14.7 C
Pýrgos
Παρασκευή, 3 Δεκεμβρίου, 2021

Παράσταση… στο επόμενο Διοικητικό Συμβούλιο του Γενικού Νοσοκομείου Ηλείας!  

spot_img

Αναστέλλουν τελικά την κινητοποίηση στο Υπουργείο Υγείας οι εργαζόμενοι του Νοσοκομείου Αμαλιάδας και οι φορείς της πόλης, μέχρι τουλάχιστον να ξεκαθαρίσει το ποια είναι η πρόθεση της νέας κυβέρνησης και της νέας ηγεσίας του Υπουργείου για το Νοσοκομείο της Αμαλιάδας. Ωστόσο, δεν αναβάλλεται το δεύτερο σκέλος της σημερινής κινητοποίησης, το οποίο ήταν η παρουσία των εργαζομένων του Νοσοκομείου και των φορέων της πόλης στην επόμενη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Γενικού Νοσοκομείου Ηλείας, την Πέμπτη 1η Αυγούστου, στην οποία θα ζητήσουν να σταματήσει… η αποψίλωση του Νοσοκομείου Αμαλιάδας από προσωπικό αλλά και την αναβάθμισή του!

Τον λόγο έλαβε πρώτος ο Πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων του Νοσοκομείου Αμαλιάδας Σωκράτης Σωτηρόπουλος, ο οποίος ανέφερε χαρακτηριστικά: «Ως πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων θεωρώ ότι το επόμενο βήμα είναι η μαζική μας παρουσία στο Υπουργείο Υγείας, στα κέντρα των αποφάσεων. Εμείς προτείνουμε την επόμενη Τετάρτη, 31 Ιουλίου, μετάβαση μαζικά με λεωφορεία στο Υπουργείο και συνάντηση με την πολιτική ηγεσία.

Επίσης, πρέπει να δοθεί ένα μήνυμα στην απερχόμενη Διοίκηση ότι δεν μπορεί να συμπεριφέρεται πλέον με την ιδιότητα του φεουδάρχη και να προκαλεί με τις αποφάσεις της το λαό του Νοσοκομείου.

Δεν έχει νομιμοποίηση το Δ.Σ. σε μια μεταβατική περίοδο να βγάζει αποφάσεις εχθρικές με μετακινήσεις προσωπικού, ειδικά γιατρών για πρωινά ωράρια και εφημερίες του Νοσοκομείου.

Σε αυτό το πλαίσιο θέλουμε να σταθούμε και προτείνουμε επίσης κινητοποίηση στο επόμενο Δ.Σ. του Νοσοκομείου ούτως ώστε να ακουστεί η φωνή μας και απαιτούμε την αυτονόμηση της δικής μας Μονάδας.

Τον λόγο πλέον έχει ο κυρίαρχος Ηλειακός λαός».

«Είναι απαραίτητο Ίδρυμα Δευτεροβάθμιας Περίθαλψης και θέλουμε τη βοήθεια και την κατεύθυνση της Πολιτείας να το κάνει. Εμείς είμαστε εδώ, να βοηθήσουμε αλλά και να αγωνιστούμε σε οποιαδήποτε άρνηση» είπε με τη σειρά του ο νέος δήμαρχος Ήλιδας κ. Γιάννης Λυμπέρης.

Ο κύριος Λυμπέρης έθεσε τα θέματα της Αυτονόμησης του Νοσοκομείου της Αμαλιάδας, της κάλυψης των κενών με «μπλοκάκι» μέχρι να κυλήσουν οι διαδικασίες για μόνιμους γιατρούς, τη λειτουργία του Παθολογικού και Χειρουργικού Τομέα ως βασική κατεύθυνση του Νοσοκομείου της Αμαλιάδας αλλά και τη βοήθεια από την πλευρά του Συλλόγου Φίλων και των χορηγιών.

Παράλληλα, ο κ. Λυμπέρης είπε: «Μην τολμήσει, όχι να το πεις κανείς, αλλά ούτε να το σκεφτεί, να το μετατρέψει σε Κέντρο Υγείας Αστικού Τύπου».

Τέλος, αποδίδοντας ευθύνες στην προηγούμενη κυβέρνηση ο κ. Λυμπέρης είπε: «Είναι βαθιά η ευθύνη των ανθρώπων που κυβέρνησαν την προηγούμενη τετραετία σε ότι αφορά στο Νοσοκομείο. Η τέως βουλευτής της πόλης αυτής, μας δούλευε ότι κάνουμε ψεύτικα εγκαίνια. Δεν κάναμε εγκαίνια, την πτέρυγα δείξαμε και αν πάτε σήμερα το 2014 ήταν κτήριο έτοιμο, φρεσκοβαμμένο και περίμενε τον εξοπλισμό του και τώρα έχει μούχλες από τα νερά που έχουν τρέξει επάνω. Αυτό είναι το κατόρθωμα της βουλευτού, των βουλευτών και της προηγούμενες κυβέρνησης».

Από την πλευρά του, ο εκπρόσωπος της νυν Δημοτικής Αρχής Ήλιδας κ. Νώντας Παναγιωτόπουλος στάθηκε στο θέμα της Νομικής Αυτοτέλειας και του προσανατολισμού του Νοσοκομείου, τονίζοντας χαρακτηριστικά: «Χάρηκα που σήμερα θέτουμε αυτά τα σημαντικά θέματα. Ποια είναι η ταυτότητα και πως πρέπει να προσδιοριστεί το Νοσοκομείο. Το Νοσοκομείο πρέπει να αποκτήσει Νομική Αυτοτέλεια. Αν δεν έχει αυτοτέλεια θα υπάρχουν όλες οι άλλες παρενέργειες που λέγαμε τόσα χρόνια».

