Κυριακή, 29 Μαΐου, 2022
22.2 C
Pýrgos

ΠΑΟΒ: Ξεκάθαρος ο στόχος-Ανοιχτός ο δρόμος επίτευξής του!

spot_img

Για πρώτη φορά μέσα στη σεζόν, οι άνθρωποι του Παμβουπρασιακού μίλησαν ξεκάθαρα για τον στόχο της ομάδας. Για πρώτη φορά μετά τα όσα συνέβησαν στην ομάδα παραμονές της αναμέτρησης με την Αχαϊκή, γεγονότα τα οποία αν είχαν συμβεί σε άλλη ομάδα, θα μπορούσαν να έχουν γίνει και αφορμή διάλυσής της. Δεν είναι δα και λίγο πράγμα, σε συνοπτικές διαδικασίες και μέσα σε ένα βράδυ να αποφασίζεται η αποπομπή τριών βασικών ποδοσφαιριστών, τριών παικτών με μακροχρόνια θητεία και προσφορά στην ομάδα.

 

Του Σοφοκλή Φραγογιαννόπουλου

Από εκείνο το σημείο και πέρα, η διοίκηση του Παμβουπρασιακού ανέβαλε έδειξε πλήρη συναίσθηση των αποφάσεών της. Το έδειξε την επομένη της ισοπαλίας απέναντι στην Αχαϊκή, ένα αποτέλεσμα το οποίο υπό άλλες συνθήκες θα συνιστούσε αποτυχία. Όμως εδώ υπήρξε πλήρης στήριξη στον προπονητή και την ομάδα. Και ξεκάθαρη τοποθέτηση δημόσια, ότι ο στόχος της ομάδας είναι αποκλειστικά και μόνο η παραμονή στην κατηγορία.

 

Τα πρακτικά οφέλη αυτής της κίνησης

Το πρακτικό αυτό όφελος, τη δημόσιας και ξεκάθαρης δημοσιοποίησης του στόχου, θα προσφέρει ηρεμία στην ομάδα. Θα προσφέρει ξεκάθαρο ορίζοντα, θα προσδιορίσει ποιο είναι το ζητούμενο από δω και πέρα και ποια είναι αυτά τα οποία πρέπει η ομάδα να κάνει για να φτάσει σε αυτό. Και μπορεί για μια ομάδα όπως οι Ταύροι, μια ομάδα καθιερωμένη, αναγνωρισμένη και σεβαστή από τους αντιπάλους σε αυτή την κατηγορία, την οποία αγωνίζεται ανελλιπώς τα τελευταία χρόνια, ο στόχος της παραμονής να μοιάζει το ελάχιστο από αυτά που μπορεί να πετύχει, όμως στις μέρες τα πράγματα είναι εντελώς διαφορετικά. Τα απανωτά lockdown, τα αχαρτογράφητα νερά στα οποία καλείται να πλεύσει το σύνολο του ελληνικού ποδοσφαίρου, η απώλεια εσόδων από τα εισιτήρια, η απουσία της φυσικής έδρας της ομάδας, επέβαλλαν αυτό το ένα βήμα παραπίσω. Ένα βήμα παραπίσω το οποίο πολλές φορές επιβάλλεται για να γίνουν τα δυο βήματα μπροστά. Ειδικά σε χρονικές περιόδους όπως αυτή, με τις αντικειμενικές δυσκολίες που κρύβουν, θα ήταν παρακινδυνευμένο το οτιδήποτε, ακόμα και η σκέψη για κάτι παραπάνω, την ώρα που οι πιο πάνω κατηγορίες βρίσκονται κυριολεκτικά στον αέρα και δεν ξέρουμε αν θα έχουν προλάβει να ξεκινήσουν με το νέο… έτος!

 

Γνωρίζει τον δρόμο

Και επειδή ο σωστός προγραμματισμός, οι ρεαλιστικοί στόχοι σε μια ομάδα, ποτέ δεν τσαλάκωσαν το προφίλ σε μια ομάδα, αντίθετα προσέφεραν μεγαλύτερη και πιο ασφαλή σχέση εμπιστοσύνης με τους φιλάθλους της ομάδας αυτής, στον Παμβουπρασιακό ακολούθησαν τον δρόμο του προγραμματισμού. Με βάση την εμπειρία, με αυτά τα οποία τόσα χρόνια έχει κατακτήσει η ομάδα, με την προσωπικότητα του Μίκι Τσίρκοβιτς μπροστάρη σε αυτή την προσπάθεια, ο δρόμος για την επίτευξη του στόχου είναι γνωστός, είναι βατός, είναι ρεαλιστικός. Και βέβαια, όλα αυτά, σε συνδυασμό με μια πορεία στον Κύπελλο Ελλάδας, το οποίο ποτέ δεν έκρυψαν οι άνθρωποι της ομάδας ότι συμπεριλαμβάνεται και αυτό ανάμεσα στις προτεραιότητές τους.

 

Η επόμενη μέρα

Η επόμενη μέρα στον Παμβουπρασιακό, αργεί ακόμα. Για την ακρίβεια, θα χρειαστεί ορισμένες μέρες, μέχρι να επιστρέψει η ζωή στην κανονικότητα και να επιστρέψει και η ομάδα στο γήπεδο για προπονήσεις. Από το σημείο εκείνο και έπειτα, θα αρχίσουν τα πράγματα να παίρνουν τον δρόμο τους, να σχεδιάζεται το αγωνιστικό σκέλος, πάντα σε συνάρτηση με τις αποφάσεις και της ΕΠΟ και τον καθορισμό του προγράμματος επιστροφής στις αγωνιστικές υποχρεώσεις της ομάδας.

Ακολουθήστε το Ilia.News στο  και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ηλεία...τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ilia.News
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Δημοφιλέστερα