9.2 C
Pýrgos
Σάββατο, 29 Ιανουαρίου, 2022

Παραιτήθηκε το απερχόμενο Δ.Σ. του Διαβαθμιδικού Συνδέσμου Ύδρευσης Ν. Ηλείας

spot_img

Το νέο Διοικητικό Συμβούλιο δεν έχει αναλάβει ακόμα και εδώ και τρεις μήνες, ο Σύνδεσμος λειτουργεί… από το απερχόμενο Διοικητικό Συμβούλιο.

«Σήμερα Δευτέρα 25/11/2019 είχε οριστεί, με τη σύμφωνη γνώμη όλων των συμμετεχόντων έπειτα από πρόσκληση του πρώτου σε σταυρούς στην έδρα του Συνδέσμου (Δήμος Πύργου), η συγκρότηση του νέου Διοικητικού Συμβουλίου του Διαβαθμιδικού Συνδέσμου Ύδρευσης Ν. Ηλείας, ωστόσο στη συνεδρίαση εμφανίστηκε μόνο ο Προεδρεύων.

Το απερχόμενο Δ.Σ. έχει χάσει την πολιτική νομιμοποίηση καθώς την 31η Αυγούστου έληξε η θητεία του.

Παρ’ όλα αυτά, επειδή θεωρήσαμε σωστό το σπουδαίο έργο της υδροδότησης δύο Δήμων, που διαχειρίζεται ο Διαβαθμιδικός Σύνδεσμος, να έχει συνέχεια και συνέπεια, εμείς ήμασταν εδώ τρεις (3) μήνες τώρα, για να διαχειριστούμε όχι μόνο τη λειτουργία του Διυλιστηρίου αλλά και τις διάφορες βλάβες του δικτύου που συχνά προέκυπταν.

Μέχρι τώρα έχουμε λάβει τρεις (3) παρατάσεις νομιμοποίησης από την Εθνική Τράπεζα προκειμένου να μην υπάρξει πρόβλημα στις πληρωμές του προσωπικού, του Διυλιστηρίου και των λοιπών εργολάβων/ συνεργατών. Πλέον δεν υπάρχουν άλλα περιθώρια.

Θεωρούμε τη σημερινή ενέργεια, κοροϊδία τόσο προς εμάς τα μέλη του απερχόμενου Δ.Σ όσο και προς τους πολίτες που εξυπηρετούνται από το δίκτυο Ερυμάνθου καθώς οι Δήμοι Πύργου, Αρχαίας Ολυμπίας και η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας δεν δείχνουν την απαραίτητη σοβαρότητα και ευθύνη για ένα τόσο σημαντικό έργο.

Για το λόγο αυτό και μην έχοντας άλλα περιθώρια νομικά, τυπικά ή ουσιαστικά, σύσσωμο το απερχόμενο Δ.Σ. παραιτείται.

Ο Προεδρεύων κ. Κοτσώνης μας ενημέρωσε ότι απευθύνει νέα πρόσκληση για τη σύσταση του νέου Δ.Σ. για αύριο Τρίτη 26/11/2019. Ελπίδα όλων μας είναι να υπάρξει θετικό αποτέλεσμα και να μην διακοπεί η λειτουργία του διυλιστηρίου και του δικτύου.

 

Μετά τιμής,

Βεργοπούλου Παρασκευή

Ανδριόλας Γεώργιος,

Καράμπελας Αντώνιος».

 

Προσωπική δήλωση της κας Παρασκευής Βεργοπούλου

«Ενημερώθηκα ηλεκτρονικά από τον Σύνδεσμο ότι σήμερα στις 12 το μεσημέρι θα αναλάμβανε καθήκοντα το νέο διοικητικό συμβούλιο. Για τον λόγο αυτό, θεώρησα υποχρέωσή μου να παραστώ και να ενημερώσω το νέο ΔΣ σχετικά με την οικονομική κατάσταση και τα τιμολογημένα χρέη επί της προεδρίας μου, καθώς και για τις εκθέσεις των ορκωτών λογιστών που μας έλεγξαν για τα πεπραγμένα μας. Άλλωστε, για όσο διάστημα ήμουν πρόεδρος, κατέβαλα μεγάλη προσπάθεια και όφειλα να τη γνωστοποιήσω στα νέα μέλη. Προς μεγάλη μου απογοήτευση διαπίστωσα ότι πλην του κ. Κοτσώνη δεν παρέστη κανένας άλλος. Μάλιστα, ορισμένοι φρόντισαν να μην υπάρξει πλειοψηφία και γνώριζαν εκ των προτέρων ότι η συνεδρίαση δεν θα πραγματοποιηθεί. Με θλίβει το γεγονός ότι κανένας δεν σκέφτηκε πως δεν είναι εύκολο να αφήνουμε τις εργασίες μας για να παίζουν κάποιοι πολιτικά παιχνίδια, μόνο και μόνο για να εξασφαλίσουν τον μισθό της θέσης του προέδρου. Άλλωστε τα μόνα τηλεφωνήματα που δέχτηκα όλο αυτό το διάστημα δεν αφορούσαν τίποτε άλλο παρά μόνο αν έχει δικαίωμα για αποζημίωση ο πρόεδρος, την ίδια ώρα που εμείς επιδιορθώναμε βλάβες».

 

Παρακευή Βεργοπούλου»

Ακολουθήστε το Ilia.News στο  και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ηλεία...τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ilia.News
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Δημοφιλέστερα