ΗΛΕΙΑ ΠΑΙΔΕΙΑ ΠΥΡΓΟΥ

Παρουσίαση προγραμμάτων στο 2ο Γυμνάσιο Πύργου στα πλαίσια του έτους μαθηματικών για το 2018


Με αφορμή την απόφαση του Υπουργείου Παιδείας για την ανακήρυξη του 2018 ως έτους Μαθηματικών, το 2ο Γυμνάσιο Πύργου διοργάνωσε την πρώτη φάση των εκδηλώσεων του.

Την ευθύνη συντονισμού από την νέα χρονιά ανέλαβαν οι Μαθηματικοί του σχολείου κ. : Α. Κουκλαμάνη, Α. Αργυρίου και Κ. Παπαδοπούλου.

Οι κ. Αργυρίου και Παπαδοπούλου με τους μαθητές-τριες τους, παρουσίασαν μεταξύ των άλλων τους σημαντικότερους μαθηματικούς της αρχαίας Ελλάδας και την προσφορά τους σε όλες τις σύγχρονες επιστήμες, τις γυναίκες Μαθηματικούς στην αρχαιότητα, τον μηχανισμό των Αντικυθήρων, κ.α. Ειδικότερα αναφέρθηκαν :

  • Στην γλωσσική καταγωγή του όρου Μαθηματικά.
  • Στους πρωτοπόρους μαθηματικούς Ερατοσθένη, Ευκλείδη, Υπατία.
  • Στο Χρυσό λόγο.
  • Στην εύρεση και στην πρόσφατη αποκρυπτογράφηση του μηχανισμού των Αντικυθήρων.
  • Στις διαχρονικές επιστημονικές, κοινωνικές και πολιτικές πεποιθήσεις του Πυθαγόρα.

Η συνεισφορά των μαθητών-τριων στην εκδήλωση ήταν σημαντική γιατί  διάβασαν κείμενα και συμμετείχαν με ζωγραφικά τους έργα.

Ο Δντης του σχολείου κ. Γ. Κομιώτης ευχαρίστησε θερμά τις ως άνω καθηγήτριες και τους μαθητές τους, οι οποίοι κάνοντας χρήση των νέων τεχνολογιών, παρουσίασαν με πολυμεσικό τρόπο την διαχρονική σχέση των Μαθηματικών με τις επιστήμες.

Στη συνέχεια οι μαθητές –τριες με τους καθηγητές τους κ. Παλαιολόγου Έλενα, Ηλιοπούλου Δέσποινα και Πανόπουλο Νίκο, παρουσίασαν το πρόγραμμα: <<Λησμονημένη Παράδοση, Έθιμα και Παιδικά Παιχνίδια>>.