Δευτέρα, 18 Απριλίου, 2022
14.2 C
Pýrgos

Παρέμβαση των Εμπορικών Συλλόγων Ανδραβίδας – Κυλλήνης για υπέρογκες αυξήσεις του ρεύματος

spot_img

Ανοιχτή επιστολή προς τους βουλευτές του νομού, καθώς επίσης και στον δήμαρχο κα το δημοτικό Συμβούλιο, με θέμα τις υπέρογκες αυξήσεις του ρεύματος, έστειλαν οι Εμπορικοί Σύλλογοι του Δήμου Ανδραβίδας – Κυλλήνης.

Η επιστολή, που υπογράφουν οι πρόεδροι των Εμπορικών Συλλόγων: Ανδραβίδας κ. Γιάννης Γυφτοχρήστος, Λεχαινών κ. Παναγιώτης Καρκαβίτσας, Βάρδας κ. Ανδρέας Τσίρος και Κυλλήνης κ. Αργύρης Μουρούτης αναφέρει χαρακτηριστικά:

«Αξιότιμε κύριε Δήμαρχε,

Οι Διοικήσεις των Εμπορικών Συλλόγων του δήμου Ανδραβίδας – Κυλλήνης, πιστές στις αρχές και αξίες τους, και στα πλαίσια της προσπάθειας να περιφρουρήσουν τα συμφέροντα των αδύναμων οικονομικών συμπολιτών, των ανήμπορων και γενικότερα των ευπαθών κοινωνικών ομάδων της τοπικής μας κοινωνίας, αναλαμβάνουν την πρωτοβουλία να σας προτρέψουν, μαζί με το δημοτικό συμβούλιο να ηγηθείτε μιας παράστασης διαμαρτυρίας προς τα γραφεία της ΔΕΔΗΕ Λεχαινών, με στόχο, την κατάθεση του αιτήματος και της απαίτησης, να μην πραγματοποιηθούν από την πλευρά τους, διακοπές ρεύματος σε λαϊκές οικογένειες.

Αίτημά μας είναι να μην κοπεί το ρεύμα σε κανένα σπίτι λαϊκής οικογένειας καθώς και ευάλωτου νοικοκυριού, εν μέσω πανδημίας και κυρίως εν μέσω, ταυτόχρονα, της πρωτοφανούς αύξησης τιμών στους λογαριασμούς ρεύματος, μέσω των οποίων καταγράφονται σε 7 μήνες 1,7 δις ευρώ υπερκέρδη των παρόχων, με ταυτόχρονη αύξηση τιμών σε όλα τα βασικά είδη διαβίωσης και πρώτης ανάγκης, που το τελευταίο διάστημα μαστίζει το σύνολο της κοινωνίας.

Η σημερινή αβάσταχτη κατάσταση, έχει φέρει αρκετό κόσμο στο σημείο να μην μπορεί να ανταποκριθεί ούτε στα στοιχειώδη.

Επειδή κανείς δεν πρέπει να ξεχνά ότι το ηλεκτρικό ρεύμα είναι είδος και κυρίως αγαθό πρώτης ανάγκης και καθόλου πολυτέλειας, η παροχή ηλεκτρικού ρεύματος είναι υποχρέωση της πολιτείας και είναι αδιανόητο και άκρως απάνθρωπο να συναρτάται και να συσχετίζεται με την φοροδοτική ή την οικονομική δυνατότητα ή αδυναμία των συμπολιτών μας.

Σας καλούμε λοιπόν μαζί με το δημοτικό συμβούλιο να συνεργήσετε στα πλαίσια αυτής της αντίληψης και με δεδομένο ότι ήδη βρισκόμαστε σε εορταστική Πασχαλινή περίοδο, περίοδο αγάπης και αλληλεγγύης, να απαιτήσουμε όλοι μαζί από την αρμόδια υπηρεσία να σεβαστεί την εξαιρετικά δυσχερής κατάσταση που επικρατεί στην κοινωνία μας και να επιδείξει στοιχειωδώς την εταιρική ευθύνη που της αναλογεί».

Ακολουθήστε το Ilia.News στο  και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ηλεία...τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ilia.News
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Δημοφιλέστερα