕΝΑ ένα ιστορικό χωριό με την Επισκοπή και τον Εθνομάρτυρα Φιλάρετο , το Κάστρο , την Ανάληψη, την Παλιώλενα και τις Βρύσες , να μην έχει ΤΑΥΤΌΤΗΤΑ .
Φίλες και φίλοι έχουμε υποχρέωση και καθήκον απέναντι στις επόμενες γενιές , στα παιδιά μας , στα εγγόνια μας , στα ανίψια μας , να αφήσουμε μια σοβαρή παρακαταθήκη για το μέλλον τους. Στόχος όλων μας είναι η αναβάθμιση του χωριού μας , στόχος μας είναι η πρόοδος και η ευημερία της τοπικής μας κοινωνίας. Η δημιουργία πλατείας είναι το σημείο αναφοράς όλων μας , ώστε να κάνουμε μια καινούργια αρχή και να δημιουργήσουμε τις βάσεις εκείνες που θα φέρουν όλους τους πολίτες του Χωριού μας στο κέντρο των εξελίξεων. ΑΠΕΥΘΥΝΟΜΑΣΤΕ σε όλους τους θεσμικούς φορείς του τόπου μας. Εκκλησία , Βουλευτές , Περιφέρεια δυτικής Ελλάδος , Τοπική Αυτοδιοίκηση , Συλλόγους. ΑΠΕΥΘΥΝΟΜΑΣΤΕ στους Ομογενείς και τους Πολίτες του Χωριού μας . Να συμβάλουμε όλοι , με τις δυνατότητες του ο καθένας , για την συλλογή χρημάτων ( τιμή κτιρίου 60.000€) μέχρι τον Δεκέμβρη 2017 στον κάτωθι λογαριασμό της Τράπεζας ALPHA BANK 884 00 2002 005833 EUR με IBAN: GR69 0140 8840 8840 0200 2005 833 και Αιτιολογία κατάθεσης : « Κατάθεση χρημάτων για την δημιουργία πλατείας στο χωριό ’’ Ώλενα ‘’» Σας ενημερώνουμε επίσης ότι τα ονόματα και τα ποσά των καταθετών, σε σύντομο χρονικό διάστημα θα δημοσιεύονται στους πίνακες ανακοινώσεων του χωριού και ηλεκτρονικά . Σε περίπτωση κολλήματος ή ακύρωσης της παραπάνω διαδικασίας τα χρήματα θα επιστραφούν άμεσα στους καταθέτες».

Ακολουθήστε το Ilia.News στο  και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ηλεία...τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ilia.News
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Δημοφιλέστερα