ΖΑΧΑΡΩΣ-ΦΙΓΑΛΕΙΑΣ

Παράταση απαγόρευσης κυνηγιού στην Λίμνη του Καϊάφα


Για πέντε ακόμα χρόνια παρατάθηκε η απαγόρευση θήρας στην Λίμνη του Καϊάφα, σύμφωνα με την απόφαση που εξέδωσε χθες ο δασάρχης Ολυμπίας, Βασίλης Γιακουμής.

Με βάση το έγγραφο που δημοσιεύθηκε στη «Διαύγεια» απαγορεύεται για τα επόμενα πέντε χρόνια το κυνήγι όλων των θηραμάτων με κάθε μέσο τόσο εντός της Λίμνης Καϊάφα όσο και στο Νησί της Αγίας Αικατερίνης όπου βρίσκονται οι ξενοδοχειακές εγκαταστάσεις σε έκταση εμβαδού δύο χιλιάδων περίπου στρεμμάτων περιοχής του Δήμου Ζαχάρως, οριοθετούμενη με περιμετρικό δρόμο της λίμνης και Εθνικό δρόμο από την «Μπούκα» μέχρι τις αποβάθρες Κουσκουλή.

Ακόμα, σύμφωνα με την ίδια απόφαση δεν θα επιτρέπεται η είσοδος πλωτών μέσων, βαρκών κλπ. με σκοπό την άσκηση θήρας ή τη σύλληψη χτυπημένων θηραμάτων εντός της Λίμνης. Επιπλέον απαγορεύεται  το κυνήγι περιμετρικά της Λίμνης και στον χώρο των Τουριστικών Ακινήτων κατά την διάρκεια της λειτουργίας των Ιαματικών Λουτρών, τα οποία συνήθως κλείνουν στις 31 Οκτωβρίου, ωστόσο πέρυσι έμειναν ανοικτά, λόγω της αυξημένης επισκεψιμότητας.