ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ ΗΛΕΙΑ ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΠΥΡΓΟΥ

Παραίτηση με «αιχμές» του Βασίλη Παναγόπουλου από το Δ.Σ. «ΔΕΠ ΑΕ ΟΤΑ» δήμου Πύργου

Παραίτηση υπέβαλε ο ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος Πύργου, από από μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της δημοτικής ανώνυμης εταιρείας ΔΕΠ ΑΕ ΟΤΑ.

Αναλυτικότερα στην παραίτηση που υπέβαλε προς τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Πύργου Δημ. Μεσσαλά, ο κ. Παναγόπουλος αναφέρει τα εξής:

«Συνεπής προς τις απόψεις που διατύπωσα ενώπιον του Δημοτικού Συμβουλίου κατά την συζήτηση του θέματος ορισμού αντικαταστάτη του εκλιπόντος Προέδρου του Διοικητικού Συμβουλίου της ΑΕ ΟΤΑ με την επωνυμία ΔΕΠ ΑΕ ΟΤΑ και δεδομένης της αντίθεσής μου στην επιλογή προσώπου με κριτήρια αντίθετα με τα προβλεπόμενα στο νόμο αλλά και το συμφέρον του νομικού προσώπου και του Δήμου Πύργου γενικότερα, σας δηλώνω ότι παραιτούμαι από μέλος του ΔΣ.

Θα ήθελα με την ευκαιρία αυτή να εκφράσω την αντίθεσή μου στην συγκεκριμένη επιλογή χωρίς πρόθεση αντιπαράθεσης με το επιλεγέν πρόσωπο, το οποίο τιμώ ως συμπολίτη αλλά θεωρώ ότι δεν διαθέτει τα τυπικά ούτε τα ουσιαστικά προαπαιτούμενα για την θέση αυτή.

Η απόφαση της δημοτικής αρχής να επιλέξει με αδιαφανή κριτήρια και χωρίς αξιοκρατική αξιολόγηση τον Πρόεδρο μιας δημοτικής επιχείρησης, και μάλιστα μιας Ανώνυμης Εταιρείας με σημαντικό αντικείμενο, που απαιτεί γνώσεις και εμπειρία, αποτελεί μία ακόμη έκφραση πολιτικής που με βρίσκει αντίθετο.

Σφοδρά αντίθετο με βρίσκει και η αγωνιώδης προσπάθεια της Δημοτικής Αρχής να εξασφαλισθεί την συμφωνία του ΔΣ της επιχείρησης στην απονομή αμοιβής στο πρόσωπο αυτό, ενώ εκλεκτοί και άξιοι συμπολίτες μας και κατείχαν την θέση παλαιότερα, προσέφεραν αφιλοκερδώς σημαντικές υπηρεσίες.

Αρνούμενος να συμπράξω στις τακτικές αυτές που αποτελούν προσβολή προς τους δημότες, σας δηλώνω ότι παραιτούμαι από μέλος του Δ.Σ. της ΔΕΠ ΑΕ ΟΤΑ».