ΑΘΛΗΤΙΚΑ

ΠΑΟΒ: Δείχνει ομάδα που αντέχει την πίεση…


Μια μέρα χαλάρωσης και ξεκούρασης είχαν στη διάθεσή τους οι παίκτες του Παμβουπρασιακού, καθώς ο Μίκι Τσίρκοβιτς του έδωσε ρεπό. Από αύριο, ρίχνονται στη δουλειά, προετοιμαζόμενοι για το εκτός έδρας παιχνίδι απέναντι στο Τσιλιβή. Στη αυριανή προπόνηση, θα δοκιμάσει και ο Παναγιώτης Τσιρίκος, ώστε να δει αν είναι έτοιμος να ακολουθήσει και αυτός το πρόγραμμα.

 

Δεν χρειάζεται βέβαια ιδιαίτερες αναλύσεις για να διαπιστώσει κανείς ότι το κυριακάτικο παιχνίδι είναι πολύ κρίσιμο για τους Ταύρους. Απομένουν τρία παιχνίδια για την ομάδα, τρία παιχνίδια στα οποία καλείται να συγκεντρώσει τους απαιτούμενους βαθμούς, ώστε να πετύχει την είσοδό της στην πρώτη προνομιούχο οκτάδα.

Βεβαίως τα κομπιουτεράκια έχουν ήδη βγει στον όμιλο και οι πρώτοι υπολογισμοί έχουν αρχίσει να γίνονται. Στη Βάρδα, χοντρικά γνωρίζουν ότι χρειάζονται ακόμα μια νίκη και μια ισοπαλία, ωστόσο για μια ομάδα όπως αυτή του Μίκι Τσίρκοβιτς, δεν της αρμόζουν ούτε τα κομπιουτεράκια, ούτε το «σημάδεμα» παιχνιδιών.

Εξάλλου έως τώρα παρουσία της ομάδας στο Πρωτάθλημα, έχει δείξει ξεκάθαρα ότι ο Παμβουπρασιακός είναι μια ομάδα της «πρώτης ταχύτητας», μια ομάδα η οποία σε ένα Πρωτάθλημα δυο γύρων, όχι απλά δεν θα είχε πρόβλημα, αλλά θα έστεκε με αξιώσεις στις πρώτες θέσεις του πίνακα. Για ποιο λόγο δηλαδή να πρέπει στον Παμβουπρασιακό να σκέφτονται την αρνητική πλευρά του πράγματος, τη στιγμή που βρίσκονται σε απόσταση βολής από τον πρωτοπόρο της βαθμολογίας Παναιγιάλειο.

Οι μοναδικοί λόγοι που δυσκολεύουν το έργο των Ταύρων, είναι ότι έχουν θεωρητικά δύσκολο πρόγραμμα ως το φινάλε, ενώ δεν έχουν κάνει και ρεπό. Όμως η παρουσία τους έως τώρα, τους επιτρέπει να πιστεύουν ότι μπορούν να σταθούν με αξιώσεις και να κερδίσουν και μέσα σε έδρες όπως το Αίγιο και η Ναύπακτος.  Πλησιάζοντας προς το φινάλε, τα λάθη δεν επιτρέπονται, καθώς δεν υπάρχει χρόνος να διορθωθούν. Άρα και κάθε παιχνίδι, ανεξάρτητα από τον αντίπαλο, είτε αυτός είναι πρωτοπόρος, είτε αυτός είναι ουραγός, έχει τη δική του μοναδική αξία. Και αυτός ακριβώς είναι ο λόγος για τον οποίο το παιχνίδι της Κυριακής αποκτάει ιδιαίτερη σημασία.