Τετάρτη, 18 Μαΐου, 2022
22.8 C
Pýrgos

ΠΑΟΒ: «Φτιάχνει» διοίκηση, παίκτες και κόσμο το Κύπελλο, ενόψει της επόμενης μέρας

spot_img

«Και λοιπόν; Πήρε ένα Κύπελλο. Η ουσία είναι ότι υποβιβάστηκε κατηγορία», θα πει κανείς! Κι όμως, αυτή είναι μια πολύ ρηχή προσέγγιση γι’ αυτό το οποίο πέτυχε ο Παμβουπρασιακός και γενικά για την κατάκτηση ενός τίτλου. Γιατί οι ομάδες συμβαίνει να υποβιβάζονται και να ανεβαίνουν ξανά. Το να κατακτάς έναν τίτλο όμως, είναι αυτό το οποίο σε κάνει να περάσεις στην ιστορία…

 

Του Σοφοκλή Φραγκογιαννόπουλου

Πόσο μάλλον, όταν ο τίτλος τον οποίο κατέκτησε ο Παμβουπρασιακός, ήταν ένας τίτλος ο οποίος του έλλειπε. Οι Ταύροι, ήταν η μοναδική από τις μεγάλες ομάδες της Ηλείας, η οποία δεν είχε μέχρι τώρα κατακτήσει αυτόν τον τίτλο. Του έλλειπε αυτός ο τίτλος; Και βέβαια του έλλειπε. Έλλειπε από τους παίκτες, τον προπονητή, τον φίλαθλο κόσμο της Βουπρασίας, μικρούς και μεγάλους.

 

Η διοίκηση

ΠΑΟΒ: «Φτιάχνει» διοίκηση, παίκτες και κόσμο το Κύπελλο, ενόψει της επόμενης μέρας

Πάνω απ’ όλα όμως, αν θέλουμε να μιλήσουμε για τον άμεσο αντίκτυπο αυτής της επιτυχίας, αυτό το οποίο μετράει στη «ζυγαριά», είναι ότι αυτός ο τίτλος μετράει για τη διοίκηση. «Φτιάχνει» τους διοικούντες και ιδιαίτερα τους «μπροστινούς». Τους χρηματοδότες. Λέντζας, Νικολάου, Αναγνωστόπουλος, αλλά και άλλοι, ήταν όλοι εκεί. Χορηγοί, ιδιώτες, απλοί φίλαθλοι, η κινητήριος δύναμη της ομάδας. Αλλά και οι αδελφοί Παλούμπη, οι οποίοι σαν μικρά παιδιά πανηγύρισαν την κατάκτηση του τίτλου, μαζί με τους άλλους. Τον πρόεδρο, τον Γιαννίτση, τον Καλογερή, τον Βόλλα. Σύμφωνα μάλιστα με πληροφορίες μας, το «κλίμα» είναι πάρα πολύ θετικό για την επόμενη μέρα και αυτό είναι που έχει τη σημασία του.  Γιατί αν οι “μπροστινοί”, ανάψουν το «πράσινο φως» και ξεκινήσει ο σχεδιασμός για τη νέα σεζόν, με το απαιτούμενο μπάτζετ, τότε ο Παμβουπρασιακός μπορεί να είναι περαστικός από το τοπικό πρωτάθλημα. Το κλίμα όλες αυτές τις μέρες ήταν θετικό, οι παίκτες όλοι παρόντες στις προπονήσεις, έστω και αν το πρωτάθλημα είχε ολοκληρωθεί. Όλο αυτό αποτυπώθηκε στο γήπεδο και στον τελικό. Και στη συνέχεια, στα επινίκια του τίτλου, αλλά και την επαύριο, δηλαδή σήμερα, με το αποχαιρετιστήριο δείπνο.

