ΗΛΕΙΑ ΕΚΛΟΓΕΣ 2019 ΠΗΝΕΙΟΥ

Παρουσίαση της Λαϊκής Συσπείρωσης στο δήμου Πηνειού


«Επικεφαλής του συνδυασμού και υποψήφιος δήμαρχος είναι ο Αλέξης Τσαουσάκης. Πρόκειται για έναν συνδυασμό που στηρίζεται από το ΚΚΕ, και μέσα στον οποίο δρουν οι κομμουνιστές αγωνιστές σε ότι έχει να κάνει με τα θέματα της Τοπικής Διοίκησης. Θεωρούμε όμως εξαιρετικά σημαντικό με αυτόν το συνδυασμό να συμπορευτούν και συμπορεύονται όλες εκείνες οι δυνάμεις που βλέπουν τα προβλήματα και τα αδιέξοδα της σημερινής κατάστασης. Αυτοί πού όλα τα προηγούμενα χρόνια σήκωσαν το βάρος της κρίσης, που απογοητεύτηκαν από τις ψεύτικες ελπίδες των κατά τα άλλα αριστερών σωτήρων και που τώρα δεν πιστεύουν το παραμύθι της εξόδου από τα μνημόνια και της ανάπτυξης για όλους. Εμείς καλούμε αυτόν τον κόσμο, ανεξάρτητα από το τί κόμμα ψήφιζε ο καθένας μέχρι χτες, να συνταχθεί μαζί μας με σκοπό να παλέψουμε από κοινού και από καλύτερες θέσεις για την ανατροπή της υπάρχουσας πολιτικής και οικονομικής κατάστασης.

Εξάλλου, η πείρα δείχνει πως τα προβλήματα είναι κοινά: Για τους εργαζόμενους, για τους άνεργους, τους αυτοαπασχολούμενους, τους συνταξιούχους, τους μικροαγρότες, τις γυναίκες, τους νέους. Όλοι αυτοί, ουσιαστικά η μεγάλη πλειοψηφία των συμπολιτών μας, είναι τα θύματα μιας βάρβαρης και αντιλαϊκής πολιτικής. Μιας πολιτικής που όλες ανεξαιρέτως οι κυβερνήσεις, νυν και πρώην, υπηρέτησαν και υπηρετούν πιστά.

Κατά συνέπεια, όλοι εμείς που θιγόμαστε άμεσα από αυτή τη κατάσταση, παρά τις επί μέρους μικροδιαφορές μας, έχουμε έναν κοινό εχθρό που πρέπει να αντιπαλέψουμε: αυτούς που προωθούν και στηρίζουν αυτές τις πολιτικές. Άρα ο κύριος στόχος που  θέτει η Λαϊκή Συσπείρωση, είναι ο τρόπος που θα οργανωθούμε, θα αντεπιτεθούμε αλλά και θα παλέψουμε για βελτίωση κι ανακούφιση από τη βεβαρημένη αυτήν κατάσταση.

Οι τοπικές και περιφερειακές εκλογές είναι μια καλή ευκαιρία να οργανώσουμε  και να συσπειρώσουμε τις δυνάμεις σε μία τέτοια κατεύθυνση.

Η ανάγκη γι’ αυτό προκύπτει από το γεγονός πως οι Δήμοι και οι Περιφέρειες δεν είναι ένα ξεχωριστό και αυτόνομο κομμάτι του κρατικού μηχανισμού. Είναι ένα πολύ σημαντικό οργανικό του μέρος, που μέσα από τις επαναλαμβανόμενες αναδιαρθρώσεις συνέβαλε τα μέγιστα στην επιβάρυνση του λαού από τη μία, και από  την άλλη στην υποβάθμιση της ποιότητας ζωής. Στην ανάγκη του κεντρικού κράτους της όποιας κυβέρνησης, να διασφαλίσει πόρους για τη χρηματοδότηση της ανάπτυξης του μεγάλου κεφαλαίου, μειώνονται δραματικά τα κονδύλια που προορίζονταν για τις Τοπικές Διοικήσεις. Αξίζει να σημειωθεί πως αυτό γίνεται με τη στήριξη αρκετών πρόθυμων «ανεξάρτητων αυτοδιοικητικών». Σε κάθε περίπτωση, το αποτέλεσμα είναι για να μπορέσουν να λειτουργήσουν οι Δήμοι  στο ασφυκτικό περιβάλλον των χαμηλών πόρων και της ελλιπούς χρηματοδότησης, να καταφεύγουν σε επιπλέον, πέραν της κύριας, φορολόγηση του λαού. Φορολόγηση την οποία βαφτίζουν και προωθούν με ευφάνταστα ονόματα όπως ανταποδοτικότητα κ.α. Η ουσία όμως είναι πως οι πολίτες καλούνται να πληρώσουν για κάτι που έχει ήδη πληρωθεί ξανά και ξανά, και να επιβαρύνουν περαιτέρω την τσέπη τους. Εμείς θα παλέψουμε με όλους τους τρόπους για να δοθεί η απαραίτητη χρηματοδότηση στους Δήμους γιατί τα χρήματα αυτά ανήκουν στο λαό και όχι στους τραπεζίτες,

