ΗΛΕΙΑ NIGHTLIFE ΑΝΔΡΑΒΙΔΑΣ-ΚΥΛΛΗΝΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Παρουσιάστηκε το πρόγραμμα του 9ου Διεθνούς Φεστιβάλ Ανδραβίδας – Κυλλήνης (βίντεο)


Μικρότερο, λόγω της πανδημίας, αλλά με μεγάλες και εξαιρετικές παραγωγές, με «επίκεντρο» το Κάστρου Χλεμούτσι που φέτος συμπληρώνει 800 χρόνια «ζωής», επιστρέφει το φετινό, 9ο Φεστιβάλ Ανδραβίδας – Κυλλήνης.

Το πρόγραμμα του Φεστιβάλ ανακοίνωσαν σήμερα ο δήμαρχος Ανδραβίδας Κυλλήνης κ. Γιάννης Λέντζας, παρουσία της «ψυχής» του Φεστιβάλ κ. Γιώργου Βούκανου, του αντιπεριφερειάρχη κ. Νίκου Κοροβέση και του προέδρου του Νομικού Προσώπου Πολιτισμού, Αθλητισμού και Περιβάλλοντος του δήμου κ. Ιωάννη Βαρβαρέσο.

«Για ένα ακόμα καλοκαίρι και σε ιδιαίτερες συνθήκες λόγω covid έχουμε την ιδιαίτερη χαρά να σας ανακοινώσουμε τις δράσεις του 9ου Διεθνούς Φεστιβάλ του Δήμου Ανδραβίδας – Κυλλήνης, το οποίο στο φετινό του πρόγραμμα με το σχεδιασμό του Καλλιτεχνικού Διευθυντή του Φεστιβάλ και συνθέτη Γιώργου Βούκανου, περιλαμβάνει ιδιαίτερες συνεργασίες και εκδηλώσεις που πιστεύουμε θα δώσουν την δυνατότητα της προβολής του Δήμου» τόνισε μεταξύ άλλων ο δήμαρχος Ανδραβίδας – Κυλλήνης κ. Γιάννης Λέντζας.

Το πρόγραμμα του Φεστιβάλ ανακοίνωση ο Καλλιτεχνικός Διευθυντής του κ. Γιώργος Βούκανος, ο οποίος κλείνοντας είπε: «Θα ήθελα να ευχαριστήσω ιδιαίτερα τον Δήμαρχο Ανδραβίδας – Κυλλήνης κ. Γιάννη Λέντζα ο οποίος στήριξε τις επιλογές μου και μου ανέθεσε να συνεχίσω στην θέση του Καλλιτεχνικού Διευθυντή  του  Φεστιβάλ σε αυτή την πολύ δύσκολη χρονιά που περνά η χώρα μας και πλήττετε ιδιαίτερα ο πολιτισμός λόγω της Πανδημίας. Ευελπιστώ το Διεθνές Φεστιβάλ του Δήμου Ανδραβίδας – Κυλλήνης με το καλοκαιρινό του πρόγραμμα να δώσει το μήνυμα ότι ο Πολιτισμός μπορεί να αποτελέσει έναν ακόμα πυλώνα ανάπτυξης της χώρας μαζί με τον Τουρισμό».

«Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας βρίσκεται δίπλα στο Φεστιβάλ» τόνισε τέλος μεταξύ άλλων ο αντιπεριφερειάρχης κ. Νίκος Κοροβέσης.

