ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ ΠΥΡΓΟΥ

Παραδόθηκε στο δήμο η αίθουσα πολλαπλών χρήσεων στο Μουσείο Πύργου (φώτο+βίντεο)

Παράδοση αίθουσας πολλαπλών χρήσεων στο ισόγειο  του Αρχαιολογικού Μουσείου Πύργου, έγινε σήμερα προς το δήμο από την προϊσταμένη της Αρχαιολογικής Υπηρεσίας  κ. Ερωφίλη-Ίριδα Κόλλια.

Η παράδοση έγινε παρουσία του δημάρχου Πύργου κ. Γαβρ. Λιατσή, καθώς και στελεχών των τεχνικών υπηρεσιών και τη διεύθυνσης προγραμματισμού του δήμου, ενώ όπως αναφέρθηκε αποτελούσε ένα είδος αντιπαροχής του ΥΠ.ΠΟ. για την πολύχρονη χρήση της Δημοτικής Αγοράς.

«Παραλαμβάνουμε μία αίθουσα που δεν είναι συνεδριακό κέντρο. Αρχίζει η αξιοποίηση εκ μέρους του δήμου που όπως είναι τώρα και δεν μπορεί να αξιοποιηθεί για τίποτα πιο πολύ, από το να είναι ένας εκθεσιακός χώρος ανάλογος της υπόστασης του μουσείου. Το πολιτιστικό κέντρο του δήμου που εγκρίθηκε και εντός των ημερών θα πάρει ΦΕΚ , θα εκμεταλλευτεί με τον καλύτερο τρόπο με καλλιτέχνες υψηλού επιπέδου, ώστε αυτό που βλέπει ο πολίτης να είναι ανάλογο και με αυτό που βλέπει στο μουσείο» ανέφερε ο δήμαρχος Πύργου.

Εξάλλου η επικεφαλής της Ζ’ Εφορείας Αρχαιοτήτων τόνισε ότι η παραχώρηση της αίθουσας πολλαπλών χρήσεων, αποτελούσε υποχρέωση του υπουργείου προς το δήμο.

«Προσβλέπω και είμαι σίγουρη για την πολύ καλή συνεργασία με το δήμο, πιστεύω ότι η αίθουσα μπορεί να λειτουργήσει παράλληλα με το κυρίως μουσείο ως ένας χώρος πολιτισμού» τόνισε η κ. Κόλλια.