 

Οι ποδοσφαιριστές

ΠΑΟΒ: «Φτιάχνει» διοίκηση, παίκτες και κόσμο το Κύπελλο, ενόψει της επόμενης μέρας

Και βέβαια οι ποδοσφαιριστές. Οι δυο αρχηγοί, οι οποίοι συγκυριακά ήταν χθες δυο παίκτες από τη Βάρδα. Ο Αντώνης Λιόσης, με τη μεγάλη καριέρα και ο Περικλής Πολίτης, πρώτος σε συμμετοχές σε εθνικές κατηγορίες με την πράσινη φανέλα. Ο τίτλος αυτός, ποιος ξέρει, μπορεί να είναι το κίνητρο για τον Αντώνη Λιόση. Η “σπίθα” που θα ανάψει τη “φλόγα”. Πριν κρεμάσει τα παπούτσια του, να ηγηθεί της προσπάθειας να κατακτήσει με την ομάδα τον τίτλο της Ηλείας, να επιστρέψει ο Παμβουπρασιακός στη Γ΄ Εθνική. Για τον Περικλή Πολίτη το ίδιο. Αλλά και για τους νεαρούς παίκτες της ομάδας. Από τον Κουλούρη, ο οποίος πανηγύριζε σαν μικρό παιδί, μέχρι τον τελευταίο. Παίκτες, κάποιοι από τους οποίους μπορεί να είναι περαστικοί από την ομάδα, έκαναν όμως χθες σαν να αγωνίζονταν χρόνια στην ομάδα και σαν να γουστάρουν να αγωνιστούν πάλι σε αυτή.

 

Ο προπονητής

ΠΑΟΒ: «Φτιάχνει» διοίκηση, παίκτες και κόσμο το Κύπελλο, ενόψει της επόμενης μέρας

Ο τίτλος όμως ήταν πολύ σημαντικός και για έναν άλλο λόγο. Για τον Γιώργο Λαμπρόπουλο, ο οποίος ανέλαβε σε μια δύσκολη χρονική συγκυρία, να οδηγήσει το «καράβι». Δεν γνωρίζουμε αν θα ακολουθήσει καριέρα προπονητή, είναι βέβαιο όμως ότι αν το κάνει, το ξεκίνημα της καριέρας του, προϊδεάζει ότι μπορεί να πετύχει πράγματα. Και πάνω απ΄όλα, είναι ο άνθρωπος ο οποίος συνέδεσε το όνομά του, με το πρώτο Κύπελλο, έχοντας συνδέσει και το όνομά του ως ποδοσφαιριστής, με την πρώτη συμμετοχή σε επαγγελματική κατηγορία. Με άλλα λόγια, ο Γιώργος Λαμπρόπουλος, είναι ένας από τη μεγάλη ποδοσφαιρική οικογένεια των Ταύρων της Βουπρασίας.

 

Ο κόσμος

ΠΑΟΒ: «Φτιάχνει» διοίκηση, παίκτες και κόσμο το Κύπελλο, ενόψει της επόμενης μέρας

Και βέβαια, ο κόσμος της ομάδας. Από τον κόσμο της ομάδας, έλλειπε πολύ αυτός ο τίτλος. Ιδιαίτερα τους πολύ μεγάλους, οι οποίοι μέχρι τώρα είχαν μόνο απογοητεύσεις σε τέσσερις τελικούς, αλλά και για τους μικρούς. Τη νεολαία της Βάρδας, η οποία έδωσε δυναμικό «παρών» και έδειξε ότι όχι μόνο ο Παμβουπρασιακός τα τελευταία αυτά έχει μεγαλώσει, πάντα εξάλλου από πλευράς κόσμου ήταν ένα μεγάλο σωματείο. Έδειξε ότι είναι μια ομάδα με το μέλλον όλο δικό της. Την ώρα που ο φίλαθλος κόσμος της Ηλείας γερνάει ολοένα και περισσότερο, τα νέα παιδιά που είχαν στήσει την εξέδρα της Βάρδας, είναι το μέλλον της ομάδας. Είναι οι εν δυνάμει αυριανοί ποδοσφαιριστές, αυριανοί παράγοντες, αυριανοί φίλαθλοι. Η εγγύηση ότι η ιδέα του πράσινου ταύρου, θα παραμείνει και θα συνεχίσει να αποτελεί σημείο αναφοράς μιας ολόκληρης περιοχής, η οποία έχει αποδείξει έμπρακτα ότι λατρεύει το ποδόσφαιρο.

Το Κύπελλο αυτό, πάσει θυσία, ο Παμβουπρασιακός έπρεπε να το πάρει…

 

Ακολουθήστε το Ilia.News στο  και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ηλεία...τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ilia.News
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Δημοφιλέστερα