 

Το πρόγραμμα του Φεστιβάλ

ΤΕΤΑΡΤΗ 15 ΙΟΥΛΙΟΥ ώρα 12.00

ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ ΛΕΧΑΙΝΩΝ

Παρουσίαση του Επιστημονικού Πονήματος

«Ο ΧΡΟΝΟΓΡΑΦΟΣ ΤΟΥ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ ΔΩΡΟΘΕΟΥ ΜΟΝΕΜΒΑΣΙΑΣ – 1631 και ΤΟ ΧΡΟΝΙΚΟ ΤΟΥ ΜΩΡΕΩΣ ΣΕ ΠΕΖΟ ΛΟΓΟ ΜΕ ΑΝΑΦΟΡΑ ΣΤΟ ΧΛΕΜΟΥΤΣΙ»

Η παρουσίαση θα γίνει από τον συγγραφέα του έργου Ομότιμο Καθηγητή του Πανεπιστημίου Αιγαίου κ. Νικόλα Βερνίκο και την Ομότιμη Καθηγήτρια κα Σοφία Δασκαλοπούλου

Είσοδος Ελεύθερη

 

ΤΕΤΑΡΤΗ 15 ΙΟΥΛΙΟΥ ώρα 21.00

ΚΑΣΤΡΟ ΧΛΕΜΟΥΤΣΙ

«ΤΟ ΜΥΣΤΙΚΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ ΤΟΥ ΚΑΣΤΡΟΥ – ΜΕΣΑΙΩΝΙΚΕΣ ΝΥΧΤΕΣ ΚΑΣΤΡΟΥ» του Γιώργου Βούκανου

Στις 15 Ιουλίου 2020 και ώρα 9.00 το βράδυ  έχουμε την ιδιαίτερη χαρά και τιμή να ερμηνεύσει το έργο αυτό, η κορυφαία Ορχήστρα Σύγχρονης Μουσικής της ΕΡΤ υπό την διεύθυνση του καταξιωμένου Μαέστρου και νέου καλλιτεχνικού Διευθυντή της κ. Γιώργου Αραβίδη, με Σολίστ τον γνωστό ερμηνευτή Δώρο Δημοσθένους και την αγαπημένη πλέον στο κοινό της Ηλείας Άντα Αθανασοπούλου. Στις αφηγήσεις και την σκηνοθετική επιμέλεια θα είναι ο αγαπημένους  Αστέριος Πελτέκης και η Χρύσα Ρώμα που θα μας οδηγήσουν σε ένα ονειρικό ταξίδι στους Μύθους και τα παραμύθια του Κάστρου. Η Μουσική είναι του Γιώργου Βούκανου, τα κείμενα και οι στίχοι της Μαίρης Βούκανου, ενώ θα ακουστούν τραγούδια σε ποίηση Τάκη Χρυσούλη, Ελένης Μουζάκης Μπουρίτσα, και Έφης Παναγοπούλου. Τις Χορογραφίες έχει η Δήμητρα Μπέρτσου με τον Χάρη Διαμαντόπουλο, ενώ την τηλεσκηνοθεσία θα κάνει ο εξαιρετικός Χρήστος  Φασόης και τους ατμοσφαιρικούς Φωτισμούς ο Γιώργος Πουλίδης. Την επιμέλεια του ήχου έχει ο Μιχάλης Συγλέτος.

ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΜΕ ΠΡΟΣΚΛΗΣΕΙΣ

 

ΤΡΙΤΗ 21 ΙΟΥΛΙΟΥ ώρα 21.00

ΣΤΑΦΙΔΟΚΑΜΠΟΣ – CINE ΡΟΔΟΝ

Γιώργος Κιμούλης & Φωτεινή Μπαξεβάνη παρουσιάζουν ΤΟ ΠΑΓΚΑΚΙ του Αλεξάντερ Γκέλμαν