Εν τέλει ας αναρωτηθούμε: Γιατί τα δημόσια κοινωνικά αγαθά να πρέπει να αντιμετωπίζονται ως εμπορεύματα; Είναι το νερό, η υγεία των πολιτών, η μόρφωση, ο αθλητισμός, πεδία εμπορικών δραστηριοτήτων;

Όλοι οι άλλοι συνδυασμοί κατά βάση συμφωνούν πως ναι, όλα τα παραπάνω πρέπει για να τα απολαύσει κάποιος να τα πληρώσει και μάλιστα ακριβά, όπως δείχνει η ζωή. Εμείς λέμε όχι και επιμένουμε. Αυτά είναι αγαθά που πρέπει να απολαμβάνει ο λαός γιατί τα έχει κερδίσει με τους αγώνες και τον ιδρώτα του.

Στην ροή της εκλογικής μάχης θα μιλήσουμε και πιο αναλυτικά γι’ αυτά τα ζητήματα όπως επίσης για το τι σημαίνει δημόσια έργα υπέρ των λαϊκών αναγκών, για την ανάγκη αντισεισμικής αντιπλημμυρικής θωράκισης, πραγματική αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας υπέρ του λαού και για τόσα άλλα ζητήματα που καίνε τη κοινωνία μας. Εξάλλου, υπάρχουν και τα παραδείγματα άλλων Δήμων που η Λαϊκή Συσπείρωση είναι πλειοψηφούσα Δημοτική Αρχή και υπάρχει πλούσια σχετική πείρα για το πώς αυτά τα ζητήματα μπορούν να αντιμετωπιστούν θετικά υπέρ της πλειοψηφίας των πολιτών. Ακριβώς τέτοιο θα είναι και το δικό μας στίγμα.

Σίγουρα όμως, σε καμία περίπτωση, εμείς δεν θα μπούμε στη λογική της απλής διαχείρισης των προβλημάτων. Θα έχουμε ένα σαφές ταξικό κοινωνικό πρόσημο στην πολιτική μας. Δεν θα κοιτάξουμε πώς να φέρουμε σε ισορροπία και συμβιβασμό αυτούς τους λίγους που έχουν τον πλούτο στα χέρια και ζουν παρασιτικά με τους πολλούς, αυτούς που ουσιαστικά παράγουν αυτόν τον πλούτο της κοινωνίας μας. Θα είμαστε σαφώς και πάντα με τους δεύτερους και αδιαπραγμάτευτα εναντίων των πρώτων. Δε θα υπηρετήσουμε κανένα συμφέρον παρά μόνο του λαού.

Ως εκ τούτου, μόνο τυχαία δεν υιοθετούμε γενικά και αόριστα ενωτικά καλέσματα δήθεν συμπόρευσης όλων για το καλό του Δήμου. Γιατί σε αυτό το Δήμο και παντού, δεν είμαστε όλοι ίδιοι και με ίδια συμφέροντα. Άλλοι έχουν συμφέρον τη διαιώνιση του εκμεταλλευτικού συστήματος και των πελατειακών σχέσεων και άλλοι, οι πολλοί, είναι αυτοί που δέχονται και πληρώνουν τα αποτελέσματα αυτού του συστήματος.

Η Λαϊκή Συσπείρωση είναι η φωνή που πρέπει να έχουν αυτοί οι άνθρωποι. Μέσα στο Δημοτικό Συμβούλιο αλλά και έξω στην κοινωνία. Να είναι και θα είναι η δύναμη που θα βάζει φρένο και θα αντιπαλεύει κάθε πολιτική και μέτρο που είναι ενάντια στα λαϊκά συμφέροντα.

Από την άλλη μεριά, ξεκαθαρίζουμε πως κάθε παρόμοια ενέργεια θα έχει και θα συνοδεύεται από μια πρόταση πραγματικής ανακούφισης και αντιμετώπισης  των λαϊκών αναγκών και προβλημάτων. Τότε είναι που θα δούμε και την πραγματική θέση και στάση που θα έχουν οι άλλες παρατάξεις μέσα στο Δημοτικό Συμβούλιο.

Τότε θα καθαρίσει  και η ήρα από το στάρι. Γιατί προεκλογικά όλοι καλοί είναι, με φιλολαϊκό προσωπείο και αγωνιστές υπέρ του λαού. Η πείρα όμως δείχνει πως μετά την υφαρπαγή της ψήφου όλα πάνε περίπατο και το μόνο που μένει είναι η συνέχιση της ήδη βαλτωμένης κατάστασης.

