ΑΘΛΗΤΙΚΑ

ΠΑΟΒ: Η αποκατάσταση μιας ιστορικής αδικίας και αυτά που ζητάει ο Τσίρκοβιτς για να συνεχίσει!


Η ανάδειξη του Παμβουπρασιακού σε νικητή της χθεσινής κλήρωσης που έγινε στην ΕΠΣ Ηλείας για το Κύπελλο Ελλάδας, αποκαθιστά μια αδικία, την οποία υπέστη ο ΠΑΟΒ εδώ και δεκαπέντε χρόνια. Τότε λοιπόν, όταν οι Ταύροι πέτυχαν την επική άνοδό τους στη Football League, είχαν να λένε, ότι θα τους δινόταν η ιστορική ευκαιρία να παίξουν μια φορά και αυτοί στο Κύπελλο Ελλάδας (τότε δεν συμμετείχαν οι ερασιτεχνικές ομάδες), με κάποιους από τους μεγάλους συλλόγους του ελληνικού ποδοσφαίρου. Δυστυχώς όμως τότε, η καθυστέρηση από πλευράς αθλητικής δικαιοσύνης και ΕΠΟ να πάρουν αποφάσεις, στέρησε από την ομάδα εκείνη την ιστορική ευκαιρία.

 

Θα έλεγε κανείς, ότι δεκαπέντε χρόνια μετά, η κληρωτίδα ήρθε να αποκαταστήσει μια αδικία. Και μπορεί ο Μίκι Τσίρκοβιτς να μην ήθελε να κερδίσει έναν τίτλο με αυτό τον τρόπο, όμως αυτό ήταν τρόπον τινά το… σωστό. Ο ΠΑΟΒ δεν κέρδισε τον πολυπόθητο τίτλο, κέρδισε όμως την ευκαιρία να αγωνιστεί εκεί που του είχε στερηθεί αυτό πριν δεκαπέντε χρόνια.

Μια δουλειά που έμεινε στη μέση τότε και για τον Μίκι Τσίρκοβιτς, ο οποίος αν και σχεδίασε και οργάνωσε εκείνη την ομάδα της ανόδου, δόθηκε ένα πρόωρο τέλος στη συνεργασία των δυο πλευρών, με αποτέλεσμα να μην μπορέσει να οδηγήσει τους Ταύρους της Ηλείας στα επαγγελματικά σαλόνια της Football League.

 

Η συζήτηση για το μέλλον του Τσίρκοβιτς

Η χθεσινή ανάδειξη του ΠΑΟΒ σε εκπρόσωπο της Ηλείας στο Κύπελλο Ελλάδας, δημιουργεί ωστόσο και πρόωρες υποχρεώσεις στην ομάδα, η οποία πολύ νωρίς, μέσα στον Αύγουστο συγκεκριμένα, θα κληθεί να αγωνιστεί στον θεσμό.

Άμεσα, ξεκίνησε και η «φιλολογία», γύρω από το θέμα του Μίκι Τσίρκοβιτς και της παραμονής του ή όχι στην ομάδα. Εάν θα είναι αυτός τελικά που θα οδηγήσει τον ΠΑΟΒ στην ιστορική αυτή περιπέτεια του Αυγούστου στο Κύπελλο Ελλάδας. Ήδη κάποια δημοσιεύματα από χθες έχουν δώσει το «χρίσμα» στον Σέρβο τεχνικό, πράγμα το οποίο είναι και το αυτονόητο, από τη στιγμή την οποία είχε μια επιτυχημένη σεζόν με την ομάδα. Βεβαίως, αυτό το «αυτονόητο», δεν έχει ακόμα γίνει πράξη και ο ίδιος είναι εκείνος ο οποίος με ανάρτησή του, ξεκαθαρίζει ότι για την ώρα δεν έχει κάνει καμία επίσημη συζήτηση με την ομάδα.

 

Η πρόταση του Σέρβου και ο… covid19

Ωστόσο, κάποιες ανεπίσημες συζητήσεις σε όλο αυτό το διάστημα, όπως είναι λογικό έχουν γίνει. Συζητήσεις, μέσα από τις οποίες ο Μίκι Τσίρκοβιτς, έχει κάνει μια ξεκάθαρη πρόταση προς τους ιθύνοντες της ομάδας. Όπως και δεκαπέντε χρόνια πριν, όταν διοικούσαν τον ΠΑΟΒ οι Τσιρίκος και Αναγνωστόπουλος και μετά από δυο εξαιρετικές σεζόν, τους είχε πει ότι σε εκείνη την τρίτη, είχε έρθει η ώρα να μπει ο πήχης ψηλότερα, έτσι και τώρα.  Μετά από οκτώ επιτυχημένες σεζόν, στις οποίες οι Ταύροι καθιερώθηκαν στη Γ΄ Εθνική, έχει έρθει η ώρα να μπει ψηλότερα ο πήχης. Να δημιουργηθεί μια ομάδα, η οποία θα έχει στόχο την άνοδο στη Football League, ως και ο μοναδικός τρόπος για να επιστρέψει ο κόσμος της περιοχής στο γήπεδο, ο οποίος τα τελευταία χρόνια έχει απομακρυνθεί. Ο «αντίλογος» στην πρόταση του Μίκι Τσίρκοβιτς, ήταν ότι η επόμενη σεζόν με ορατό το ενδεχόμενο να μην επιτραπούν θεατές στις εξέδρες, θα είναι ένα εξαιρετικά επισφαλές ρίσκο να γίνει μια τέτοια σημαντική επένδυση, καθώς για να δημιουργηθεί μια ανταγωνιστική ομάδα, απαιτούνται λεφτά για να έρθουν οι παίκτες που θα κάνουν και τη διαφορά.

Συνεπώς, το κρίσιμο από εδώ και πέρα στις διαπραγματεύσεις, θα είναι αν και κατά πόσον οι συνθήκες δεν επιτρέψουν να δημιουργηθεί μια ομάδα που θα στοχεύει στην άνοδο στη Football League (ακόμα και στη Super League 2 μετά από την πιθανή αναδιάρθρωση), πώς θα μπορέσει να πείσει η διοίκηση των Ταύρων τον Σέρβο, για ένα PLAN B, το οποίο θα τεθεί σε εφαρμογή και θα έχει εκείνον σαν άξονα της προσπάθειας για δημιουργία μιας ομάδας με μελλοντικές βάσεις.

Για την ώρα, κρίσιμες θα είναι οι αποφάσεις που θα παρθούν εντός της διοίκησης του Παμουπρασιακού. Ο καθορισμός του προϋπολογισμού, ο οποίος θα είναι συνάρτηση και των εξελίξεων στο μέτωπο της πανδημίας. Ό,τι και να γίνει, το βέβαιο είναι ότι θα πρέπει να γίνει σύντομα, καθώς το Κύπελλο Ελλάδας… περιμένει.

Σ. Φραγκογιαννόπουλος