Δύο άγνωστοι συναντιούνται σε ένα πάρκο και κάθονται στο ίδιο παγκάκι. Είναι όμως πραγματικά άγνωστοι; Μπορεί κάποτε να ήσαν κάτι άλλο; Είναι τυχαία αυτή η συνάντηση ή όχι; Μήπως έχουν επινοήσει μία ζωή που δεν μπόρεσαν ποτέ να ζήσουν; Πρόκειται για μια κωμικοτραγική ιστορία δύο μοναχικών και απελπισμένων ανθρώπων, που θα μπορούσε να συμβεί παντού, σε κάθε χώρα, σε κάθε πόλη. Μία ιστορία που εγείρει ένα ιδιαίτερο σύγχρονο και βασανιστικό ερώτημα: μπορούν πλέον οι άνθρωποι να ζήσουν πραγματικά μαζί; Κι αν ναι, πώς θα μπορούν να το επιτύχουν, αν συνεχώς κρύβει ο ένας απ’ τον άλλον αυτό που πραγματικά είναι;

Τιμές Εισιτηρίων:

Γενική είσοδος: 16 ευρώ | Φοιτητικό 12 ευρώ

ΣΗΜΕΙΑ ΠΡΟΠΩΛΗΣΗΣ ΦΕΣΤΙΒΑΛ

 

ΣΑΒΒΑΤΟ 1η ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ ώρα 21.00

ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΑΝΔΡΑΒΙΔΑΣ

ΘΕΜΑΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ – ΤΟ ΜΥΣΤΙΚΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ ΤΟΥ ΚΑΣΤΡΟΥ

Η Ορχήστρα Δωματίου “Μusica Viva” της Λειψίας

 

Η βραβευμένη Ορχήστρα Δωματίου “Μusica Viva” είναι μια απλή ορχήστρα και αποτελείται από μαθητές που αγαπούν τη μουσική και επαγγελματίες ηλικίας μεταξύ 20 και άνω των 40 που απολαμβάνουν και απολαμβάνουν να παίζουν μουσική μαζί στον ελεύθερο χρόνο τους. Το σύνολο ιδρύθηκε το 1994 ως σχολική ορχήστρα στο Friedrich List Gymnasium στη Λειψία.

Από τον Δεκέμβριο του 2018, η ορχήστρα του δωματίου μας διευθύνεται καλλιτεχνικά από τον Αριστείδη Στρογγύλη, γεννημένος στην Αθήνα το 1974

Θα ερμηνεύσουν Giuseppe Verdi – Overture “La Forza del Destino”, Antonin Dvorak – 9η Συμφωνία,  Νίκος Σκαλκώτας – από 5 Ελληνικούς Χορούς – Ηπειρωτικός και πολλα ΑΚΟΜΑ!

ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ

 

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 31 ΙΟΥΛΙΟΥ ώρα 21.00

ΣΤΑΦΙΔΟΚΑΜΠΟΣ – CINE ΡΟΔΟΝ

ΘΕΜΑΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ – ΤΟ ΜΥΣΤΙΚΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ ΤΟΥ ΚΑΣΤΡΟΥ

ΟΡΧΗΣΤΡΑ ΧΑΛΚΙΝΩΝ ΠΝΕΥΣΤΩΝ – ΕΘΝΙΚΗΣ ΣΥΜΦΩΝΙΚΗΣ ΟΡΧΗΣΤΡΑΣ ΕΡΤ

Η εξαιρετική Ορχήστρα Χάλκινων Πνευστών της ΕΡΤ θα παρουσιάσει ένα δροσερό πρόγραμμα με έργα σύγχρονα και αγαπημένα από το κοινό. Ένα μοναδικό μουσικό καλοκαιρινό ταξίδι στον αγαπημένο κινηματοθέατρο του Σταφιδοκάμπου.

ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ

 

ΔΕΥΤΕΡΑ 10 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ ώρα 21.00

ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΑΝΔΡΑΒΙΔΑΣ

Belcanto Akademy  απο Ιταλια με ένα προγραμμα  με γνωστά έργα όπως οι γαμοι του Φιγγαρο  κ.α. Μια συναυλία σε έργα για Χορωδία.

Υπεύθυνη για την Belcanto Akademy είναι η γνωστή Ιταλίδα Σοπράνο Francesca Micarelli μαζί με τον πιανίστα και μαέστρο Massimo Lambertini.

ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