ΗΛΕΙΑ

Παράταση Συμβάσεων ζητούν οι νέο Πτυχιούχοι των Ανωτάτων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων


«Την Παρασκευή 10 Ιανουαρίου οι εργαζόμενοι (και από την Ηλεία) του ειδικού προγράμματος του ΟΑΕΔ για 5500 νέους  πτυχιούχους συμμετείχαν δυναμικά στην πανελλαδική απεργία που είχε κηρυχθεί από την ΑΔΕΔΥ, στην Αθήνα..

Πραγματοποιώντας πορεία και συγκέντρωση διαμαρτυρίας, οι εργαζόμενοι από περίπου 200 φορείς τόσο έξω από το Υπουργείο Εργασίας , όσο και έξω από το Μέγαρο Μαξίμου, δεν κατάφεραν να έρθουν σε επαφή με κάποιον αρμόδιο, για ακόμα μια φορά.

 

Στην Ηλεία:

Στο Νομό Ηλείας εργάζονται περίπου 25 νέοι πτυχιούχοι επιστήμονες, που επέλεξαν να μείνουν στον τόπο τους να εργαστούν (οικονομολόγοι, τεχνικοί πληροφορικής, φυσιοθεραπευτές, νοσηλευτές, αρχαιολόγοι κτλ) σε υπηρεσίες όπως σε υπηρεσίες όπως ο ΕΦΚΑ, Κέντρα Πρόνοιας, ΕΚΑΒ, Νοσοκομεία, ΚΕΦΙΑΠ, Εφορίες Αρχαιοτήτων, Υπουργείο Οικονομικών – ΕΓΔΙΧ κτλ) και κόντρα στη μεγάλη ροή φυγής των νέων πτυχιούχων – επιστημόνων από την περιοχή, λόγω των ελάχιστων επαγγελματικών ευκαιριών αποκατάστασης, ιδιαίτερα για τους νέους πτυχιούχους και επιστήμονες στην Ηλεία.

Με τη λήξη των συμβάσεων, κανένας από  τους στόχους του προγράμματος δεν θα έχει επιτευχθεί, αφενός γιατί πολλοί θα φύγουν τόσο εκτός Ηλείας, όσο και εκτός Ελλάδος για χώρες του εξωτερικού και αφετέρου, διότι η ελάχιστη εργασιακή εμπειρία στον ιδιωτικό τομέα ορίζεται στα δυο χρόνια. Η μη ανανέωση του προγράμματος θα έχει αρνητικό αντίκτυπο, όχι μόνο στους εργαζομένους, αλλά και στις ίδιες τις υπηρεσίες και τους συμπολίτες μας, γεγονός που επαληθεύεται από πλήθος επιστολών που έχουν συντάξει και αποστείλει οι Προϊστάμενοι και Διοικητές όλων των φορέων μας στο Υπουργείο Εργασίας ζητώντας την 12μηνη ανανέωσή μας.

«Ζητάμε, πρωτίστως από τους Βουλευτές του Ν. Ηλείας, να στηρίξουν τον αγώνα των νέων Ηλείων πτυχιούχων που επιθυμούν να παραμείνουν στον τόπο τους και να συνεχίζουν να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους, όντας καταρτισμένοι πλέον και εξυπηρετώντας καθημερινά μεγάλο όγκο συμπολιτών μας.

Επιπλέον, ζητάμε επιτέλους από τον ίδιο τον Υπουργό κ. Βρούτση και τον πρωθυπουργό κ. Μητσοτάκη να μας δεχτεί και να συνομιλήσουμε, ώστε να βρεθεί μέσα από ουσιαστικό διάλογο, μια κοινή και αμοιβαία λύση προς όφελος εργαζομένων και πολιτών».

 

Ο ΑΓΩΝΑΣ ΜΑΣ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ!

Οι Εργαζόμενοι του Ειδικού Προγράμματος 5.500 νέων Πτυχιούχων Νομού Ηλείας»