Στη λειτουργία του Νοσοκομείου της Αμαλιάδας ως Δευτεροβάθμια Μονάδα στάθηκε και ο εκπρόσωπος της Νέας Δημοτικής Πηνειού ο ιατρός κ. Γιώργος Παναγούλιας λέγοντας: «Αυτή τη στιγμή όπως είναι το Νοσοκομείο του Πύργου, αν κλείσουμε την Αμαλιάδα, αν κλείσουμε τα Κέντρα Υγείας ακόμα και τα Περιφερειακά Ιατρεία και να πάνε εκεί όλοι οι γιατροί, δεν μπορεί να λειτουργήσει. Θα κλείσει. Δεν μπορεί να σταθεί μια μονάδα Δευτεροβάθμια και να κάνει και Πρωτοβάθμια, θα βουλιάξει!».

Στο «μοντέλο» και στον προσανατολισμό του Νοσοκομείου της Αμαλιάδας στάθηκε ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αμαλιάδας κ. Κώστας Τσαούσης, ο οποίος τόνισε μεταξύ άλλων: «Πρέπει να κάνουμε μια μελέτη για το τι χρειαζόμαστε, τι γιατρούς, πόσους, ποιες κλινικές, για να μπορεί να λειτουργήσει το Νοσοκομείο μέσα στην επόμενη 15ετία».

«Μην μηδενίζουμε» τόνισε ο Διοικητής του Νοσοκομείου Αμαλιάδας κ. Γιάννης Χουζούρης λέγοντας: «Το πρόβλημα, λόγω συμπεριφοράς, το έχει η Παθολογική. Η Ορθοπεδική και η Χειρουργική με τρεις γιατρούς η κάθε μία λειτουργούν άψογα».

Εν συνεχεία ο κ. Χουζούρης χαρακτήρισε «νίκες» του προσωπικού τα αποτελέσματα όλων των προηγούμενων κινητοποιήσεων τους, λέγοντας «Όσο ασχολείστε, τόσο υπάρχουν λύσεις».

Παράλληλα ο κ. Χουζούρης ανακοίνωσε ότι η
Αξονικός Τομογράφος έρχεται στο Νοσοκομείο Αμαλιάδας στις 26 Αυγούστου, ενώ ανακοίνωσε ότι μέχρι στιγμή ο Σύλλογος Φίλων του Νοσοκομείου Αμαλιάδας αριθμεί πάνω από 140 μέλη.

Δημόσια και δωρεάν υγεία ζήτησε ο επικεφαλής της «Λαϊκής Συσπείρωσης» του δήμου Ήλιδας κ. Άγγελος Κολόσακας επισημαίνοντας χαρακτηριστικά: «Όποιος δεν έχει να δώσει τα 10 ευρώ επειδή ζει με το Κοινωνικό Επίδομα Αλληλεγγύης είναι δηλαδή εχθρός του Νοσοκομείου Αμαλιάδας, ή εγώ που δεν τα δίνω από άποψη είμαι εχθρός; Κάθε μέρα δίνουμε πάνω από 10 ευρώ σε έμμεσους και άμεσους φόρους. Που πάνε αυτά τα χρήματα; Αυτά τα μαζεύει το Κράτος, τα κάνει 4 δις. για να παίρνει τα συγχαρητήρια του Αμερικανού προέδρου για τις Νατοϊκές ανάγκες ή τα κάνει προνόμια στο μεγάλο κεφάλαιο για επενδύσεις».

Επίσκεψη στο Υπουργείο με τη συμμετοχή όλων των βουλευτών του νομού και των αιρετών, όπως έγινε για τα σχολεία του δήμου Ανδραβίδας – Κυλλήνης, πρότεινε ο κ. Δημήτρης Κράλλης τονίζοντας χαρακτηριστικά: «Δεν είμαι αντίθετος στην αυτονομία του Νοσοκομείου. Το ερώτημά μου είναι, μέσα σε αυτή την αυτονομία ποια πολιτική θα βάλουμε; Δεν είμαι αντίθετος στα κινήματα φίλων και χορηγών. Δεν μπορεί όμως το Εθνικό Σύστημα Υγείας να ζήσει αν δεν υπάρχει κυβερνητική βούληση».

Τέλος, ο βουλευτής κ. Ανδρέας Νικολακόπουλος είπε: « Προσπάθησα και ενημέρωσα τον υφυπουργό για όλα τα προβλήματα που υπάρχουν στο Νοσοκομείο της Αμαλιάδας και στην Ηλεία γενικότερα, έκανα μια σύντομη επικοινωνία με τον Υπουργό. Αναμένω μια βραχυπρόθεσμη λύση για το πρόβλημα που έχει προκύψει με τη μετακίνηση των δύο παθολόγων, έχουν ενημερωθεί και από εκεί και πέρα θα περιμένω και εγώ ένα ολοκληρωμένο σχέδιο για τον Υγειονομικό Χάρτη της Ηλείας όπου θα περιλαμβάνει και το Νοσοκομείο της Αμαλιάδας».

Στη χθεσινή σύσκεψη συμμετείχαν μεταξύ άλλων ο πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Ηλείας κ. Δημήτρης Θεοδωρόπουλος, η πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Αμαλιάδας κα Νατάσσα Παναγιωτάρα, ο πρόεδρος κ. Νίκος Σιαψάλης και μέλη του Εμπορικού Συλλόγου Αμαλιάδας, ο Περιφερειακός Σύμβουλος κ. Μανώλης Αγιομυργιαννάκης και πολλοί ακόμα.

 

Ακολουθήστε το Ilia.News στο  και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ηλεία...τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ilia.News
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Δημοφιλέστερα