Σε αυτές τις εκλογές πρέπει να βγάλουμε συμπεράσματα για το ποιος είναι με ποιον και εν τέλει ποιανού τα συμφέροντα εξυπηρετεί.

Εμείς δεσμευόμαστε και το έχουμε αποδείξει πως θα είμαστε η Λαϊκή  εκείνη αντιπολίτευση που θα παλεύει ενάντια στα σχέδια της κυβέρνησης, των ποδιών της στην Τοπική Διοίκηση, ενάντιων των πατρώνων τους στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Ενάντια  σε όλες εκείνες τις βάρβαρες και αντιλαϊκές πολιτικές που λαμβάνουν χώρα και στο Δήμο μας.

Αυτό δεν σημαίνει στείρα αντιπολίτευση, αλλά αγώνες και δημιουργικές προτάσεις πάντα προς όφελος των δημοτών χωρίς τοπικιστικές και μικροπολιτικές σκοπιμότητες. Ενοποίηση του λαού και όχι ψεύτικες διαχωριστικές γραμμές. Τίποτα δεν μας χωρίζει, αντίθετα μας ενώνει η ανάγκη του κοινού αγώνα ενάντια σε ότι μας έχει φέρει στη σημερινή κατάσταση.

Σε αυτή τη λογική καλούμε όλους τους ψηφοφόρους να εκφράσουν την αγανάκτηση και την αντίθεση τους σε ολόκληρη την εκλογική διαδικασία που έχουμε μπροστά μας. Να προσέλθουν με ενιαίο κριτήριο και να ψηφίσουν Λαϊκή Συσπείρωση και ΚΚΕ  σε όλες τις κάλπες, στις Τοπικές, Περιφερειακές, Ευρωεκλογές και βουλευτικές όποτε γίνουν. Ενιαίο κριτήριο γιατί ενιαία είναι η επίθεση που δέχεται ο λαός».

 

Σήμερα ανακοινώνουμε τους πρώτους δέκα υποψηφίους του συνδυασμού μας:

Ανδριανοπούλου Πέπη,51 ετών, Εκπαιδευτικός στο Γυμνάσιο-ΓΕΛ Βαρθολομιού, μέλος Θεατρικής Ομάδας Γαστούνης, υπεύθυνη Κινηματογραφικών Προβολών ΕΛΜΕ Ηλείας στην Γαστούνη.

Βασιλοπούλου Γεωργία, 34 ετών, Ιδιωτική Υπάλληλος

Γρηγοροπούλου Ελένη,45 ετών, Ελεύθερη Επαγγελματίας-Βιβλιοπώλης στον Βαρθολομιό, πρώην Αρχιμουσικός στην Φιλαρμονική Βαρθολομιού, μέλος της Χορωδίας του Πανεπιστημίου Πατρών και της Χορωδίας Μυρτουντίων.

Κακλαμάνος Δημήτρης,62 ετών, Συνταξιούχος, πρώην Πρόεδρος Πανελληνίου Σωματείου Τεχνικών Αεροσκαφών ‘’Δαίδαλος’’ και πρώην μέλος της Εκτελεστικής Γραμματείας της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων στο ΥΕΘΑ.

Κακολύρη Μάρθα, 45 ετών, Άνεργη

Καλαντζής Μπάμπης,45 ετών, Δημοτικός Υπάλληλος, μέλος του Σωματείου Εργαζομένων στους Δήμους Πύργου-Αρχαίας Ολυμπίας-Ζαχάρως

Μπούζης  Άγγελος. 66 ετών, οργανωτικός γραμματέας του Συνδικάτου Οικοδόμων Ν. Ηλείας, μέλος του ΔΣ του Εργατικού Κέντρου Πύργου, πρώην δημοτικός σύμβουλος Πηνειού με τη Λαϊκή Συσπείρωση.

Τσαουσάκης Δημήτρης, 36 ετών, Αυτοαπασχολούμενος-Αυτοκινητιστής

Τσάση Ζωή, 45ετών, Ξενοδοχοϋπάλληλος, Πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων στις Τουριστικές Επιχειρήσεις Κάστρου και Περιφερείας, Αντιπρόεδρος Εργατικού Κέντρου Αμαλιάδας

Τσερεμές Γιώργος, 47 ετών, Αυτοαπασχολούμενος, πρώην Πρόεδρος Εμπορικού Συλλόγου Βαρθολομιού, νυν μέλος του Δ.Σ., μέλος στην Ομοσπονδία Εμπορικών Συλλόγων Ηλείας και εκπρόσωπος της στην ΕΣΕΕ. Πιστοποιημένος εθελοντής πυροσβέστης.