Κυριακή, 22 Μαΐου, 2022
20.2 C
Pýrgos

Παρασκήνιo και συμμαχίες δεν μπορούσαν να «αγγίξουν» τον Αίαντα

spot_img

Με πολύ μεγάλη προσοχή διαβάσαμε όλοι την ανακοίνωση του Διαγόρα Βραχνεΐκων. Μια ανακοίνωση, η οποία αφήνει αιχμές για ύπαρξη παρασκηνίου, φωτογραφίζοντας αυτό σαν τον λόγο για τον οποίο υποβιβάστηκε η ομάδα του προαστίου της Πάτρας. Και μέσα στο παρασκήνιο, γίνεται αντιληπτό ότι υπάρχουν έμμεσες αναφορές σε διάφορα από εκείνα που συνηθίζονται στα τελευταία παιχνίδια όλων των κατηγοριών, σε όλες τις χώρες του κόσμου. Γιατί μόνο αν αντιμετωπίσουμε το θέμα πάνω στη ρεαλιστική παραδοχή ότι αυτά συμβαίνουν σε όλες τις χώρες του κόσμου, θα μπορέσουμε να κάνουμε σοβαρή κουβέντα πάνω στο ζήτημα.

Όλα αυτά θα πει κανείς τί μας νοιάζουν, σαν ηλειακό ποδόσφαιρο! Μας νοιάζουν υπό το πρίσμα ότι τις τελευταίες αγωνιστικές, φάνηκε να εμπλέκεται και μια ηλειακή ομάδα σε αυτά τα σενάρια υποβιβασμού. Ο Αίας Γαστούνης. Για την ακρίβεια, ακριβώς αυτά και κάποια συγκεκριμένα σενάρια ήταν τα οποία τον ενέπλεκαν, καθώς σε διαφορετική περίπτωση, θα ήταν αδύνατον να πέσει ο Αίας θύμα τέτοιων ενδεχομένων. Και όπως αποδείχθηκε, ο Αίας όχι απλά δεν υποβιβάστηκε, αλλά κατάφερε να παραμείνει και χωρίς να χρειαστεί να πάρει τίποτα στο τελευταίο παιχνίδι στη Λευκάδα απέναντι στον Τηλυκράτη. Παρέμεινε και με διαφορα που λέμε! Πολύ απλά, επειδή παρασκήνιο και συμμαχίες, ήταν αδύνατο να «πειράξουν» τον Αίαντα, ο οποίος είχε φροντίσει έγκαιρα να μην φτάσει σε αυτό το σημείο, δηλαδή να εξαρτάται από τα αποτελέσματα άλλων. Με το ποδόσφαιρό του, με την εικόνα που έβγαλε όλη τη σεζόν, όχι μόνο απέναντι στους μικρομεσαίους, αλλά και απέναντι στους μεγάλους, με τους εφτά βαθμούς που κέρδισε απέναντι σε ομάδες της πρώτης τετράδας, αλλά και με τη συνέπεια την οποία επέδειξε μέσα στον αγωνιστικό χώρο, κατάφερε να πετύχει την παραμονή του. Με τρόπο τέτοιο, ώστε να μην μπορεί κανείς να του προσάψει την παραμικρή μομφή. Δεν χρειάστηκε να καταφύγει σε παρασκηνιακές μεθόδους και δικαιώθηκε, καθώς κανενός είδους παρασκήνιο ή συμμαχία δεν μπόρεσε να τον βλάψει.

Βέβαια επειδή βρισκόμαστε στην Ελλάδα, είναι αναπόφευκτο να ακούγονται πολλά και διάφορα. Και πόσο μάλλον όταν βρισκόμαστε στο μικρό χωριό της Ηλείας. Οπότε και εδώ ο Αίας θα πρέπει να αποδείξει ότι το διπλό του στη Βάρδα και το «Γρηγόριος Καλάκος», ήταν αποτέλεσμα ενός «φιλικού» παιχνιδιού. Να «απολογηθεί» δηλαδή ο Αίας, επειδή κατάφερε να κερδίσει μια ομάδα η οποία μετρούσε τη μια ήττα μετά την άλλη στον δεύτερο γύρο, κατακτώντας όλους κι όλους έξι βαθμούς.  Τους… εξής τρεις δηλαδή, καθώς αντιλαμβάνεστε ότι ανάμεσα στους έξι υπήρχε και μια νίκη απέναντι σε μια διαλυμένη Αναγέννηση Άρτας. Μια νίκη για τον Αίαντα, η οποία στο κάτω-κάτω, όπως αποδείχθηκε, του ήταν και αχρείαστη.

Οπότε, με τη δέουσα προσοχή διαβάζουμε την ανακοίνωση του Διαγόρα, δεν μπορούμε κατηγορηματικά να αποκλείσουμε ότι η φετινή σεζόν δεν ήταν η εξαίρεση στον κανόνα, αλλά με μια επισήμανση. Οι καμπάνες ετούτες δεν μπορεί να βαρούν για τον Αίαντα…

Σ. Φραγκογιαννόπουλος

Ακολουθήστε το Ilia.News στο  και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ηλεία...τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ilia.News
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Δημοφιλέστερα