ΗΛΕΙΑ ΑΓΡΟΤΙΚΑ

Παράταση ΟΣΔΕ μέχρι 15 Ιουνίου όπως στην Ιταλία και στην Ελλάδα !


Θ.ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΣ

Παράταση ΟΣΔΕ μέχρι 15 Ιουνίου όπως στην Ιταλία και στην Ελλάδα !

Λόγω της πανδημίας η γείτονα χώρα  πήρε ήδη παράταση στις αιτήσεις για ενίσχυση μέσω ΚΑΠ

Την παρέμβαση του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης ώστε να δοθεί παράταση στις αιτήσεις του ΟΣΔΕ  τουλάχιστον μέχρι 15 Ιουνίου όπως συνέβη στην Ιταλία με χθεσινή απόφαση της Ευρωπαικής Επιτροπής ζήτησε ο αντιπεριφερειάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης Θοδωρής Βασιλόπουλος. Ο κ Βασιλόπουλος επανήλθε με δήλωσή του τονίζοντας ότι άμεσα θα πρέπει να ανακοινωθεί παράταση και για την χώρα μας: « Τι περιμένουν, όπως στην Ιταλία θα πρέπει και στην χώρα μας να ληφθούν απαραίτητα μέτρα για να μην χαθούν ενισχύσεις των αγροτών μας.

Το υπουργείο να ζητήσει παράταση τουλάχιστον μέχρι 15 Ιουνίου και βλέπουμε…»  Σύμφωνα με ανακοίνωση της Κομισιόν με το μέτρο αυτό η Κομισιόν ευελπιστεί να ανακουφίσει εν μέρει την αγωνία των Ιταλών  αγροτών, που έχουν δει όλες τις δουλειές τους – γραφειοκρατικές και μη – να μένουν πίσω, λόγω της ραγδαίας εξάπλωσης των κρουσμάτων COVID-19 στη χώρα τους.

Η είδηση προήλθε από την απάντηση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στις 13 Μαρτίου, σε αίτημα που υπέβαλε το Υπουργείο Γεωργίας, Τροφίμων και Δασικής Πολιτικής της Ιταλίας στα τέλη του Φεβρουαρίου.

Εκτός από την επέκταση της υποβολής των αιτήσεων ενίσχυσης – τις δηλώσεις ΟΣΔΕ, όπως τις ονομάζουμε στην Ελλάδα – η Κομισιόν ανταποκρίθηκε και σε μια σειρά από άλλα αιτήματα της ιταλικής κυβέρνησης, που αφορούν τις εκκρεμείς πληρωμές των ενισχύσεων του 2019, καθώς και τη χρηματοδότηση των αγροτικών προγραμμάτων.