ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Παρασκήνιο: Θέλει την Ηλεία στην Ε.Ε. της ΕΠΟ ο Ζαγοράκης, αλλά αρνήθηκε η «συμμαχία»!


Αποχωρώντας από τη «συμμαχία» ΑΕΚ-ΠΑΟΚ ο Άρης Κουλούρης και η ΕΠΣ Ηλείας, πριν από τέσσερα χρόνια, φαίνεται ότι έκλεισαν την πόρτα εισόδου της Ηλείας στην Εκτελεστική Επιτροπή της ΕΠΟ. Η εξέλιξη αυτή, επιβεβαιώνει απόλυτα αποκλειστικό ρεπορτάζ του ilia.news εδώ και καιρό που απέκλεισε το ενδεχόμενο η Ηλεία να μπορέσει να εκπροσωπηθεί στην Ε.Ε. της ΕΠΟ. Εκτός πολύ συγκλονιστικού απροόπτου, το σενάριο αυτό θα επιβεβαιθωθεί και στην κάλπη, όπου ένας θα είναι ο υποψήφιος και μια η πλειοψηφούσα παράταξη. 

 

Αντίστροφα μετράμε πλέον για τις εκλογές της ΕΠΟ και οι «ζυμώσεις» στο παρασκήνιο έχουν φουντώσει. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, φέρεται να συμβουλεύει τον Θοδωρή Ζαγοράκη για τις κινήσεις του, ωστόσο αυτή τη στιγμή, η προσπάθειά του να εξασφαλίσει μια Ε.Ε. της εμπιστοσύνης του, «κοινής αποδοχής», φαίνεται ότι δεν προχωράει. Στο πλαίσιο αυτό, φαβορί για την ανάληψη της προεδρίας της ΕΠΟ σε περίπτωση που δεν κατέλθει ο Ζαγοράκης, είναι ο Πρόεδρος της ΕΠΣ Αθηνών Παναγιώτης Δημητρίου.

Στις συνεχόμενες επαφές τις οποίες είχε ο Θοδωρής Ζαγοράκης, φέρεται σύμφωνα με πληροφορίες του ilia.news, να έθεσε θέμα συμμετοχής στην Εκτελεστική Επιτροπή και κάποιων Ενώσεων οι οποίες δεν συμμετέχουν στη «συμμαχία» μεταξύ ΑΕΚ και ΠΑΟΚ. Και είναι οι Ενώσεις των Χανίων και της Ηλείας, δυο «κόκκινες» Ενώσεις όπως τις αποκαλεί η πιάτσα. Μάλιστα αυτό αποτελούσε και επιθυμία του Λευτέρη Αυγενάκη. Ωστόσο, στις επαφές και διαβουλεύσεις που έγιναν, φαίνεται ότι η «συμμαχία» απέρριψε στον Ζαγοράκη κάθε σκέψη για ανατροπή των δεδομένων και είσοδο άλλων Ενώσεων, πλην αυτών οι οποίες αποτελούν τον σκληρό πυρήνα της παράταξης.

 

Ο Χρήστος Δημόπουλος

 

Μάλιστα, σύμφωνα πάντα με πληροφορίες, στην προσπάθειά που ασκήθηκε να υπάρχει και η Ηλεία μέσα στο «παζλ» της Ε.Ε., προέκυψε στην εξίσωση  και το όνομα του Χρήστου Δημόπουλου, προσώπου με έρεισμα στη Θεσσαλονίκη και τον ΠΑΟΚ, ο οποίος κινείται στον χώρο της κυβερνητικής παράταξης, αλλά διατηρεί και καλές σχέσεις με τον Θοδωρή Ζαγοράκη. Μάλιστα, ο Δημόπουλος, προερχόμενος από την Ηλεία, μια Ένωση εκτός μπλοκ, έχοντας πριν από δυο χρόνια σε συνέντευξή του αποκαλύψει ότι σε μικρή ηλικία ήταν Ολυμπιακός, ένας φίλος του Θοδωρή Ζαγοράκη, θα αποτελούσε ένα πρόσωπο “κοινής αποδοχής”. Ένα τέτοιο σενάριο ωστόσο δύσκολα θα πραγματοποιηθεί, αφενός ότι δύσκολα θα καμφθεί ο Κουλούρης να δώσει στον Χρήστο Δημόπουλο το «χρίσμα» (οι πληροφορίες μας αναφέρουν ότι δεν ενθουσιάζεται με αυτή την προοπτική), αφετέρου και η «συμμαχία» δεν θα δεχθεί όπως προείπαμε κάποια αλλαγή στον αρχικό της σχεδιασμό. Και μιας και αναφέρουμε για «συμμαχία», αξίζει να επισυνάψουμε σημερινά δημοσιεύματα, τα οποία αναφέρουν ξεκάθαρα ότι η πλευρά του ΠΑΟΚ είναι αποφασισμένη να στηρίξει τις επιλογές της ΑΕΚ προκειμένου να μην διαταραχθούν οι συσχετισμοί. Μόνες αλλαγές που θα γίνουν, θα είναι κάποια πρόσωπα της τωρινής Εκτελεστικής Επιτροπής, να «προκριθούν» και για την επόμενη.

 

Ο Παναγιώτης Δημητρίου

Σημερινά δημοσιεύματα, φέρουν τον Θοδωρή Ζαγοράκη, σε μια τελευταία του επαφή με τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, να του περιέγραψε την κατάσταση, να του επισήμανε ότι  εξάντλησε τις προσπάθειες για να βρει κοινής αποδοχής στελέχη, αλλά προσέκρουσε πάνω στους συσχετισμούς που έχουν παγιωθεί και εν τέλει να τον ρώτησε τί του προτείνει να κάνει. Ο Πρωθυπουργός, του απάντησε ότι θα του απαντήσει σε λίγες μέρες. Στο μεταξύ και με δεδομένο ότι οι μέρες πλησιάζουν, ήδη το φαβορί αυτή τη στιγμή για τη διαδοχή του Ευάγγελου Γραμμένου στην προεδρία της ΕΠΟ, πρέπει να θεωρείται ο Πρόεδρος της ΕΠΣ Αθηνών Παναγιώτης Δημητρίου, αφού ο Σταύρος Ψαρρόπουλος έχει συμπληρώσει το 70ο έτος της ηλικίας του. Οι πληροφορίες μας λένε ότι μοναδική περίπτωση να μην είναι ο Παναγιώτης Δημητρίου μοναδικός υποψήφος Πρόεδρος, είναι να ανακοινώσει τελικά την υποψηφιότητά του ο Θοδωρής Ζαγοράκης.