ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΗΚΑΝ ΤΗΝ ΔΕΥΤΕΡΑ 24 ΜΑΡΤΙΟΥ 2025
Επετειακές Εκδηλώσεις από εκπαιδευτικούς και μαθητές στα σχολεία Α/βάθμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης
11.00 π.μ. Κατάθεση Στεφάνων στο μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη από τα σχολεία Α/βάθμιας και Β/βάθμιας Εκπαίδευσης, με επικεφαλής δασκάλους και
καθηγητές.
– Απαγγελία ποιημάτων και επετειακών κειμένων από τους μαθητές του 2 ου Δημοτικού Σχολείου Αμαλιάδας και του 1 ου Γενικού Λυκείου Αμαλιάδας.
– Το 2 ο Δημοτικό Σχολείο Αμαλιάδας κατέθεσε στεφάνι, εκπροσωπώντας την Διεύθυνση πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης και το 1 ο Γενικό Λύκειο Αμαλιάδας, εκπροσωπώντας τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.
– Επίσης, στεφάνια κατέθεσαν: Αντιδήμαρχος Παιδείας, Προσχολικής Αγωγής και Δια βίου Μάθησης Δήμου Ήλιδας, εκπρόσωπος της Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας Δήμου Ήλιδας.
*Στην κατάθεση στεφάνων θα παραστούν οι σημαιοφόροι και οι σημαίες όλων των σχολείων της Αμαλιάδας, μαζί με τους παραστάτες αυτών.
ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 25 ΜΑΡΤΙΟΥ 2025 ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΗΚΑΝ
10.30 π.μ. Δοξολογία στον Ιερό Ναό Αγίου Αθανασίου (Στην δοξολογία και στην κατάθεση στεφάνων παραστάθηκαν οι σημαίες των σχολείων μαζί με τους παραστάτες).
10.45 π.μ. Επιμνημόσυνη δέηση στο μνημείο Ηρώων (Αγνώστου Στρατιώτη) Αμαλιάδας
Τον πανηγυρικό της ημέρας θα εκφωνήθηκε από την δικηγόρο του Δικηγορικού Συλλόγου Αμαλιάδας κα Μαρία Αγραπίδη.
11.00 π.μ. Κατατέθηκαν στεφάνια βάσει της απόφασης «Καθορισμός σειράς προβαδίσματος των, κατά τις επίσημες εορτές και τελετές, προσκαλουμένων από τις δημόσιες αρχές, οργανισμούς και ιδρύματα» του ΥΠ.ΕΣ.
1. Δήμαρχος Ήλιδας
2. Βουλευτές του Ελληνικού Κοινοβουλίου
3. Εκπρόσωπος Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας
4. Εκπρόσωπος 117 ΠΜ Ανδραβίδας – Ανώτατη Φρουρά
5. Εκπρόσωπος του ΚΕΑΤ Ανδραβίδας
6. Εκπρόσωπος της ΣΕΤΤΗΛ Πύργου
7. Εκπρόσωπος Αστ. Τμήματος, Τροχαίας Αμαλιάδας & Ασφάλειας Ήλιδας
8. Εκπρόσωπος Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Αμαλιάδας
9. Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός – Σαμαρείτες
10. Πρόεδρος Δημοτικού Συμβουλίου Ήλιδας
11. Πρόεδρος της Κοινότητας Αμαλιάδας
12. Εκπρόσωπος Δικηγορικού Συλλόγου Αμαλιάδας
13. Εκπρόσωπος Ιατρικού Συλλόγου Αμαλιάδας
14. Εκπρόσωπος Διοίκησης Νοσοκομείου Αμαλιάδας
15. Εκπρόσωπος Εργατικού Κέντρου Αμαλιάδας
16. Εκπρόσωπος Εμπορικού Συλλόγου Ήλιδας
17. Εκπρόσωπος Επιμελητηρίου Ηλείας
18. Εκπρόσωπος Μηχανικών ΤΕΕ Δυτικής Ελλάδας – Παράρτημα Ηλείας
19. Σύλλογος Εργαζομένων Δήμων Πρωτοδικείου Αμαλιάδας
Η ΠΑΡΕΛΑΣΗ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΗΚΕ ΣΤΙΣ
11.30 π.μ. στις οδούς Καλαβρύτων και Φιλικής Εταιρείας (αφετηρία στο 1ο Γυμνάσιο στην οδό Φραγκαβίλλας και τερματισμός στην οδό Κολοκοτρώνη) από τους μαθητές και τις μαθήτριες παιδικών σταθμών, νηπιαγωγείων, Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης, το Χορευτικό Τμήμα Δήμου Ήλιδας, τον Πολιτιστικό, Λαογραφικό & Μορφωτικό Σύλλογο Ήλιδας «Η Έλισσα», το Σύλλογο Φίλων Παραδοσιακού Τραγουδιού «Ο Μωριάς», το Λαογραφικό – Πολιτιστικό Σύλλογο «Οι Ρίζες», το Πελοποννησιακό Κέντρο Λαογραφικών Μελετών «Πέλοπας», Εκπολιτιστικός και Φυσιολατρικός Σύλλογος Αγίου Ιωάννη Αμαλιάδας «Η Αστρινιά» και τον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό (Περιφερειακό τμήμα Αμαλιάδας, Σώμα Εθελοντών Σαμαρειτών και Διασωστών).
ΚΑΙ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΗΚΑΝ
12.15 μ.μ. Παραδοσιακοί χοροί στην πλατεία Αγ. Αθανασίου από τα Τμήματα Παραδοσιακών χορών: του Δήμου Ήλιδας, του Πολιτιστικού, Λαογραφικού &
Μορφωτικού Συλλόγου Ήλιδας «Η Έλισσα», του Συλλόγου Φίλων Παραδοσιακού Τραγουδιού «Ο Μωριάς», του Λαογραφικού – Πολιτιστικού Συλλόγου «Οι Ρίζες», του Πελοποννησιακού Κέντρου Λαογραφικών Μελετών «Πέλοπας» και Φυσιολατρικού Συλλόγου Αγίου Ιωάννη Αμαλιάδας «Η Αστρινιά».
*Χρέη εκφωνήτριας των εκδηλώσεων και της παρέλασης αναλαμβάνει η κα Σκουτέρη Ιωάννα, ενώ καθήκοντα τελετάρχη εκτελεί ο κ. Καλλιμάνης Γεώργιος.




