ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ ΗΛΕΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΥΡΓΟΥ

Παραιτήθηκε ο Δημοτικός Σύμβουλος Πύργου Διονύσιος Μπέλτσος


Την παραίτησή του υπέβαλε στον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Πύργου ο Δημοτικός Σύμβουλος της παράταξης «Πύργος – Έργο Πολιτών» του Αντώνη Καράμπελα κ. Διονύσιος Μπέλτσος.

Στο κείμενο της παραίτησής του ο κ. Μπέλτσος αναφέρει χαρακτηριστικά:

«Κύριε Πρόεδρε του Δημοτικού Συμβουλίου

Πάντα στην ζωή μου, ενεργούσα και ενεργώ με γνώμονα το κοινό καλό, κοιτώντας πάντα τους συμπολίτες μου στα μάτια και με αξιοπρέπεια και σεβόμενος τις ηθικές και τις αξίες με τις οποίες με μεγάλωσε η οικογένειά μου.

Για όσο χρονικό διάστημα κατείχα θέση ευθύνης και εκπροσωπούσα τον Δήμο, κύριο μέλημά μου ήταν να μάχομαι με ότι δυνάμεις είχα και να υπερασπίζομαι τα συμφέροντα των συμπολιτών μου και του τόπου μου. Έχοντας ως γνώμονα το καλύτερο για τον τόπο μου και για τους συμπολίτες μου δεν μπορώ να αποδεχτώ όσα συμβαίνουν τα τελευταία χρόνια στον Δήμο μας και στον Νομό Ηλείας.

Και στην προκειμένη περίπτωση δεν μιλάμε (όπως αρμόζει και επιβάλλεται) για μεγάλα αναπτυξιακά έργα, αλλά για τα απολύτως αυτονόητα που οφείλει το κράτος να παρέχει στους πολίτες οποιουδήποτε Νομού της Ελλάδας (Μια ολοκληρωμένη Υγειονομική Περίθαλψη-Ένα ασφαλές Οδικό Δίκτυο για τις μετακινήσεις των πολιτών-Ένα Ίδρυμα Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης).

Αγαπώ πολύ τον τόπο μου, για να αποδεχτώ την περαιτέρω υποβάθμισή του. Αγαπώ πολύ τον τόπο μου για να τον βλέπω να είναι ουραγός σε όλους τους τομείς. Αγαπώ πολύ τον τόπο μου για να βλέπω την αγανάκτηση των πολιτών για την έλλειψη των απολύτων αναγκαίων. Αγαπώ πολύ τον τόπο μου, για να βλέπω νέους ανθρώπους να έχουν συνηθίσει στην μιζέρια και να μην έχουν μεγαλεπήβολα όνειρα για την περιοχή τους.

Για το χρονικό διάστημα που ασχολούμαι με τα κοινά και από οποιαδήποτε θέση και αν κατείχα , έχω μάθει να διεκδικώ και να μην αποδέχομαι τίποτα λιγότερο από αυτό που μας αξίζει. Και επειδή γνωρίζω πόσο ευλογημένος είναι ο τόπος που ζούμε, δεν συμβιβάζομαι με το τίποτα ή με τα λίγα.

Με βάση τα παραπάνω, σας δηλώνω ότι δεν μπορώ να συμμετέχω σε οποιοδήποτε συλλογικό όργανο διαχείρισης εξουσίας, το οποίο δεν εισακούγεται πουθενά, και ως εκ τούτου σας υποβάλλω την παραίτηση μου από την θέση του δημοτικού συμβούλου του Δήμου Πύργου , μη μπορώντας να αποδεχτώ τα όσα τραγικά συμβαίνουν στον Δήμο μας και στον Νομό μας.

Ας μη κατέχω θέση ευθύνης, είμαι πολύ περήφανος για να αποδεχτώ όλο αυτό που γίνεται είς βάρος των πολιτών του Νομού μας.

Κατά την ταπεινή μου άποψη υπήρχε άπλετος χρόνος ώστε με σωστή πολιτική και μεθοδευμένες κινήσεις και κυρίως με πυγμή, ενότητα και σχέδιο όχι μόνο να κρατήσουμε τα Τμήματα Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης , αλλά να τα ενισχύσουμε, να τα θωρακίσουμε και να δημιουργήσουμε τις κατάλληλες υποδομές για να αποκτήσουμε και άλλα.

Δυστυχώς το μόνο μέλημα ορισμένων αιρετών είναι μόνο το φαίνεσθαι , κάνοντας μόνο φθηνή επικοινωνιακή πολιτική. Εγώ λοιπόν δεν συμφωνώ ούτε με το συγκεκριμένο είδος πολιτικής , ούτε με τα κροκοδείλια δάκρυα ορισμένων που αποτελούν μέρος των προβλημάτων του τόπου μας. Δεν μπορώ και δεν δέχομαι να συμμετέχω σε εκδηλώσεις που θυμίζουν μνημόσυνα και να αποτελώ μέρος επικοινωνιακών πολιτικών που έχουν ως σκοπό επικοινωνιακά παιχνίδια, την αποποίηση ευθυνών και την παραπλάνηση των πολιτών.

Αντιλαμβάνομαι διαφορετικά την συμμετοχή στα κοινά και την προσφορά προς το κοινωνικό σύνολο.

Ευχαριστώ μέσα από τα βάθη της καρδιάς μου, όλους τους πολίτες του Δήμου που με τίμησαν με την ψήφο τους και υπόσχομαι ότι δεν θα σταματήσω ποτέ να μάχομαι και να προσπαθώ για αυτό που μας αξίζει!!

Είμαι δε σίγουρος και αισιόδοξος για το μέλλον του τόπους μας. Αρκεί να ασχοληθούν νέοι και ικανοί άνθρωποι που το κύριο μέλημά τους είναι να ανέβουν ψηλά, για να κοιτάξουν τον κόσμο και όχι για να τους δει ο κόσμος!

 

Μπέλτσος Διονύσιος του Ιωάννη».

 

Σημειώνεται ότι χθες, ο επικεφαλής της παράταξης «Πύργος – Έργο Πολιτών» κ. Αντώνης Καράμπελας έθεσε την παραίτησή του καθώς και τις παραιτήσεις των δημοτικών συμβούλων της παράταξής του στη διάθεση του δημάρχου Πύργου.